klo 15:31 | 5.10.2017

Huijarin pizza koostuu halkaistusta pitaleivästä, joka lastataan avokadokastikkeella ja uunissa paahdetuilla kikherneillä sekä parsakaalilla. Niin hyvää, ja silti niin terveellistä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta (8 pientä pizzaa)
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Paahdetut pitapizzat
Ainekset
1
pieni parsakaali
1
prk (310 / 265 g)
keitettyjä kikherneitä
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
kuivattua, rouhittua cjiliä myllystä
4
pitaleipää
Avokadokastike
1
valkosipulinkynsi
2
isoa kypsää avokadoa
1
rkl
limettimehua
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
rkl
maustamatonta soijajogurttia
1
rkl
sriracha-chilikastiketta
(8 heerneenpalkoa)
1
tuuhea puska
korianteria
Työvaiheet
- Irrota parsakaali pieniksi nupuiksi ja laita palat pellille. Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Lisää ne pellille parsakaalien joukkoon. Valuta öljyä päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes parsakaalit ruskistuvat. Sekoita puolessavälissä, niin parsakaalit kypsyvät tasaisesti.
- Tee avokadokastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Koverra avokadot ja painele ne haarukalla karkeahkoksi tahnaksi. Lisää valkosipuli. Mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.
- Mausta soijajogurtti srirachalla.
- Halkaise pitaleivät. Lämmitä puolikkaat grillissä, pannussa tai uunissa. (Pikapaahda samalla herneenpalot.) Levitä avokado pitaleiville. Jaa parsakaalit ja kikherneet päälle. Viimeistele srirachajogurtilla ja korianterilla.
VINKKI Raasta päälle vegaanista juustoa – tai parmesaania, jos käytät eläinperäisiä tuotteita. Halutessasi voit korvata soijajogurtin vegaanisella tai tavallisella majoneesilla.