klo 13:44 | 9.4.2014

Kun pizzataikina saa levätä jääkaapissa vuorokauden, se saa upean aromikkaan maun. Täytteeksi riittävät juusto, tomaatti ja salvia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 pizzaa
Valmistusaika
50 minuuttia + 1 vuorokausi + 15
Vaikeustaso
Kohtalainen
Laiskan leipurin pizza
Ainekset
POHJA
6
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
suolaa
10
g
hiivaa
2 1/2
dl
kädenlämpöistä vettä
TÄYTE
500
g
bufalamozzarellaa
500
g
kirsikka- tai terttutomaatteja
1–2
ruukkua
salviaa
PÄÄLLE
3
tl
mustapippuria myllystä
ripaus hyvää oliiviöljyä
(sitruunamehua)
Työvaiheet
- Tee ensin taikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon ja anna liueta. Alusta jauhoseos veteen. Peitä taikina ja anna seistä 10 min. Kaada taikina leivonta-alustalle ja vaivaa puolelta toiselle 10 s ajan. Peitä taikina ja anna seistä 10 min. Tee tämä 4 kertaa. Laita lopuksi peitetty taikina kylmään vuorokaudeksi.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Anna uunipellin kuumentua uunissa. Siirrä taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois.
- Jaa taikina 5 osaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Anna pohjien kohota peitettynä noin 10 min.
- Viipaloi sillä aikaan mozzarellat. Lado mozzarellat ja muutama puolitettu kirsikkatomaatti pohjan päälle. Lisää lopuksi salviaa makusi mukaan. Älä laita mozzarellaa ihan taikinan reunoille tai lisää sitä liikaa, sillä juusto leviää nopeasti uunissa.
- Paista pizzoja uunin koosta riippuen 2–3 erässä. Siirrä pizzat leivinpaperin päällä kuumalle pellille. Paista pizzoja noin 10–15 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Rouhi lämpimän pizzan päälle mustapippuria ja ripottele päälle hyvää oliiviöljyä ja halutessasi tilkka sitruunamehua.