
Valkoinen mätipizza
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Laita kaksi uunipeltiä kuumenemaan uuniin 5 minuutiksi. Kun paistat pizzan kuumennetulla pellillä, pohjasta tulee rapeampi.
- Levitä kaksi leivinpaperia pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Painele taikinapallot litteiksi leivinpapereiden keskelle. Jauhota pinta ja kauli ohuiksi pohjiksi. Vedä pohjat leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia tai kunnes reunat alkavat saada väriä.
- Tee sillä välin täyte. Sekoita turkkilainen jogurtti ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.
- Ota pizzapohjat uunista. Levitä tuorejuustoseos pohjien päälle tasaisesti. Paista noin 2 minuuttia.
- Höyrytä tuorepinaatti nopeasti paistinpannulla. Valuta liiallinen kosteus ja lisää joukkoon ½ rkl oliiviöljyä. Nostele pinaattia ja kirjolohen mätiä pizzojen päälle. Viimeistele oliiviöljyllä sekä rouhitulla mustapippurilla ja sormisuolalla.
Slow food pizzataikina, 2 keskikokoista pizzaa
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia käsin. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3 minuuttia.
- Peitä kulho pyyheliinalla ja anna kohota jääkaapissa 12–20 tuntia.
Vinkki Pohjaan tulee runsaasti makua, kun nostatat taikinan hitaasti jääkaapissa.