
Huijarin pizza koostuu halkaistusta pitaleivästä, joka lastataan avokadokastikkeella ja uunissa paahdetuilla kikherneillä sekä parsakaalilla. Niin hyvää, ja silti niin terveellistä!
Paahdetut pitapizzat
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota parsakaali pieniksi nupuiksi ja laita palat pellille. Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Lisää ne pellille parsakaalien joukkoon. Valuta öljyä päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes parsakaalit ruskistuvat. Sekoita puolessavälissä, niin parsakaalit kypsyvät tasaisesti.
- Tee avokadokastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Koverra avokadot ja painele ne haarukalla karkeahkoksi tahnaksi. Lisää valkosipuli. Mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.
- Mausta soijajogurtti srirachalla.
- Halkaise pitaleivät. Lämmitä puolikkaat grillissä, pannussa tai uunissa. (Pikapaahda samalla herneenpalot.) Levitä avokado pitaleiville. Jaa parsakaalit ja kikherneet päälle. Viimeistele srirachajogurtilla ja korianterilla.
VINKKI Raasta päälle vegaanista juustoa – tai parmesaania, jos käytät eläinperäisiä tuotteita. Halutessasi voit korvata soijajogurtin vegaanisella tai tavallisella majoneesilla.