Voileipäkakku päivittyi juuri tälle vuosikymmenelle! Tarjoile avokadolla pehmitetty kahden mädin kakku kuohuviinin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
30 min + noin 12 t
Helppo
Kahden mädin kakku
Ainesosat
Pohja
150
g
hapankorppuja
75
g
voita
1/2
tl
kuminaa
Täyte
100
g
kirjolohenmätiä
100
g
siianmätiä
5
liivatelehteä
2
dl
vettä
1
pieni punasipuli
1
avokado
1
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
kuohukermaa
1
prk (150 g)
smetanaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
1
sitruunan mehu
Vaiheet
- Jauha hapankorput. Sulata voi. Yhdistä hapankorppu ja voisula murumaiseksi seokseksi. Mausta kuminalla. Peitä irtopohjaisen vuoan (Ø noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele korppuseos tiiviisti pohjalle.
- Valuta mädit tiheässä siivilässä.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 15 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokadot. Hienonna tilli.
- Vaahdota kerma. Sekoita sipuli, avokado ja tilli vaahtoon. Lisää smetana, suola ja pippuri.
- Purista sitruunan mehu ja kiehauta se pienessä kattilassa. Purista liivatteet yksitellen kuiviksi, lisää kuumaan mehuun ja sekoita kunnes liivate on liuennut. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana kermatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää mädit ja sekoita hellävaroen. Kaada seos piiraspohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna piirakan hyytyä jääkaapissa yön yli.