Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Sami Repo

Punajuurimehuun tehty taikina ei ole vegepizzan ainut valttikortti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen tai 2 keskikokoist
Valmistusaika
1 t + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen syyspizza

Ainekset

Taikina
2
dl
punajuurimehua
25
g
tuorehiivaa
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
n. 4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
2
isoa punajuurta
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
150
g
vihreitä pitkiä papuja
4
kananmunaa
200
g
minitomaatteja
150
g
vuohenjuustoa
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Tee pohjataikina. Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon suola ja täysjyvävehnäjauho. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina leivinliinalla peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi.
  2. Valmistele täytteet. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi punajuuret. Levitä viipaleet uunivuokaan, lorauta päälle öljy sekä hunaja ja ripottele suolaa. Paahda viipaleet kypsiksi uunin keskitasolla, 20–30 minuuttia. Säädä uunin lämpötila pizzaa varten 250 asteeseen ja laita tyhjä uunipelti lämpenemään uuniin.
  3. Huuhdo pavut ja kypsennä niitä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä.
  4. Keitä kananmunat, noin 7 minuuttia. Huuhdo ja puolita minitomaatit.
  5. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kahteen osaan. Venyttele ja kauli kummastakin palasta soikea pizzapohja.
  6. Siirrä pohjat leivinpaperille, vedä varovasti kuuman pellin päälle ja voitele oreganoöljyllä. Esipaista pohjia uunin alatasolla noin viisi minuuttia.
  7. Ota esipaistettu pohja uunista ja murustele päälle vuohenjuusto. Levitä pinnalle punajuuriviipaleet, pavut ja tomaatit. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu.
  8. Koristele pizzat kananmunanpuolikkailla ja oreganonoksilla ja valuta lopuksi päälle oreganoöljyä.

Oreganoöljy

Ainekset

1
dl
tuoreen oreganon lehtiä
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Nypi oreganonlehdet sauvasekoittimen kulhoon. Lisää muut aineet valkosipulia lukuun ottamatta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää oreganoöljyyn.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kesän parhaat makkaraperunat tehdään raakamakkarasta ja uusista perunoista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkaraperunat de luxe

Ainekset

400
g
uusia perunoita
400
g
raakamakkaraa tai mausteista ruokamakkaraa
200
g
(mini)parsaa
2
tl
öljyä
noin 1
tl
(savu)sormisuolaa
PEKONIMAJONEESI
1
pkt (140 g)
pekonikuutioita
1 ½
dl
majoneesia
1
tl
täysjyväsinappia
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.

  2. Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.

  3. Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat.

  4. Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa makkaraperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Klassikkojälkiruoka uudistuu grillissä. Täytteessä kohtaavat kirsikat, mansikat ja suklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanisplit

Ainekset

4
banaania
1
l
kirsikoita
½
l
mansikoita
1
dl
suklaahippuja
LISÄKSI
4
palaa
foliota
n. 3
dl
mansikkakastiketta (ks. ohje)
4
palloa
suklaajäätelöä
4
palloa
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa banaaneihin kuoren läpi viillot pitkittäissuunnassa.

  2. Ota ½ l kirsikoita ja poista niistä kivet. Viipaloi mansikat.

  3. Levitä banaanien viiltoja varovasti sen verran, että saat laitettua viiltoon kirsikoita, mansikoita ja suklaata. Kääri kukin banaani omaan foliopalaansa ja paista grillissä 10–15 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja banaani pehmentynyt.

  4. Tee sillä aikaa mansikkakastike (ks. ohje). Lämmitä loput kirsikat nopeasti grillin parilalla.

  5. Lusikoi lämpimien grillibanaanien päälle jäätelöä ja tuoreista mansikoita tehtyä lämmintä kastiketta.

Lämmin mansikkakastike

Ainekset

½
l
mansikoita
1
limetin mehu
½
dl
vaahterasiirappia
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Soseuta mansikat. Lisää limetin mehu ja siirappi. Halkaise vaniljatanko ja raavi sisältä siemenet mansikkasoseeseen.

  2. Laita sose grillinkestävään pannuun tai kattilaan ja keitä 3–5 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)