
Helppoa, hyvää ja kaikille sopivaa! Italiassa on ratkaistu tämäkin kaava. Kikhernejauhoista tehty pannukakku eli farinata on gluteeniton ja vegaaninen. Halutessasi voit lisätä siihen myös juustoa, ja pannukakkuun voi vaihtaa myös makeat täytteet.
Italialainen pannukakku eli farinata
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot kädenlämpöiseen veteen vähän kerrallaan. Anna seistä vähintään 3 tuntia tai esimerkiksi yön yli.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita vuoka (noin 35 x 22 cm) uuniin kuumenemaan ilman leivinpaperia.
- Kuori taikinan pinnalle muodostunut vaahto. Sekoita rosmariini, suolaja mustapippuri taikinaan.
- Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Voitele kuuma vuoka kolmella ruokalusikallisella öljyä. Sekoita loppu öljy taikinaan. Kaada taikina kuumaan vuokaan (pannukakun paksuus noin 1,5 cm).
- Asettele kesäkurpitsanviipaleet ja tomaatit farinatan pinnalle. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes farinata näyttää kypsältä pannukakulta ja kasvikset ovat saaneet hieman väriä.