
Pinosa pizzapohjalle paahtokasviksia ja vuohenjuustoa tai muuta lempitäytteitäsi. Voit halutessasi sivellä pohjat valmiilla tomaatti kastikkeella.
Kasvis-vuohenjuustopizza
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä jäiset pizzapohjat kahdelle pellille. Jaa päälle runsaasti kasvisseosta. Ripottele pinnalle timjamia.
- Kuutioi vuohenjuusto ja jaa palat kasvisten päälle.
- Paista 225-asteisessa uunissa 12–13 minuuttia. Valuta juustojen pinnalle hieman hunajaa.
Paahdetut kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
- Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.