klo 19:26 | 17.7.2013

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 annosta
Valmistusaika
1 h 25 min
Vaikeustaso
Helppo
Voimakkaasti maustettu lammaspizza
Ainekset
2,5
dl
kylmää vettä
5
g
tuorehiivaa
ripaus sokeria
1
rkl
rypsiöljyä
6,5
dl
durumvehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
Täyte
3
dl
tomaattikastiketta
9
kpl
lehmänmaitomozzarellapalloa paloiksi revittynä ja hyvin valutettuna
3
dl
mozzarellaraastetta
3
rkl
raastettua parmesaanijuustoa
Mausteinen karitsan jauheliha
300
g
luomukaritsan jauhelihaa
1/4
kpl
suolasitruunaa
1
tl
mausteseosta (mustapippuria kardemummaa, fenkolinsiemeniä ja sinapinsiemeniä)
Tarjoiluun
2,5
dl
tuoretta rucolaa
Pohja
Työvaiheet
- Valmista pizzapohja. Tee taikina mieluiten monitoimikoneen kulhossa. Liota hiiva ja sokeri kylmään veteen ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi ja lisää sekaan pikkuhiljaa koneen käydessä 2/3 jauhoista, niin että muodostuu löysä taikina.
- Anna koneen sekoittaa pohjaa 5–10 minuutin ajan. Sammuta kone ja anna taikinapohjan levätä kulhossa 20 minuuttia. Lisää sitten loput jauhoista sekä suola ja anna koneen käyttää taikina kunnolla tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa noussut taikinapallo jauhotetulla leivinpöydällä kolmeen osaan ja kauli niistä ohuita, pyöreitä taikinapohjia.
- Levitä kaulitulle pizzapohjalle ensin tomaattikastike, sitten juustotäytteet ja lopuksi paistettu karitsan jauheliha.
- Yhdistä kulhossa jauheliha, suolasitruuna ja mausteseos ja paista pannulla öljytilkassa juuri ja juuri kypsäksi.
- Valuta hieman oliiviöljyä pizzan reunoille ja paista esilämmitetyn pizzakiven päällä 300-asteisessa uunissa 2–4 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja juustotäyte on sulanut.
- Lisää pinnalle tuoretta rukolaa. Tarjoa heti.
Vinkki! Yhdistä kulhossa jauheliha, suolasitruuna ja mausteseos ja paista pannulla öljytilkassa juuri ja juuri kypsäksi.