
Lämminsavulohipiirakka saa uudet vaatteet, kun päälle kootaan avokadoa ja pikkelöityjä kasviksia.
Lohi-avokadopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kasvisten pikkelöinnillä. Viipaloi retiisit ja vedä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita nauhoja. Laita kasvikset kulhoon. Kiehauta vesi, sokeri, etikka ja suola. Anna jäähtyä hetki, kaada liemi kasvisten päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi voi, jauhot, suola ja siemenet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan (noin 20 x 20 cm tai Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
- Peitä taikinapohja leivinpaperilla ja kaada kuivat herneet painoksi. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista sitten painona olleet herneet.
- Tee täyte. Sekoita lohi, tuorejuusto, kermaviili ja piparjuuri tasaiseksi. (Voit tehdä piirakan tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä lohitäyte jääkaapissa.)
- Levitä lohitäyte piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista. Valuta pikkelöidyt kasvikset siivilässä. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmäliha. Kokoa piirakan päälle paksoin ja shison lehtiä, avokadoviipaleita, pikkelöityjä kasviksia, mätiä ja seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.