Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Lahmacun on turkkilainen, jauhelihalla täytetty pizzamainen leipä. Viimeistele se sitruunalla ja rucolalla ja tarjoa sumakilla maustetun sipulin kanssa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Rullapizza lahmacun

Ainekset

Pohja
dl
vettä
1/3
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä turkkilainen suippopaprika
1
pieni punainen suippopaprika
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
minttua hienonnettuna
4
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa
Lisäksi
sumakkisipulia (ks. ohje alhaalla)
rucolaa
oliiviöljyä ja sitruunaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ensin suola, sitten öljy ja lopuksi jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Tee täyte. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprikat ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, tomaattipyree, öljy ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee sumakkisipuli (ks. ohje alhaalla).
  4. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla soikeiksi pizzapohjiksi. Painele täyte pohjille.
  5. Paista lahmacuneja noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
  6. Lastaa sumakkisipulia ja rucolaa täytteen päälle. Pirskota hieman öljyä ja sitruuna-mehua pinnalle, kääri rullalle ja nauti.

Sumakkisipuli

Ainekset

4
pientä salottisipulia
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 155 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat ja punaviini-kermakastike

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
dl
korppujauhoja
500
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
Paistamiseen
50
g
voita
Punaviini-kermakastike
2
dl
kuohukermaa
dl
punaviiniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
täysjyväsinappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

  3. Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

  4. Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Fenkolilla maustetusta salsiccia-raakamakkarasta ja tuoreista kirsikkatomaateista syntyy upea kastike pastalle. Makkarapallerot kypsyvät nopeasti, mutta varaa tomaattikastikkeen hautumiseen aikaa.

Viinisuositus: Raikas chianti on klassinen valinta tomaattisen pastan seuraan, sillä tomaatit pitävät viinin hapokkuudesta. Piccini Organic Chianti 2019, 6,48 e (0,375 l), on myös sopivan kepeä pari fenkolilla maustetun possumakkaran, salsiccian, makuihin. Viinin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarapyörykät ja spagetti

Ainekset

800
g
kirsikkatomaatteja
1
sipuli (varsineen)
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
salsicciaa tai muuta mausteista possuraakamakkaraa
Lisäksi
350
g
pastaa
sipulinvarsia, kevät- tai ruohosipulia
tuoretta basilikaa
100
g
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tomaatit, puolita isokokoiset. Viipaloi sipuli, säästä varsi viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulia 5 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.

  3. Lisää tomaatit ja kuumenna kastiketta koko ajan sekoitellen. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää etikka, suola, sokeri ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin 40 minuuttia miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen.

  4. Puristele raakamakkara ulos kuoresta lihapullamaisiksi palleroiksi. Paista makkaroihin pannussa kaunis väri. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun.

  5. Soseuta kastiketta sauvasekoittimella siten, että kastikkeeseen jää sattumia. Laita makkarapullat kastikkeeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

  6. Keitä tässä vaiheessa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta ja kastike. Hienonna sipulinvarret. Lisää ne, basilikaa ja runsas keko raastettua parmesaania kastikkeen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Simppeliä mutta niin hyvää! Kaali-pekonipastan maun salaisuus on lähes karamellisoituneeksi paistunut sipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-pekonipasta

Ainekset

½
(500 g)
valkokaali
2
makeaa sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
pkt
pekonia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
tl
valkoviinietikkaa
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria
400
g
linguinea tai spagettia
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ja pekoni.

  2. Laita pekoni isolle kylmälle paistinpannulle ja paista hiljalleen rapeaksi.

  3. Lisää sipulit ja paista miedolla lämmöllä sekoitellen 5 minuuttia. Lisää pannulle sokeri ja suola. Jatka paistamista, kunnes sipuli on hieman karamellisoitunut, noin 4 minuuttia. Tarkoitus ei ole ruskistaa sipulia.

  4. Laita kaalisuikaleet ja valkosipuli pannulle. Lorauta joukkoon valkoviinietikka. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Kypsennä välillä sekoitellen 3–5 minuuttia.

  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen pastan keitinvettä ja valuta pasta. Ohenna kaaliseosta tarvittaessa keitinvedellä. Tarjoa parmesaanijuuston kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos syömäkelpoisesta ruokavinkistä.