Savulohella täytetty pannukakkurulla on näyttävä suolainen tarjottava ja helppo valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä. Jos maltat pitää rullaa noin puoli vuorokautta jääkaapissa ennen tarjoilua, takaan että se kannattaa: maut korostuvat edukseen, paljon voimakkaammiin.

Tämä ohje on kulkenut mukanani jo ikuisuuden, muuntelen täytettä ja koristelua aina inspiraation mukaan. Yleensä se on saanut vierailta aikamoista suitsutusta ja ohjetta onkin tullut jaettua monille ystäville ja ystävien ystäville.

Alunperin käytin ohjeessa kevytmaitoa ja tuorejuustoa, mutta maidottoman elämän alettua olen tehnyt sen mantelimaitoon. Muutkin kasvisjuomat sopivat ohjeeseen. Tuorejuuston tilalle Creamy Sheese oli minusta hyvä maidoton löytö, siinä on raikas maku ja se levittyy mukavasti.

Pannukakkurulla on yllättävän helppo valmistaa. Pannari kypsyy nopeasti uunissa ja täytteen ainekset löytyvät suoraan kaupan hyllyltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakkurulla lohitäytteellä

Ainekset

6
dl
mantelijuomaa
3
kpl
kananmunaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
50
g
maidotonta margariinia
Täytteen ainekset
300 - 400
g
savukirjolohta
225 – 350
g
Creamy Sheese, Spring Onion and Craked Black pepper -levitettä
1 - 2
kpl
kevätsipulia tai pala purjoa
tuoretta tilliä, persiljaa
Koristeluun Creamy Sheeseä, kuorittuja katkaravunpyrstöjä, minitomaattia, tuorekurkkua ja persiljaa.

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 200 C asteeseen.

Pannukakkupohja
Tee ensin lohirullan pannaripohja: Sekoita kulhossa käsin vatkaten mantelijuoma, munat, jauhot, suola ja sulatettu margariini. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille (pellin sisäosa n. 32 x 38 cm). Paista keskitasolla n. 30 minuuttia kullanruskeaksi.

Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Rullan täyttäminen

Käännä ensin pannukakku toisin päin (ylösalaisin), niin saat rullauksessa näkyviin kauniimmin paistuneen puolen pannarista.

Jos haluat käyttää yhden rasiallisen (225 g) Creamy Sheese-levitettä, se riittää juuri ja juuri täytteen pohjalle. Mutta jos haluat käyttää levitettä vähän runsaammin täytteenä ja myös rullan päällä koristelussa, niin silloin tarvitset kaksi rasiaa, 2 x 224 g.

1. Notkista Creamy Sheese-levitettä lusikalla sekoittaen ja levitä pannukakun pohjalle tasaisesti.

2. Hienonna savukirjolohta haarukalla (tarkista ruodot) ja ripottele tasaisesti levitteen päälle.

3. Leikkaa kevätsipulit tai purjo ohuiksi renkaiksi, hienonna runsaasti tilliä ja persiljaa ja ripottele lohen päälle.

4. Rullaa täytetty pannukakku melko tiiviiksi rullaksi ja jätä sauma rullan alapuolelle.

5. Kiepauta rulla leivinpaperiin tai tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään 2-10 tunniksi. Näin saat rullan täytteen maut paremmin esille.

6. Ota rulla kelmusta ja koristele pinta: Voit joko pursottaa tai sivellä veitsellä Creamy Sheeseä rullan pintaan (koristeet pysyvät rullassa Creamy Sheesen avulla paremmin). Valuta katkaravut, leikkaa minitomaatit ja tuorekurkku. Koristele haluamallasi tavalla ja viimeistele persiljalla.

Reseptin työvaihekuvat näet täältä.

Tarjoa lohirulla raikkaan salaatin ja rapean patongin kanssa. Pannukakkurulla sopii mainiosti lounaaksi, illanistujaisiin, juhlavaan pitopöytään tai kahvitteluun suolaiseksi vaihtoehdoksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesä lautasella! Tyylikkäät grillatut kampasimpukka-rapuvartaat sopivat ihanasti yhteen herkänmakuisen kukkakaalipyreen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kampasimpukka-rapuvartaat ja kukkakaalipyree

Ainekset

12
kampasimpukkaa
12
raakaa jättikatkaravunpyrstöä (ASC)
1
tl
sormi- tai savusuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
Kukkakaalipyree
1
pieni kukkakaali (n. 700 g)
25
g
voita
1
tl
savusuolaa
n. 2
dl
kerma-maitoseosta tai kasvislientä
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
viipaletta
pekonia
(2
rkl
yrttiöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kukkakaalipyree. Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista niitä voissa pannussa muutama minuutti. Lisää suola ja sen verran kerma-maitoseosta tai kasvislientä, että kasvikset peittyvät. Kiehauta ja anna porista kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää.

  2. Paista toisessa pannussa pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja murenna.

  3. Valuta kukkakaali (säästä halutessasi neste esimerkiksi keittoruokaan). Soseuta kukkakaali ja lisää tarvittaessa keitinlientä. Pyree saa olla löysää. Mausta pippurilla.

  4. Taputtele simpukat ja ravut talouspaperilla kuiviksi. Tikuta vartaisiin ja grillaa tai paista öljyssä pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Pese sitruuna ja raasta 2 tl kuoren keltaista osaa. Mausta vartaat suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.

  5. Annostele kukkakaalipyree ja vartaat lautasille. Viimeistele pekonilla ja halutessasi yrttiöljyllä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 203 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Nyt samat ainekset maistuvat piirakan päällä.

Vinkki! Piiraspohjaan käytetään voin sijasta öljyä, jolloin pohjasta tulee teeleipämäinen. Tarjoa piirakka mieluiten uunilämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnä- tai täysjyväspelttijauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
kylmää vettä
½
dl
oliiviöljyä
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
Taputteluun
½
dl
vehnäjauhoja
Täyte
4
(à 150 g)
suippopaprikaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
Lopuksi pinnalle
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita piirakan valmistus täytteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Paloittele paprikat.
  3. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljy ja punaviinietikka. Ripottele päälle mausteet. Paahda kasviksia uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa piiraspohja. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Sivele piirasvuoka (halkaisija 28 cm) kevyesti öljyllä. (Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja öljyä vain reunat.) Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohjalle paksumpi kerros ja tee reunoista mieluiten ohuet.
  7. Ota kasvispelti uunista.
  8. Nosta piiraspohja sellaisenaan uuniin ja esipaista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  9. Nostele esipaistetun pohjan päälle paahdetut kasvikset (jätä kasviksista irronnut liemi pellille). Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi ja ripottele täytteen päälle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  10. Ripottele lehtipersiljaa ja pirskota kasviksista irronnut liemi piirakan päälle.

Vinkki: Tarjoa piirakka melko pian valmistuksen jälkeen, sillä pitkään odotellessaan pohja imaisee täytteen kosteuden.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
½
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.

Kommentit (2)

Muumiiiii

Voisiko tätä tehdä uunissa?Eikö fetaa laiteta mukaan muhimaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Voi toki halutessaan hauduttaa myös uunissa, ja murentaa fetan loppuvaiheessa päälle paahtumaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)