Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Otto Leskinen KUVA Titti Uotila

Blinipizza yhdistää blinin ja pizzan parhaat puolet. Pohja on hieman tavallista paksumpi, mutta samalla rapea ja pehmeä kuin blini. Raikas smetanatäyte pilkuttuu herkulliseksi uunissa. Viimeistele pizza rapeiksi puffatuilla kapriksilla. Mahtava ohje on Junior MasterChef Oton käsialaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
40 min + 12 t kohotus

Oton blinipizza

Ainekset

Yön yli -pizzataikina
20
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
dl
durumvehnäjauhoja
2
dl
tattarijauhoja
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
Valkoinen pizzakastike
1
prk (120 g)
smetanaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Puffatut kaprikset
1
prk (50/35 g)
kapriksia
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi täytteeseen
1
pieni
punasipuli
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
150
g
kirjolohenmätiä (pakaste, sulatettuna)
Viimeistelyyn
tuoretta tilliä, sitruunankuorta raastettuna ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä taikina kelmulla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa siitä ilmakuplat pois. Anna taikinan levätä tasolla vielä vartti ennen leipomista.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Nosta palat kahdelle leivinpaperille. Taputtele taikinapalat jauhotetuin sormin ohuiksi pizzapohjiksi. Jätä reunat vähän koholle, jotta täyte ei pääse karkaamaan.
  4. Työnnä tyhjä pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  5. Valmista täyte. Sekoita smetana, ranskankerma, sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja pippuri keskenään. Levitä valkoinen pizzakastike pohjien päälle.
  6. Vetäise pizzat leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista noin 12 minuuttia tai kunnes pitsat ovat kauniin pilkuttuneita ja pohja on kypsä.
  7. Valmista puffatut kaprikset. Valuta kaprikset hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Paista kaprikset öljyssä keskilämmöllä rapeiksi niin, että peität pannun kannella, kun kaprikset alkavat poksua. Nosta pannu liedeltä ja anna kapristen paahtua rapeiksi. Anna jäähtyä.
  8. Kuori ja hienonna sipuli. Muotoile kylmäsavulohiviipaleet kauniiksi ruusukkeiksi. Valuta mäti siivilässä tarvittaessa.
  9. Nosta valmiiden pizzapohjien päälle kylmäsavulohiruusukkeita, kirjolohen mätiä, kapriksia, hienonnettua punasipulia ja tilliä.
  10. Lisäksi voit rouhaista pizzapohjien päälle hieman mustapippuria.

Vinkki! Voit vaihtaa kylmäsavulohen savumuikkuihin ja kirjolohen mädin muikunmätiin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva:Tarja Pasanen
Kuva:Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Mikä on parempaa, kuin suomalaisista juureksista ja viljasta tehty herkullinen sämpylä! Rouheiseksi raastettu punajuuri tuo sämpylään purutuntumaa, kauniin värin sekä koristeisen pinnan. Terveellinen sämpylä.
Jauhoina voit käyttää vaikka sämpyläjauhoja tai tuota minun käyttämääni...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
120 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkana-punajuurisämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
2
porkkanaa
1
punajuuri
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
siirappia
3
tl
suolaa
10-13
dl
jauhomiksiä (7 dl vehnäj., 1 dl ruisj., 4 dl sämpyläj. tai muuta vastaavaa)
0,5
dl
öljyä

Työvaiheet

1. Raasta porkkanat pienellä terällä ja punajuuret vähän isommalla terällä rouheammaksi raasteeksi. Lämmitä raastetta hieman mikrossa, jotta hiivavesi ei kylmene liikaa, kun lisäät raasteet seokseen.

2. Kuumenna vesi n. +42-asteiseksi.

3. Lisää kuivahiiva, juuresraaste, siirappi,kaurahiutaleet ja suola. Sekoita.

4. Lisää taikinaan jauhoja pikkuhiljaa aluksi haarukalla/nuolijalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten taikinaksi. (Käytin kumihanskoja, koska punajuuri värjää kädet). Lisää loppuvaiheessa myös öljy. Taikina pitää jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita.

5. Kohota liinan alla n.60 minuuttia.

6. Levitä pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyörittele sämpylöiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä liinan alla 20-30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi alimmaisella tasolla 12–15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Nämä ovat todella hyviä!

Ohje: Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Pizzachef on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Napolilainen pizza
Napolilainen pizza

Napolilainen pizza onnnistuu hyvin myös sähköuunissa. Lempitäytteeni ovat ilmakuivattu kinkku sekä viikunahillo, jotka antavat mukavan suolaisen ja makean tasapainon.

Yksi vaihtoehto täytteiksi:

- prosciutto, mozzarella, parmesaani & viikunahillo

Tomaattikastike:

- 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja (San Marzano)

- 20g suolaa

- 15g oliiviöljyä

- tuoretta basilikaa

- 2...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
noin 2 vrk
Vaikeustaso
Vaikea

Napolilaista pizzaa sähköuunissa

Ainekset

Prosciutto
Mozzarella
Parmesaani
Viikunahillo

Työvaiheet

Pizzanpaistajien taikinalaskurin alapuolelta löydät selkeät ohjeet taikinan valmistukseen.

Tomaatit kannattaa murskata käsin, jotta siemenet eivät mene rikki. Sekoita kaikki aineet keskenään. Valkosipulin kynnet pilkotaan kolmeen osaan ja otetaan pois ennen pizzan päälle levittämistä.

Pizzakiveä en ole vielä hommannut, mutta uunin pellin päällä ilman leivinpaperia paistojälki on ihan ok. Pizzalapio on melkein pakollinen, koska ilman sitä ei pizza tahdo uuniin ehjänä selvitä. Aikaisemmin käytin ihan vain puista leikkuulautaa, mutta nykyään käytössä tämmönen: https://pizzatarvike.fi/pizzatarvikkeet/pizzalapio-bakstespade/

Sähköuunissa korkeampi hydraatio toimii paremmin, mutta taikinan käsittely voi olla hieman haastavampaa. Pyörittelyssä toimii hyvin semola tai karkea vehnäjauho.

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Laatikkoviinin pohjista ja kivennäisvedestä syntyy sitruunan, kurkun ja vadelman avustuksella loppukesän raikkain vähäalkoholinen cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviini-cobbler

Ainekset

1
dl
valkoviiniä
1
cl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
3
tuoretta vadelmaa
2
viipaletta
kurkkua
4
cl
kivennäisvettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Laita valkoviini, sitruunamehu ja sokeri viinilasiin ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

  2. Lisää vadelmat ja painele niitä hellästi lasin pohjaa vasten.

  3. Lisää kurkkuviipaleet, kivennäisvesi ja jäitä, ja sekoita varoen.

Vinkki Voit käyttää juomaan juhlista yli jääneet valkoviinit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)