Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Lämminsavulohipiirakka saa uudet vaatteet, kun päälle kootaan avokadoa ja pikkelöityjä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min + pikkelöinti 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohi-avokadopiirakka

Ainekset

150
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
vettä
Täyte
150
g
lämminsavulohta
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
kermaviiliä
2
tl
piparjuuritahnaa (putkilosta)
Pikapikkelöidyt kasvikset
12
retiisiä
1
porkkana
1 1/2
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
Avokadosalaatti
1
avokado
1
ruukku
paksoita
6
shisonlehteä
2
rkl
kirjolohen mätiä
1
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
Lisäksi
n. 1
l
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Aloita kasvisten pikkelöinnillä. Viipaloi retiisit ja vedä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita nauhoja. Laita kasvikset kulhoon. Kiehauta vesi, sokeri, etikka ja suola. Anna jäähtyä hetki, kaada liemi kasvisten päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi voi, jauhot, suola ja siemenet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan (noin 20 x 20 cm tai Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Peitä taikinapohja leivinpaperilla ja kaada kuivat herneet painoksi. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista sitten painona olleet herneet.
  4. Tee täyte. Sekoita lohi, tuorejuusto, kermaviili ja piparjuuri tasaiseksi. (Voit tehdä piirakan tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä lohitäyte jääkaapissa.)
  5. Levitä lohitäyte piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista. Valuta pikkelöidyt kasvikset siivilässä. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmäliha. Kokoa piirakan päälle paksoin ja shison lehtiä, avokadoviipaleita, pikkelöityjä kasviksia, mätiä ja seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

ANNOKSET
8
VALMISTUSAIKA
Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA
200°C
RUOKAVALIO
Kasvisruoka
Tämä kolmen sipulin piirakka kätkee sisälleen niin purjoa, valkosipulia kuin tavallistakin sipulia. Perunataikinaan valmistettu piiras sopii täydellisesti niin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Raaka-aineet:
1/2 pkt (800 g) Sunnuntai Iso lehtitaikinalevyä
80 g ilmakuivattua kinkkua
5 dl suppilovahveroita
2 rkl Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
100 g kirsikkatomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
3 dl Kuohukermaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Raaka-aineet:
1 pkt (400 g) Sunnuntai Ruisperunataikinaa
2-3 rkl Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
6 dl kantarelleja
1 sipuli tai ½ nippu kevätsipulia
2 1/2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 munaa
150 g gouda-juustoa raasteena
ripaus suolaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 624 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Flunssan karkottajassa ja päivän piristäjässä jylläävät inkivääri, porkkana, appelsiini ja tyrni. Aamuinen tuoremehudrinkki avaa silmät ja jopa tukkoisen nenän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Päivänpiristysjuoma

Ainekset

2
appelsiini
1
verigreippi
30
g
inkivääri
1/2
dl
tyrniä (esim. Pirkka)
4
rkl
hunajaa
1
plo (500ml)
porkkanamehua (esim. Blotta)
1/2
litraa
jäitä

Työvaiheet

  1. Kuori appelsiinit, greippi ja inkivääri. Pilko sitrukset ja laita ne tehosekoittimen tai sauvasakoittimen kulhoon. Raasta joukkoon inkivääri.
  2. Lisää joukkoon tuore tai pakastettu tyrni ja hunaja. Soseuta. Kaada sose laseihin. Lisää joukkoon porkkanamehua ja jäitä

Kommentit (0)