Mikä on parempaa uudenvuoden naposteluruokaa, kuin kinkku-juustopasteijat. Niihin kannattaa hyödyntää joulun ruokajämät jääkaapista ja pakkasesta. Minulla jäi paljon kinkkua,juustoa ja olipa torttutaikinapakettikin myös pakkasessa. Pasteijat kannattaa maustaa voimakkaasti, joten tähän laitoin juuston ja kinkun lisäksi täytteeseen valkosipulia,paprikaa ja kapriksia. Kapristen sijasta voisi käyttää hyvin myös oliiveja ja juustoksi käy voimakkaampikin juusto, kuten homejuusto jne. Näistä tuli erittäin maukaita!
Kinkku-juustopasteijat
Ainekset
Työvaiheet
Ota torttutaikina sulaamaan n. 30 min aikaisemmin. Levitä levyt yksitellen leivinpaperin päälle, niin sulavat paremmin. Tee sillä aikaa täyte.
Täyte:
1. Pilko kaikki täytteen ainekset hyvin pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita ainesten joukkoon 2 kananmunaa sitomaan massaa.
3. Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi ja venytä neliöitä kulmista ja sivuilta sormilla hieman isommaiksi. Älä kauli!
4. Laita jokaiselle neliölle keskelle lusikallinen täytettä ja käännä kolmioksi. Purista kolmio alustavasti muutamista kohdista sormilla kiinni ja viimeistele lopuksi kaikki pasteijat painamalla haarukalla reunat kiinni.
5. Voitele pasteijat kananmunalla ja tee pistot päälle haarukalla.
6. Paista 200 asteessa uunin alimmaisella tasolla 13-15 min.
Maukasta Uuttavuotta ;)
Tarja Pasanen @waterontongue /vesikielellä