klo 12:31 | 11.12.2024

Takuuvarmasti toimiva pari, pecorino ja mustapippuri, istahtaa pikkupizzojen täytteeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo
Cacio e pepe -pizzapiiraat
Ainekset
1
ps (680 g, 4 kpl)
pizzataikinapalloja (pakaste)
3
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
ruukku
tuoreita yrttejä kuten basilikaa tai rosmariinia
Työvaiheet
- Sulata taikinapallot pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
- Raasta juusto hienoksi. Yhdistä ranskankerma ja noin 2 dl juustoraastetta kulhossa.
- Laita tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Jaa sulaneet taikinapallot puoliksi ja venyttele käsin tai kauli ne soikeiksi piiraiksi leivinpaperin päälle. Reunat saavat jäädä keskustaa muhkeammiksi. Jaa ranskankerma-juustotäyte pizzoille ja rouhi mustapippuria päälle. Sivele pizzojen reunat oliiviöljyllä.
- Ota kuuma pelti varovasti uunista ja liu’uta pizzapiiraat paperin kanssa pellille. Paista pizzoja uunissa noin 10–12 minuuttia. Hienonna tuoreita yrttejä ja ripottele loppu juustoraaste kuumien pizzojen päälle.