Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Otto Leskinen KUVA Titti Uotila

Blinipizza yhdistää blinin ja pizzan parhaat puolet. Pohja on hieman tavallista paksumpi, mutta samalla rapea ja pehmeä kuin blini. Raikas smetanatäyte pilkuttuu herkulliseksi uunissa. Viimeistele pizza rapeiksi puffatuilla kapriksilla. Mahtava ohje on Junior MasterChef Oton käsialaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
40 min + 12 t kohotus

Oton blinipizza

Ainekset

Yön yli -pizzataikina
20
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
dl
durumvehnäjauhoja
2
dl
tattarijauhoja
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
Valkoinen pizzakastike
1
prk (120 g)
smetanaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Puffatut kaprikset
1
prk (50/35 g)
kapriksia
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi täytteeseen
1
pieni
punasipuli
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
150
g
kirjolohenmätiä (pakaste, sulatettuna)
Viimeistelyyn
tuoretta tilliä, sitruunankuorta raastettuna ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä taikina kelmulla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa siitä ilmakuplat pois. Anna taikinan levätä tasolla vielä vartti ennen leipomista.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Nosta palat kahdelle leivinpaperille. Taputtele taikinapalat jauhotetuin sormin ohuiksi pizzapohjiksi. Jätä reunat vähän koholle, jotta täyte ei pääse karkaamaan.
  4. Työnnä tyhjä pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  5. Valmista täyte. Sekoita smetana, ranskankerma, sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja pippuri keskenään. Levitä valkoinen pizzakastike pohjien päälle.
  6. Vetäise pizzat leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista noin 12 minuuttia tai kunnes pitsat ovat kauniin pilkuttuneita ja pohja on kypsä.
  7. Valmista puffatut kaprikset. Valuta kaprikset hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Paista kaprikset öljyssä keskilämmöllä rapeiksi niin, että peität pannun kannella, kun kaprikset alkavat poksua. Nosta pannu liedeltä ja anna kapristen paahtua rapeiksi. Anna jäähtyä.
  8. Kuori ja hienonna sipuli. Muotoile kylmäsavulohiviipaleet kauniiksi ruusukkeiksi. Valuta mäti siivilässä tarvittaessa.
  9. Nosta valmiiden pizzapohjien päälle kylmäsavulohiruusukkeita, kirjolohen mätiä, kapriksia, hienonnettua punasipulia ja tilliä.
  10. Lisäksi voit rouhaista pizzapohjien päälle hieman mustapippuria.

Vinkki! Voit vaihtaa kylmäsavulohen savumuikkuihin ja kirjolohen mädin muikunmätiin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maalaissalaatti savumuikusta

Ainekset

200
g
vihreitä tai keltaisia pitkiä papuja
8
retiisiä
8
kirsikkatomaattia
1
l
sekasalaattia (esim. rucolaa, nuorta lehtikaalia ja romainea)
1-2
prk (n. 200-400 g)
savumuikkuja
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
  2. Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
  3. Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
  5. Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
  6. Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
  7. Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paahdetut varhaisperunat

Ainekset

8-12
pienehköä varhaisperunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(oksa rosmariinia tai timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
  3. Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.

Kommentit (1)

Muiluttaja

Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lohipiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
3 rkl kermaa
Täyte:

250-300 g savulohta
200 g yrttituorejuustoa tai tillituorejuustoa
3 kpl kananmunia
2½ dl kermaa
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)

Peltikiusaus lohesta

1 sipuli
1 dl tilliä (hienonnettuna)
100 g fenkolia
2 (luomu)sitruunan kuorta (raastettuna)
1 ps perunasuikaleita (1 kg, pakaste)
1 pkt kylmäsavulohta (300 g, viipaleina)
1/2 tl suolaa
1/2 tl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)