Lahmacun on turkkilainen, jauhelihalla täytetty pizzamainen leipä. Viimeistele se sitruunalla ja rucolalla ja tarjoa sumakilla maustetun sipulin kanssa. Herkullista!
Rullapizza lahmacun
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ensin suola, sitten öljy ja lopuksi jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Tee täyte. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprikat ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, tomaattipyree, öljy ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
- Tee sumakkisipuli (ks. ohje alhaalla).
- Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla soikeiksi pizzapohjiksi. Painele täyte pohjille.
- Paista lahmacuneja noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
- Lastaa sumakkisipulia ja rucolaa täytteen päälle. Pirskota hieman öljyä ja sitruuna-mehua pinnalle, kääri rullalle ja nauti.
Sumakkisipuli
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.