
Marinoiduilla kasviksilla ja pestotuorejuustolla täytetyt pizzat ovat yhtä aikaa tuhteja ja raikkaita.
Salaattipizzat
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita munakoisoista. Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi tai lohkoiksi. Kuumenna 2–3 rkl öljyä pannussa ja paista munakoisoja ja sipuleita muutama minuutti. Sekoita lopusta öljystä, sitruunamehusta ja mausteista marinadi. Laita paistetut kasvikset marinadiin ja lisää mintunlehdet. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
- Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.
- Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin minuutti. Anna jäähtyä. Rouhi mantelit veitsellä muutamaan osaan.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa pizzataikina kolmeksi palloksi ja muotoile niistä käsin tai kaulimella ohuita pizzapohjia. Laita pohjat leivinpaperille pellille, pistele haarukalla ja paista uunissa noin 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä hetki liinan alla.
- Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään. Levitä seos jäähtyneille pizzapohjille.
- Sekoita kasvikset marinadeineen ja salaatinlehdet isossa kulhossa. Nostele munakoisosalaatti pizzoille ja ripottele paahdetut mantelit päälle.