Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Unohda juustoraaste piirakan täytteestä ja leivo se pohjataikinaan! Rapeapohjainen, omenakuutioilla höystetty kermainen sienipiirakka katoaa vuoasta viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-omenapiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
voita
2 1/2
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
gruyère-juustoa raasteena
1/2
dl
vettä
1
tl
timjamia
1/2
tl
suolaa
Täyte
1 1/2
l (n. 600 g)
suppilovahveroita
1/2
purjo
25
g
voita
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
hapokas omena (esim. Granny Smith)
1/2
ruukku
tilliä
1
pkt (200 g)
ranskankermaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin. Sekoita pehmeä voi ja jauhot tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Lisää raastettu juusto, vesi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa piirasvuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  3. Esipaista piiraspohjaa 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  4. Puhdista ja paloittele sienet. Viipaloi purjo ja huuhtele se siivilässä.
  5. Paista sieniä voissa pannussa 5–8 minuuttia, niin että niistä irronnut neste kiehuu kasaan. Lisää purjo ja fenkolinsiemenet. Paista 5 minuuttia. Kaada paistos kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna tilli. Sekoita omenakuutiot, ranskankerma ja kananmuna täytteeseen. Mausta tillillä ja suolalla.
  6. Levitä täyte esipaistelulle pohjalle ja paista piirakkaa uunissa 40 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1489 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1489 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mansikoiden, tosi tumman suklaan ja pähkinöiden kombo on yllätysvalinta – mutta niin hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-retiisi-suklaasalaatti

Ainekset

500
g
mansikoita
1
nippu retiisejä
1
ruukku salaattia
1
ruukku rukolaa
1
ruukku suolaheinää
100
g
tummaa suklaata (80–85 %)
125
g
suolattuja cashew-pähkinöitä
1
rasia syötäviä kukkia
KASTIKE
1
dl
balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
½
dl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia aina välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimaista. Mausta pippurilla. Ota sivuun jäähtymään.

  2. Huuhtele ja pilko mansikat ja retiisit. Huuhtele ja kuivaa salaatit ja yrtit. Rouhi suklaa.

  3. Sekoita yhdessä kulhossa mansikat, retiisit, suklaarouhe ja pähkinät, ja toisessa kulhossa salaatit ja yrtit salaatin pohjaksi. Yhdistä mansikat, salaatit ja kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Sesongin hauskin frittiherkku syntyy munakoisosta, joka suikaloidaan niin, että se muistuttaa mustekalaa lonkeroineen. Nauti munakoiso kuumana ketsupin tai chilikastikkeen kanssa.

Katso video munakoison valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/CgRZ3NAIaHV/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Friteerattu munakoisomustekala

Ainekset

1
munakoiso
2
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1
rkl
maissitärkkelystä
1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
LISÄKSI
ketsuppia ja majoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori munakoiso. Leikkaa se pitkittäin kolmeen tai neljään osaan jättäen kuitenkin osat kannasta kiinni toisiinsa. Käännä munakoisoa leikkuulaudalla ja leikkaa toiset kolme tai neljä viiltoa pitkittäin niin, että aikaisemmista viilloista muodostuneet siivut muuttuvat suikaleiksi.
  2. Kaada korppujauho laakealle lautaselle ja vispaa toisella lautasella kananmuna, suola ja maissitärkkelys sekaisin. 
  3. Pyörittele munakoiso ensin kanamunaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa huolellisesti. Varmista lusikalla, että kananmuna ja korppujauho löytävät tiensä kaikkialle suikaleiden väliin.
  4. Kuumenna rypsiöljy isohkossa kattilassa, jonne munakoiso mahtuu kokonaan. Kun öljy on noin 175 asteista, laske munakoiso varovasti öljyyn ja friteeraa sitä välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea.
  5. Siirrä munakoiso talouspaperilla päällystetylle ritilälle hetkeksi valumaan. Tarjoile vielä kuuma munakoiso ketsupin ja majoneesin kanssa.

Vinkki Koeta pitää paistoöljy koko ajan kuumana. Ison munakoison lisääminen öljyyn laskee sen lämpötilaa yllättävän paljon.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi tätä pitää kutsua mustekalaksi? Friteerattu munakoiso on hyvää. Mustekalaa siitä ei saa edes villeimmissä unissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Yhdistä salaatissa sekä pieniä että isoja tomaatteja. Pihvitomaatit pysyvät grillissä hyvin kasassa. Mozzarellan sijaan salaattiin sopii myös burrata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu caprese

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
2
palloa (250 g)
bufalamozzarellaa
YRTTIÖLJY
1
ruukku basilikaa
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Tee yrttiöljy. Saksi basilikanoksat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Paloittele tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isot tomaatit voi puolittaa tai viipaloida.

  4. Grillaa tomaatit kunnolla raidallisiksi.

  5. Nostele tomaatit vadille. Valuta mozzarella ja revi juusto vadille. Valuta yrttiöljy tomaattien ja juuston päälle.

Kommentit (0)