klo 8:00 | 11.4.2025

Keltainen pitsapohja syntyy hienoiksi jauhetuista 00-vehnä- jauhoista ja hyppysellisestä kurkumaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Keltainen paprika-vuohenjuustopitsa
Ainekset
5
dl
pitsajauhoja eli 00-vehnäjauhoja
1
ps (11 g) kuivahiivaa
2½
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa tai 1 ps (1⁄2 g) sahramia
1
tl
suolaa
Täyte
1
keltainen paprika
1
oranssi paprika
10
kirsikkatomaattia
1
pötkö (125 g) vuohenjuustoa
1
rkl
vaaleaa balsamietikkakastiketta
200
g
kreikkalaista jugurttia
3–4
oksaa tuoretta rosmariinia
2
rkl
oliiviöljyä
mustapippuriamyllystä
Työvaiheet
- Valmista taikina. Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää joukkoon hieman kättä lämpimämpi vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi velliksi.
- Anna juuren tekeytyä 15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
- Sekoita öljyn joukkoon kurkuma tai sahrami. Lisää taikinaan öljy, suola ja loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Tee taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää pitsaa. Taputtele taikina leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Peitä liinalla ja kohota puolisen tuntia.
- Pese ja viipaloi paprikat, halkaise tomaatit ja viipaloi vuohenjuusto.
- Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Nosta paprikat pellille nahkapuoli ylöspäin. Grillaa paprikoita noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa väriä.
- Laita paprikat kulhoon ja lisää joukkoon balsamietikkakastike.
- Säädä uuni 250 asteeseen. Nosta tyhjä pelti uuniin kuumenemaan.
- Levitä pitsapohjan päälle jugurtti. Levitä pinnalle paahdetut paprikat, tomaatit ja vuohenjuustosiivut. Riivi päälle rosmariinin lehtiä.
- Vetäise pitsa leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
- Viimeistele pitsa tuoreella rosmariinilla, lorauksella oliiviöljyä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.
Vinkki! Pitsassa maistuu erityisen hyvältä tuhkapintainen kypsentämätön vuohenmaitojuusto.