
Savulohella täytetty pannukakkurulla on näyttävä suolainen tarjottava ja helppo valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä. Jos maltat pitää rullaa noin puoli vuorokautta jääkaapissa ennen tarjoilua, takaan että se kannattaa: maut korostuvat edukseen, paljon voimakkaammiin.
Tämä ohje on kulkenut mukanani jo ikuisuuden, muuntelen täytettä ja koristelua aina inspiraation mukaan. Yleensä se on saanut vierailta aikamoista suitsutusta ja ohjetta onkin tullut jaettua monille ystäville ja ystävien ystäville.
Alunperin käytin ohjeessa kevytmaitoa ja tuorejuustoa, mutta maidottoman elämän alettua olen tehnyt sen mantelimaitoon. Muutkin kasvisjuomat sopivat ohjeeseen. Tuorejuuston tilalle Creamy Sheese oli minusta hyvä maidoton löytö, siinä on raikas maku ja se levittyy mukavasti.
Pannukakkurulla on yllättävän helppo valmistaa. Pannari kypsyy nopeasti uunissa ja täytteen ainekset löytyvät suoraan kaupan hyllyltä.
Pannukakkurulla lohitäytteellä
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 200 C asteeseen.
Pannukakkupohja
Tee ensin lohirullan pannaripohja: Sekoita kulhossa käsin vatkaten mantelijuoma, munat, jauhot, suola ja sulatettu margariini. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille (pellin sisäosa n. 32 x 38 cm). Paista keskitasolla n. 30 minuuttia kullanruskeaksi.
Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Rullan täyttäminen
Käännä ensin pannukakku toisin päin (ylösalaisin), niin saat rullauksessa näkyviin kauniimmin paistuneen puolen pannarista.
Jos haluat käyttää yhden rasiallisen (225 g) Creamy Sheese-levitettä, se riittää juuri ja juuri täytteen pohjalle. Mutta jos haluat käyttää levitettä vähän runsaammin täytteenä ja myös rullan päällä koristelussa, niin silloin tarvitset kaksi rasiaa, 2 x 224 g.
1. Notkista Creamy Sheese-levitettä lusikalla sekoittaen ja levitä pannukakun pohjalle tasaisesti.
2. Hienonna savukirjolohta haarukalla (tarkista ruodot) ja ripottele tasaisesti levitteen päälle.
3. Leikkaa kevätsipulit tai purjo ohuiksi renkaiksi, hienonna runsaasti tilliä ja persiljaa ja ripottele lohen päälle.
4. Rullaa täytetty pannukakku melko tiiviiksi rullaksi ja jätä sauma rullan alapuolelle.
5. Kiepauta rulla leivinpaperiin tai tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään 2-10 tunniksi. Näin saat rullan täytteen maut paremmin esille.
6. Ota rulla kelmusta ja koristele pinta: Voit joko pursottaa tai sivellä veitsellä Creamy Sheeseä rullan pintaan (koristeet pysyvät rullassa Creamy Sheesen avulla paremmin). Valuta katkaravut, leikkaa minitomaatit ja tuorekurkku. Koristele haluamallasi tavalla ja viimeistele persiljalla.
Reseptin työvaihekuvat näet täältä.
Tarjoa lohirulla raikkaan salaatin ja rapean patongin kanssa. Pannukakkurulla sopii mainiosti lounaaksi, illanistujaisiin, juhlavaan pitopöytään tai kahvitteluun suolaiseksi vaihtoehdoksi.