Keltainen pitsapohja syntyy hienoiksi jauhetuista 00-vehnä- jauhoista ja hyppysellisestä kurkumaa.
Keltainen paprika-vuohenjuustopitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista taikina. Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää joukkoon hieman kättä lämpimämpi vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi velliksi.
- Anna juuren tekeytyä 15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
- Sekoita öljyn joukkoon kurkuma tai sahrami. Lisää taikinaan öljy, suola ja loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Tee taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää pitsaa. Taputtele taikina leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Peitä liinalla ja kohota puolisen tuntia.
- Pese ja viipaloi paprikat, halkaise tomaatit ja viipaloi vuohenjuusto.
- Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Nosta paprikat pellille nahkapuoli ylöspäin. Grillaa paprikoita noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa väriä.
- Laita paprikat kulhoon ja lisää joukkoon balsamietikkakastike.
- Säädä uuni 250 asteeseen. Nosta tyhjä pelti uuniin kuumenemaan.
- Levitä pitsapohjan päälle jugurtti. Levitä pinnalle paahdetut paprikat, tomaatit ja vuohenjuustosiivut. Riivi päälle rosmariinin lehtiä.
- Vetäise pitsa leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
- Viimeistele pitsa tuoreella rosmariinilla, lorauksella oliiviöljyä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.
Vinkki! Pitsassa maistuu erityisen hyvältä tuhkapintainen kypsentämätön vuohenmaitojuusto.