Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Kvinoapohjaisessa levypizzassa jokainen syöjä saa omassa annospalassaan kananmunan, joka hyydytetään "häränsilmäksi".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta (pellillinen)
Valmistusaika
50 min + likoaminen 8–12 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kvinoapohjainen sieni-kananmunapizza

Ainekset

Pohja
3
dl
(kotimaista) kvinoaa
1
dl
vettä taikinaan
2
rkl
oliiviöljyä + voiteluun
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Tomaattikastike
1
pieni sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä (luomu)tomaatteja
2
tl
sokeria
1 1/2
tl
basilikaa
1
tl
suolaa
Täyte
500
g
tuoreita herkkusieniä
2
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
palloa (á 125 g)
mozzarellaa
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo kvinoa lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä. Laita kvinoa kulhoon, peitä vedellä ja jätä likoamaan huoneenlämpöön vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
  2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kattilassa 5–8 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää säilötyt tomaatit, sokeri, basilika ja suola. Anna kastikkeen hautua kannen alla välillä sekoitellen vähintään 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele täytteet. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Paista sieniä paistinpannussa öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat tummanruskeita. Siirrä jäähtymään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Jatka taikinan valmistamista. Huuhtele ja valuta kvinoa siivilässä. Siirrä se monitoimikoneen kulhoon. Lisää 1 dl vettä, 2 rkl oliiviöljyä, leivinjauhe ja suola. Pyöritä aineksia koneessa noin 5 minuuttia, kunnes seos on vellimäistä.
  5. Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla ja sivele paperi öljyllä. Levitä kvinoaseos leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Kumoa se toiselle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Paista vielä toista puolta 10 minuuttia.
  6. Levitä tomaattikastike pizzalle ja revi mozzarella paloiksi. Levitä mozzarella ja paistetut herkkusienet pizzalle. Riko kananmunat pizzan päälle, lähelle jokaista kulmaa. Paista pizzaa vielä 10–12 minuuttia, kunnes kananmunien valkuainen on hyytynyt ja juusto on sulanut. Rouhi pizzan päälle mustapippuria myllystä ja tarjoa se neljäksi annospalaksi leikattuna.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Tästä salaatista löytyy voikukkaa kahdella tavalla! Voikukan luonteikkaat lehdet silputaan salaattiin ja kirpeät kukat paistetaan tempurataikinan suojaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + voikukkatempurat 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukkasalaatti

Ainekset

200
g
varhaiskaalia
½
tl
suolaa
10
voikukanlehteä
2
kiiviä
1
ruukku
vesikrassia
1
ruukku
rucolaa
½
ruukkua
tilliä
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kokojyväsinappia
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
20
voikukkatempuraa (ks. ohje alempaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Lisää suola ja puristele kaali käsin pehmeämmäksi.
  2. Huuhtele voikukanlehdet, poista keskiruoti ja hienonna lehdet. Kuori ja viipaloi kiivit. Irrota yrttien lehdet. Lisää salaatin aineet kaalin joukkoon.
  3. Yhdistä kulhossa kastikkeen aineet ja sekoita ne salaattiin. Jaa salaatti lautasille ja lisää voikukkatempurat juuri ennen tarjoilua.

Voikukkatempura

Ainekset

20
voikukan kukintoa
1
kananmuna
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
dl
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Ravistele kukat puhtaaksi, älä huuhtele.
  2. Vatkaa kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita maito, jauhot, leivinjauhe ja mausteet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole mittaria, kokeile öljyn lämpötilaa pienellä taikinanokareella. Jos öljy alkaa heti poreilla taikinanokareen ympärillä, öljy on tarpeeksi kuumaa.
  4. Dippaa kukinnot taikinassa ja valuta ylimääräinen taikina pois. Paista noin viisi kukintoa kerrallaan kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja tarjoa heti esimerkiksi salaatissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tacoissa piilee kaksi mehevää makuyllätystä: teriyakiselleri ja jalapeno-kaalisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöselleritacot

Ainekset

½
juuriselleri (1 l raastettuna)
4
rkl
öljyä
1
dl
teriyakikastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
savupaprikajauhetta
(1–2
rkl
vettä)
1
tl
suolaa
1
tl
tabascoa
LISÄKSI
8
pientä rieskaa
1
avokado
1
ruukku
lehtisalaattia
1
ruukku
korianteria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin jalapeno-punakaalisalaatti (ohje alla).

  2. Kuori selleri ja raasta se isolla terällä. Paista raastetta öljyssä isossa pannussa, kunnes se kuivuu, ruskistuu ja karamellisoituu, noin 10 minuuttia. Lisää teriyaki, tomaattipyree ja paprikajauhe ja jatka paistamista 10–15 minuuttia. Jos paistos tuntuu kuivalta tai tarttuu pannuun, lisää vähän vettä. Mausta suolalla ja tabascolla.

  3. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmä. Lämmitä rieskat ja täytä ne nyhtösellerillä, kaalisalaatilla, avokadolla, salaatinlehdillä ja korianterilla. Viimeistele ranskankermalla.

Jalapeno-punakaalisalaatti

Ainekset

¼
punakaali
1
punasipuli
2
rkl
jalapenoa hienonnettuna (säilyke)
2
limetin mehu
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Hienonna jalapenot.

  2. Purista limetit kulhoon. Lisää sokeri, suola ja kaali. Puristele hetki, jotta kaali pehmenee ja maut sekoittuvat.

  3. Sekoita sipuli ja jalapenot salaattiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen peruna-hernesalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
½
dl
+ noin ¼ dl oliiviöljyä
2
tl
kurkumaa
1
tl
jeeraa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
punasipuli
200
g
pakasteherneitä
½
sitruunan mehu
½
ruukkua
minttua
½
ruukkua
lehtipersijaa
1
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
1
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja puolita ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja levitä leivinpaperin päälle uunipelille. Murskaa hieman haarukalla.

  2. Sekoita ½ dl öljyä ja mausteet keskenään ja kääntele perunoihin. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita punasipuli, herneet ja sitruunan mehu keskenään. Hienonna yrtit joukkoon. Lorauta joukkoon vielä noin ¼ dl öljyä.

  4. Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla. Kääntele kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)