
Minipizzojen pohja syntyy bataatista ja kaurajauhoista. Tomaattikastikkeen korvaa maukas avokadohummus, ja täytteeksi ripotellaan graavilohta. Varoitus: koukuttavien hyvien pikkuherkkujen syömistä on vaikea lopettaa.
Bataatti-lohipizzat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa bataattisose, kaurajauho, kananmunat ja suola. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kummallekin pellille neljä taikinanokaretta. Taputtele ne, tarvittaessa kaurajauhojen avulla, ohuiksi pizzapohjiksi. Paista uunissa pelti kerrallaan 10–15 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä ja saavat hieman väriä.
- Pohjien paistuessa valmista avokadohummus. Valuta kikherneet huolellisesti siivilässä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipuli joukkoon. Lisää valutetut kikherneet ja muut hummuksen aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Suikaloi lohi kulhoon. Purista limetin mehu ja raasta inkivääri. Sekoita ne lohen joukkoon.
- Levitä avokadohummusta ja ripottele lohisuikaleita pohjille. Viimeistele korianterilla ja öljyllä.