Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Pizzat ja piirakat
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
10:59 | 12.11.2015

Vegen syyspizza

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Riikka Kaila KUVA Sami Repo

Punajuurimehuun tehty taikina ei ole vegepizzan ainut valttikortti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pellillinen tai 2 keskikokoist
1 t + kohotus 1 t
Keskivaikea

Vegen syyspizza

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Taikina
2
dl
punajuurimehua
25
g
tuorehiivaa
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
n. 4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
2
isoa punajuurta
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
150
g
vihreitä pitkiä papuja
4
kananmunaa
200
g
minitomaatteja
150
g
vuohenjuustoa
tuoretta oreganoa

Vaiheet

  1. Tee pohjataikina. Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon suola ja täysjyvävehnäjauho. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina leivinliinalla peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi.
  2. Valmistele täytteet. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi punajuuret. Levitä viipaleet uunivuokaan, lorauta päälle öljy sekä hunaja ja ripottele suolaa. Paahda viipaleet kypsiksi uunin keskitasolla, 20–30 minuuttia. Säädä uunin lämpötila pizzaa varten 250 asteeseen ja laita tyhjä uunipelti lämpenemään uuniin.
  3. Huuhdo pavut ja kypsennä niitä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä.
  4. Keitä kananmunat, noin 7 minuuttia. Huuhdo ja puolita minitomaatit.
  5. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kahteen osaan. Venyttele ja kauli kummastakin palasta soikea pizzapohja.
  6. Siirrä pohjat leivinpaperille, vedä varovasti kuuman pellin päälle ja voitele oreganoöljyllä. Esipaista pohjia uunin alatasolla noin viisi minuuttia.
  7. Ota esipaistettu pohja uunista ja murustele päälle vuohenjuusto. Levitä pinnalle punajuuriviipaleet, pavut ja tomaatit. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu.
  8. Koristele pizzat kananmunanpuolikkailla ja oreganonoksilla ja valuta lopuksi päälle oreganoöljyä.

Oreganoöljy

Ainesosat

1
dl
tuoreen oreganon lehtiä
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä

Vaiheet

  1. Nypi oreganonlehdet sauvasekoittimen kulhoon. Lisää muut aineet valkosipulia lukuun ottamatta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää oreganoöljyyn.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pizza
vegepizza
Vegebaari
Viikonloppubistro
Kemut

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Riisipuuropannukakku

Luumu-omenatorttu

Rapsakkaa lohta ja kananmunia uunissa

Lehtipihvit ja paistettu sydänsalaatti

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini