Pizza lainaa makunsa caesarsalaatista. Salaatin lehtdet, ohuet parmesansiivut ja savulohi levitetään kypsän pizzan päälle.
Katso pizzapohjan ohje täältä!
Caesarpizza
Ainekset
Työvaiheet
- Tee pizzapohja ja anna nousta 30 minuuttia.
- Tee caesarkastike. Yhdistä kulhossa majoneesi ja ranskankerma. Hienonna sardelli- tai anjovisfileet ja raasta parmesaani ja valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikeainekset.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kauli tai painele pizzapohjat käsin. Levitä pinnalle reilu kerros kastiketta. Paista pizzoja uunissa 10–15 minuttia.
- Hienonna salaatinlehdet, höylää juusto ohuiksi suikaleiksi. Paloittele lohi. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon loput caesarkastikkeesta. Nosta salaattia reilusti kypsän pizzan päälle.