Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Marinoiduilla kasviksilla ja pestotuorejuustolla täytetyt pizzat ovat yhtä aikaa tuhteja ja raikkaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
50 min + marinointi ja kohotus 3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Salaattipizzat

Ainekset

Taikina
25
g
tuorehiivaa
3
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä
5
dl
vehnäjauhoja
Marinoidut munakoisot
2
munakoisoa
2
punasipulia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
1/2
tl
chilihiutaleita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
mintunlehtiä
Muut täytteet
1
dl
kuorellisia manteleita
1
l
salaattisekoitusta
Pestotuorejuuso
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (135 g)
tomaatti-paprikapestoa

Työvaiheet

  1. Aloita munakoisoista. Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi tai lohkoiksi. Kuumenna 2–3 rkl öljyä pannussa ja paista munakoisoja ja sipuleita muutama minuutti. Sekoita lopusta öljystä, sitruunamehusta ja mausteista marinadi. Laita paistetut kasvikset marinadiin ja lisää mintunlehdet. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
  2. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.
  3. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin minuutti. Anna jäähtyä. Rouhi mantelit veitsellä muutamaan osaan.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa pizzataikina kolmeksi palloksi ja muotoile niistä käsin tai kaulimella ohuita pizzapohjia. Laita pohjat leivinpaperille pellille, pistele haarukalla ja paista uunissa noin 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä hetki liinan alla.
  5. Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään. Levitä seos jäähtyneille pizzapohjille.
  6. Sekoita kasvikset marinadeineen ja salaatinlehdet isossa kulhossa. Nostele munakoisosalaatti pizzoille ja ripottele paahdetut mantelit päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Leipä vai kakku? Tämä makea ja kostea omenaleipä on sopivasti molempia! Helppo taikina on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omenavuokaleipä

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
suolaa
dl
omenasosetta
1
dl
öljyä
1
dl
fariinisokeria
½
dl
maustamatonta jogurttia
2
munaa
1
ps (70 g)
pekaanipähkinöitä
Pinnalle
1
ps (70 g)
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja sivele se kevyesti öljyllä.
  2. Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon omenasose, öljy, fariinisokeri ja jogurtti. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Rouhi pähkinät ja lisää ne taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Asettele loput pekaanipähkinät pinnalle.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile leivän kypsyys tikulla: kun taikina ei tartu tikkuun, leipä on valmis. Kumoa kypsä vuokaleipä jäähtymään ritilälle. Tarjoa vahvan juuston ja omenasoseen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Äkilliseen blinihimoon toimivat leivinjauheella kohotetut uuniblinit. Ne täytetään raikkaalla savulohitahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikablinit ja savukalatahna

Ainekset

8
kananmunaa
3
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
rkl
kirkastettua voita tai rypsiöljyä
3 1/4
dl (160 g)
tattarijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Savukalatahna
400
g
savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)
2
rkl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulia
1
rkl
kapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
tl
sitruunamehua
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1/2-1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
(rypsiöljyä)
n. 1
dl
kirkastettua voita
sipulia, tilliä ja siianmätiä

Työvaiheet

  1. Laita neljä blinipannua (Ø 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
  2. Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
  3. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
  4. Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
  5. Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.

Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.

Kirkastettu voi: Sulata 150 grammaa voita kattilassa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan niin, että vaalea saakka jää kattilaan. Heitä sakka pois.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Ikivihreä tiikerikakku ihastuttaa myös kääretorttuna! Täytteeksi rullattu appelsiini-valkosuklaamousse pitää huolen kakun mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakkukääretorttu

Ainekset

100
g
voita
4
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Tummaan taikinaan
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
kermaa tai maitoa
Täyte
150
g
valkosuklaata (Fazer valkoinen leivontasuklaa)
2
dl
vispikermaa
100
g
appelsiinituorejuustoa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
  4. Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
  7. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kommentit (2)

Vierailija

Jännää että tulee voita kääretorttutaikinaan, miksi?

Tein kuten ohjeessa, jäi lättänäksi ja ilmeisesti oma uuni on kuumempi kuin reseptin laatijalla, koska meinasi palaa.

Kakku mureni käärylöidessä vaikka noudatin peitto-ohjeita. Täyte juoksettui vatkatessa?! kerma ei ehtinyt kiehahtaa. Ohje vaikutti hyvältä, ja varmasti maistuu hyvältä, mutta kauheen moni asia tuntui menevän silti mönkään. Ei mikään läpihuutojuttu.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Olipa epäonnea, harmillista! Kiitos kommentistasi. Tässä vastauksia kysymyksiisi.

Voin avulla taikinasta tulee enemmän tiikerikakkua muistuttava. Rakenne on kahvikakkumainen, mutta sain sen oheisen vinkin avulla rullautumaan tuollaiseksi kuin kuvassa.

Lässähtämisen takana on usein se, että munia ja sokeria olisi saanut vaahdottaa hieman kauemmin. Sama syy voi aiheuttaa kärähtämisen (jos taikinakerros on liian ohut) ja myös sen, ettei pohja kääriydy kunnolla vaan murenee.

Täytteen juoksettumisen syytä en osaa sanoa. Mitä valkosuklaata käytit? Lisään ohjeeseen tuotemerkin, jolla sain täytteen onnistumaan sekä koeversiossa että kuvauksissa.