Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1755 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos et löydä tarpeeksi kypsiä ja mehukkaista päärynöitä, käytä ruokaan 1 tölkki (400 g) mehuun säilöttyjä päärynöitä valutettuina.

Annoksia
4 pientä pizzaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkapohjaiset päärynä-gorgonzolapizzat

Ainekset

Pohja
600
g (2 isoa)
palsternakkaa
1
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
3/4
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
kypsää
päärynää
150
g
gorgonzolaa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
ruukku
rucolaa
2
rkl
neitsytoliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele palsternakat. Laita palat monitoimikoneen kulhoon, lisää kaurahiutaleet ja pyöräytä ainekset pienimuruiseksi hakkelukseksi.
  2. Lisää kananmuna ja suola. Jatka sekoittamista, kunnes saat tasaisen seoksen.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sipaise paperi öljyllä. Jaa taikina neljään kasaan ja tasoita ne lusikalla pyöreiksi pohjiksi.
  4. Paista pohjia uunissa 20 minuuttia.
  5. Ota pelti uunista ja käännä pizzapohjat ympäri suuren lastan avulla. Sivele pinnat oliiviöljyllä esimerkiksi pullasutia käyttäen. Laita pohjat takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia.
  6. Kuori päärynät ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele viipaleet esipaistettujen pizzapohjien päälle. Murustele pinnalle sinihomejuusto. Rouhi saksanpähkinöitä hieman veitsellä ja lisää rouhe pizzoille.
  7. Paista pizzoja vielä 10 minuuttia. Viimeistele pizzat rucolanlehdillä ja pirskottele päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos et ole vielä kokeillut riisin tapaan kypsyviä jyviä, tee se nyt! Maitorahkasta sekoitettu kastike antaa jyväsalaattiin raikasta hapokkuutta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä jyvä-kikhernesalaatti

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä
1/2
kurkkua
300
g
kuorittua vesimelonia
1
ruukku
lehtisalaattia
Kastike
1/2
prk (à 200 g)
maitorahkaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
tahinia
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa ateriajyvät ja vesi kattilaan. Kiehauta. Lisää suola. Keitä keskilämmöllä noin 12 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt jyviin ja ne tuntuvat pehmeiltä (rakenne saa jäädä kuitenkin rouskuvaksi). Lisää tarvittaessa vettä. Purista sitruunanmehu kypsien jyvien joukkoon.
  2. Hienonna yrtit. Valuta kikherneet liemestä ja huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Huuhtele kurkku ja kuutioi. Kuutioi myös vesimeloni. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  3. Sekoita ateriajyvien joukkoon yrtit, kikherneet, kurkku- ja vesimelonikuutiot.
  4. Nosta annoskulhoihin salaatinlehtiä. Kaada päälle jyväsalaattia. Sekoita kastikkeen aineet keskenään pienessä kulhossa. Tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Puolukkamuffinit koristeltuina
Puolukkamuffinit koristeltuina

Muffineissa piilottelevat kirpakat puolukat kesyyntyvät mukavasti kookoshiutaleilla. Taikinan nesteenä käytetään maidon sijaan appelsiinimehua, joten aineksissa ei ole maitotuoteitta eikä laktoosia.

Muffineista tulee meheviä juuri puolukoiden ja appelsiinimehun ansiosta. Kaunis vaaleanpunainen mansikan makuinen kuorrutus viimeistelee herkutteluhetken. Ohjeella saa 12 reilun kokoista puolukkamuffinia. Jos pakastimessa piilottelee puolukoita, kannattaa kokeilla tätä ohjetta.

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät puolukkamuffinit

Ainekset

150
g
maidotonta margariinia
3
kpl
munia
1
dl
appelsiinimehua
1,5
dl
hienoa sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoa
1
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
2
dl
pakastettuja puolukoita
Kuorrutus
3
dl
mansikan makuista tomusokeria (vaaleanpunaista)
2 - 4
rkl
appelsiinimehua
viimeistelyyn puolukoita

Työvaiheet

Paistamiseen tarvitset reilun kokoisia muffini- tai leivosvuokia 12 kpl

Ohje

Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään sulanut margariini, munat ja appelsiinimehu.

Sekoita myös kaikki kuivat aineet omassa kulhossaan.

Kaada muutamassa erässä jauhoseos margariini-mehu-kananmuna -seokseen sekoittaen samalla (älä vatkaa). Lisää lopuksi jäiset puolukat sekaan ja sekoita niin varovasti, että puolukat säilyvät ehjinä.

Laita vuoat muffinipellille tai uunipellille ja jaa taikina vuokiin. Täytä muffinivuokaa n. 2/3 taikinalla, niin vuokiin jää sopivasti kohoamisvaraa.

Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta. Kuorrutusohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite

Herttaiset pikkublinit savustetuilla katkaravuilla on maukas sormisyötävä. Nämä savukylvyn läpi käyneet rapujen "pikkuserkut" maistuvat ihanan vahvasti savulle. Tällä ohjeella teet maukkaat alkupalat juhliin.

Hyvin varustelluista marketeista löydät ainakin Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja. Nämä katkaravut maistuvat ja tuoksuvat mahtavan voimakkaasti savulle ja niistä saa kyllä runsaasti aromikasta makua niin salaatteihin, piiraisiin kuin perinteiseen rapujuhla-tapaan nautittuna majoneesin kanssa...

Annoksia
16
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maidottomat blinit ja savustetut katkaravut

Ainekset

3
rkl
maustamatonta soijajogurttia
50
g
aiolia (tulee katkarapupakkauksen mukana) tai 3-4 rkl tavallista majoneesia
2
tl
sinappia
4
rkl
puna- tai keltasipulia hienonnettuna
4
rkl
ruohosipulia silputtuna
tilliä ja persiljaa oman maun mukaan
mustapippurihouhetta oman maun mukaan
1
pkt
Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja 350 g, josta katkarapuja on 300 g + aiolia 50 g

Työvaiheet

Yhdistä soijajogurtti, aioli (tai tavallinen majoneesi) ja sinappi. Silppua mukaan ruohosipulia, sipulia, tilliä ja persiljaa oman maun mukaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Savustetut katkaravut

Kuori pakkauksen kaikki savukatkaravut. Säästä kauneimmat pyrstöt koristeeksi blinien päälle ja loput voit hienontaa veitsellä pikkupaloiksi.

Kaada hienonnetut katkaravun pyrstöt levitteeseen ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilliä, persiljaa tai sipulia.

Laita pikkulusikallinen katkarapulevitettä jokaiselle blinille ja lisää päälle koristeeksi kuorittu katkaravun pyrstö. Koristele tillillä.

Kommentit (1)

Mr. Shoe

Miten ne blinit siihen ilmestyy? Miksei ole blineille mitään ohjetta. Millaisella pannulla noin pieniä blinejä voi paistaa? Vajaaksi jäänyt ohje.

Savulohella täytetty pannukakkurulla on näyttävä suolainen tarjottava ja helppo valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä. Jos maltat pitää rullaa noin puoli vuorokautta jääkaapissa ennen tarjoilua, takaan että se kannattaa: maut korostuvat edukseen, paljon voimakkaammiin.

Tämä ohje on kulkenut mukanani jo ikuisuuden, muuntelen täytettä ja koristelua aina inspiraation mukaan. Yleensä se on saanut vierailta aikamoista suitsutusta ja ohjetta onkin tullut jaettua monille ystäville ja ystävien ystäville.

Alunperin käytin ohjeessa kevytmaitoa ja tuorejuustoa,...

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakkurulla lohitäytteellä

Ainekset

6
dl
mantelijuomaa
3
kpl
kananmunaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
50
g
maidotonta margariinia
Täytteen ainekset
300 - 400
g
savukirjolohta
225 – 350
g
Creamy Sheese, Spring Onion and Craked Black pepper -levitettä
1 - 2
kpl
kevätsipulia tai pala purjoa
tuoretta tilliä, persiljaa
Koristeluun Creamy Sheeseä, kuorittuja katkaravunpyrstöjä, minitomaattia, tuorekurkkua ja persiljaa.

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 200 C asteeseen.

Pannukakkupohja
Tee ensin lohirullan pannaripohja: Sekoita kulhossa käsin vatkaten mantelijuoma, munat, jauhot, suola ja sulatettu margariini. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille (pellin sisäosa n. 32 x 38 cm). Paista keskitasolla n. 30 minuuttia kullanruskeaksi.

Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Rullan täyttäminen

Käännä ensin pannukakku toisin päin (ylösalaisin), niin saat rullauksessa näkyviin kauniimmin paistuneen puolen pannarista.

Jos haluat käyttää yhden rasiallisen (225 g) Creamy Sheese-levitettä, se riittää juuri ja juuri täytteen pohjalle. Mutta jos haluat käyttää levitettä vähän runsaammin täytteenä ja myös rullan päällä koristelussa, niin silloin tarvitset kaksi rasiaa, 2 x 224 g.

1. Notkista Creamy Sheese-levitettä lusikalla sekoittaen ja levitä pannukakun pohjalle tasaisesti.

2. Hienonna savukirjolohta haarukalla (tarkista ruodot) ja ripottele tasaisesti levitteen päälle.

3. Leikkaa kevätsipulit tai purjo ohuiksi renkaiksi, hienonna runsaasti tilliä ja persiljaa ja ripottele lohen päälle.

4. Rullaa täytetty pannukakku melko tiiviiksi rullaksi ja jätä sauma rullan alapuolelle.

5. Kiepauta rulla leivinpaperiin tai tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään 2-10 tunniksi. Näin saat rullan täytteen maut paremmin esille.

6. Ota rulla kelmusta ja koristele pinta: Voit joko pursottaa tai sivellä veitsellä Creamy Sheeseä rullan pintaan (koristeet pysyvät rullassa Creamy Sheesen avulla paremmin). Valuta katkaravut, leikkaa minitomaatit ja tuorekurkku. Koristele haluamallasi tavalla ja viimeistele persiljalla.

Reseptin työvaihekuvat näet täältä.

Tarjoa lohirulla raikkaan salaatin ja rapean patongin kanssa. Pannukakkurulla sopii mainiosti lounaaksi, illanistujaisiin, juhlavaan pitopöytään tai kahvitteluun suolaiseksi vaihtoehdoksi.

Kommentit (0)