Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vaihda vehnäjauhot bataattiin! Kolmen raaka-aineen bataattipohja toimii mahtavan hyvin sipulitäytteen kanssa. Viimeistele pizza pehmeällä vuohenjuustolla ja pinaatilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 h 20 min + bataatin kuivattaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sipuli-bataattipizza

Ainekset

400
g
bataattia
1
kananmuna
30
g
parmesaaniraastetta
1
tl
oreganoa
Täyte
2
sipulia
4
tl
rypsiöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
vettä
1/2
tl
merisuolaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (80 g)
babypinaattia
1/2
tl
merisuolaa
5
oliivia
75
g
pehmeää vuohenjuustoa
timjamin oksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes bataatti on riisimäistä, älä soseuta sitä! Kaada hake  paistinpannulle ja mittaa vettä puoliväliin saakka. Keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Levitä keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Painele tarvittaessa kuivemmaksi. Sekoita joukkoon muna, parmesaaniraaste ja oregano. Painele pizzapohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Siirrä paistinpannulle, lisää hiukan rypsiöljyä, balsamiviinietikka ja vesi. Hauduta kuumalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää vettä aina sitä mukaa, kun se loppuu. Mausta suolalla ja siirrä toiseen astiaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannulle öljyä, valkosipuli ja pinaatti. Paista noin 30 sekuntia, kunnes pinaatti ”väsähtää”. Mausta suolalla.
  3. Paista bataattipohjaa ensin 15 minuuttia. Lisää pinnalle sipulit, pinaatti ja valkosipuli. Puolita päälle oliivit ja lusikoi vuohenjuustoa. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia. Paista vielä 10 minuuttia.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä täytteeseen ilmakuivattua kinkkua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohjeet Suvi Rüster kuva Tuomas Kolehmainen

Jauhelihakeiton vegeversio syntyy näppärästi Härkiksestä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkiskeitto

Ainekset

500
g
perunoita, kiinteä lajike
2
porkkanaa
1
(100 g)
pala juuriselleriä
½
purjo
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½
tl
kokonaisia maustepippureita
1
laakerinlehti
1
Härkistä, esim. tex-mex -maustettua
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuriselleri. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja kaikki kasvikset. Kuumenna. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdellä.
  3. Keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Sekoita keiton joukkoon Härkis ja hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-päärynäsosekeitto + päärynä ja porkkanasipsit

Ainekset

Porkkana-päärynäsosekeitto
4
kpl
Porkkana
1
kpl
peruna
1
kpl
päärynä (1 iso tei 2 pientä)
1
rkl
sulatejuusto
1
dl
kuohukerma
n.1
tl
suolaa
n.1
l
vettä (kasvisten keittämiseen)
Päärynäsipsit
1
kpl
iso päärynä
Porkkanasipsit
2
kpl
porkkanaa
himalajan vuoristosuola

Työvaiheet

PORKKANA-PÄÄRYNÄSOSEKEITTO
Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuullota kasviksia kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuori ja pilko pääryvä, lisää kasvisten sekaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, sulatejuusto ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä. Tarkista maku.

PÄÄRYNÄSIPSIT
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Leikkaa päärynät ohuiksii viipaleiksi. Ohuita viipaleita saat käyttämällä mandoliinia, mutta hyvä lopputulos syntyy myös terävän veitsen avulla.

Mitä ohuempi siivuista teet, sitä rapeampia omenasipseistä tulee. Poista siemenet viipaleista veitsen kärkeä käyttäen.

Levittele viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vieri viereen.

Älä kasaa viipaleita päällekkäin. Laita uuniin.

Kuivata päärynöitä uunissa kunnes viipaleet ovat rapeita.

PORKKANASIPSIT
Pese ja kuori porkkanat. Pilko porkkanat käyttäen mandoliinia tai veistä: käännä porkkana ja leikkaa ne vinottain saadaksesi ovaalinmuotoisia paloja. Jos palat ovat liian paksuja, niistä tulee pehmeitä rouskuvien sijaan.

Asettele porkkanat yhteen kerrokseen leivinpaperille pellin päälle ripottele pintaan suolaa.

Laita pelti uuniin ja kypsennä porkkanoita 15–20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kuivia ja rapeita. Tarkkaile tilannetta etenkin loppua kohden, sillä porkkanat voivat palaa nopeasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen


Tomaattiset munakoisot ja basilikapistou lainaavat makunsa klassiselta provencelaiselta vuokaruualta, joka on nimeltään tian d'aubergines.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Provencen munakoisot

Ainekset

4
pientä munakoisoa
1
tl
suolaa
3/4
dl
oliiviöljyä
4
dl
tomaattikastiketta (valmis pastakastike)
1
rkl
balsamiviinietikkaa
250
g
bufalamozzarellaa
4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
4
rkl
pistouta (ks. ohje alla)
4
rkl
rouhittua pekaanipähkinää

Työvaiheet

  1. Halkaise munakoisot. Viillä leikkuupintaan veitsellä kevyet ristiviillot. Kuumenna öljy pannussa ja paista munakoisoja leikkuupinta alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä munakoisot, peitä pannu foliolla ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
  2. Laita munakoisot uunivuokaan. Mausta tomaattikastike viinietikalla ja lusikoi se munakoisoille. Levitä revitty mozzarella ja raastettu parmesaani pinnalle. Paahda 250-asteisen uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
  3. Lusikoi munakoisojen päälle pistouta ja viimeistele pähkinöillä.

Pistou

Ainekset

1
tomaatti
3
valkosipulinkynttä
2
tuuheaa ruukkua basilikaa
100
g
raastettua parmesaania
n. 1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kalttaa tomaatti. Viillä tomaatin kantaan ristiviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen 20 sekunniksi. Laita se sitten hetkeksi kylmään veteen. Poista tomaatista kuori.
  2. Kuori valkosipulit ja laita ne basilikanlehtien kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi.
  3. Halkaise kaltattu tomaatti, poista siemenet lusikalla ja lisää tomaatinpuolikkaat ja juustoraaste basilikaseokseen. Laita kone uudelleen käyntiin. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on jämäkkää mutta lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)