Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Pizzat ja piirakat
Kasvis
Suolainen leivonta
Gluteeniton
19:00 | 8.6.2017

Kvinoapohjainen sieni-kananmunapizza

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Kvinoapohjaisessa levypizzassa jokainen syöjä saa omassa annospalassaan kananmunan, joka hyydytetään "häränsilmäksi".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta (pellillinen)
50 min + likoaminen 8–12 h
Keskivaikea

Kvinoapohjainen sieni-kananmunapizza

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
3
dl
(kotimaista) kvinoaa
1
dl
vettä taikinaan
2
rkl
oliiviöljyä + voiteluun
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Tomaattikastike
1
pieni sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä (luomu)tomaatteja
2
tl
sokeria
1 1/2
tl
basilikaa
1
tl
suolaa
Täyte
500
g
tuoreita herkkusieniä
2
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
palloa (á 125 g)
mozzarellaa
4
kananmunaa

Vaiheet

  1. Huuhdo kvinoa lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä. Laita kvinoa kulhoon, peitä vedellä ja jätä likoamaan huoneenlämpöön vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
  2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kattilassa 5–8 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää säilötyt tomaatit, sokeri, basilika ja suola. Anna kastikkeen hautua kannen alla välillä sekoitellen vähintään 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele täytteet. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Paista sieniä paistinpannussa öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat tummanruskeita. Siirrä jäähtymään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Jatka taikinan valmistamista. Huuhtele ja valuta kvinoa siivilässä. Siirrä se monitoimikoneen kulhoon. Lisää 1 dl vettä, 2 rkl oliiviöljyä, leivinjauhe ja suola. Pyöritä aineksia koneessa noin 5 minuuttia, kunnes seos on vellimäistä.
  5. Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla ja sivele paperi öljyllä. Levitä kvinoaseos leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Kumoa se toiselle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Paista vielä toista puolta 10 minuuttia.
  6. Levitä tomaattikastike pizzalle ja revi mozzarella paloiksi. Levitä mozzarella ja paistetut herkkusienet pizzalle. Riko kananmunat pizzan päälle, lähelle jokaista kulmaa. Paista pizzaa vielä 10–12 minuuttia, kunnes kananmunien valkuainen on hyytynyt ja juusto on sulanut. Rouhi pizzan päälle mustapippuria myllystä ja tarjoa se neljäksi annospalaksi leikattuna.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Herkkusieni
kvinoa
Kananmuna
Pizza
Vegebaari
gluteeniton deli

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini