Juhlista sienikauden alkua mainiolla pizzalla, jonka kantarelleissa on vieno savun maku. Itse tehty tomaattikastike ja kylmäsavukinkku tekevät pizzasta parasta viikonloppuruokaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Savukantarellipizzat
Ainekset
2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
Savustetut kantarellit
2
l
kantarelleja
1
savustuspussi
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
2
valkosipulinkynttä
2
dl
paseerattua tomaattia
4
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
1
laakerinlehti
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
pkt (100 g)
kylmäsavustettua kinkkua
10
kirsikkatomaattia
1
pkt (125/220 g)
mozzarellaa
2
rkl
tuoretta oreganoa
Työvaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot 2–3 erässä taikinaan. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai koneella, kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Savusta sillä aikaa sienet. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi. Käytä alalämpöä, jos mahdollista. Älä käytä kiertoilmatoimintoa. Harjaa sienet puhtaiksi. Paloittele ne 3–4 cm:n paloiksi. Laita ne savustuspussiin ja sulje pussi tiiviisti. Laita pussi kuumalle pellille uuniin noin 10 minuutiksi. Laske sitten lämpötila 200 asteeseen ja jatka savustamista 10 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sienten vetäytyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kastikkeen aineet kattilassa ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku.
- Säädä uuni 250 asteeseen. Kauli tai painele taikinasta 2 ohutta pizzapohjaa ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Levitä pohjille tomaattikastiketta, savustetut sienet, kinkut ja tomaatit. Revi mozzarella ja levitä pizzoille. Paista pizzoja uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pohja tuntuu rapealta. Ripota pizzoille tuoretta oreganoa.