
Tirisevän kuuma pannupizza on vastustamaton! Kreikkalaiseen tyyliin sen päälle kootaan fetaa, oliiveja ja maukasta tomaattikastiketta.
Kreikkalainen pannupizza
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita öljy, suola ja sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa vain sen verran, että taikina on tasaista. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
- Laita paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita mausteet siihen. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi kastikkeeseen.
- Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Anna sipuleiden jäähtyä hetki.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (kiertoilma 225º). Laita kaksi tyhjää valurautapannua (Ø noin 25 cm) uuniin.
- Puolita taikina. Muotoile palat jauhotetuin käsin pannujen kokoisiksi pizzapohjiksi. Ota pannut uunista ja valuta öljyä pannuun. Siirrä pohjat varovasti kuumiin pannuihin.
- Lusikoi kastike pizzapohjille. Levitä punasipuli ja oliivit päälle. Murustele feta pinnalle ja kypsennä pizzoja uunissa noin 8–10 minuuttia.
- Ripottele halutessasi babypinaattia kypsille pizzoille.
Kenellä on just tuon kokoiset uuniin sopivat valurautapannut? Itselläni on kolmea eri kokoa, eikä isoa voi uuniin laittaa...eikö teflonvuoka muka käy?
Koklasin pannupizzaa paistinpannulla ja liedellä , sain onnistumaan.
Pitää vaan olla kannellinen paistinpannu ja sopivat tulet alla.
Pläjäytin taikinan pannulle ja vermeet päälle, juusto päällimmäiseksi.
Keraamisella pannulla ei lätty tarttunut kiinni.