Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pitkään tekeytyneestä kaura-tattaritaikinasta syntyy rohkean makuinen pizzapohja, joka vaatii täytteiltäkin luonnetta. Haudutetun sipulin, fetan ja mustikan yhdistelmä ei ole tavallisimmasta päästä, mutta sitäkin suuremmalla syyllä kokeilun arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min + kohotus 8–10 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikka-fetapizzat

Ainekset

Pohja
25
g
tuorehiivaa
2 1/2
dl
vettä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
(gluteenitonta) kaurajauhoa
2 1/2
dl
tattarijauhoa
Täyte
200
g
pakastemustikoita
2
isoa punasipulia
1/2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot sekoitellen. Taikinaa ei vaivata, ja se saa jäädä löysäksi.
  2. Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja aseta sen päälle keittiöpyyhe. Laita kulho jääkaappiin 8–10 tunniksi.
  3. Sulata mustikat ja valuta niistä ylimääräinen neste pois.
  4. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Paista sipulia öljyssä paistinpannussa kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on saanut väriä. Alenna lämpö, lisää hunaja, suola ja pippuri ja hauduta miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään.
  5. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 12 pieneksi keoksi (6 kummallekin pellille). Taputtele keot öljytyin käsin mahdollisimman ohuiksi pohjiksi. Jaa mustikat ja haudutettu sipuli pohjille, murustele feta päälle. Paista pizzoja uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohjat ovat rapeita ja feta on saanut väriä.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitähän nuo täytteen loput aineet ovat, kun näkyy vain mittayksiköitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Muurikkapannu on naanleipurin kätevä kesäapulainen. Yrteillä ryyditetyt naanleivät leivot pikapikaa ilman uunia. Muutama minuutti muurikassa riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleipä muurikassa

Ainekset

4
dl + ½ dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
2
rkl
öljyä
1–2
rkl
maitoa
½
dl
siemeniä (esim. auringonkukan)
½
ruukku
korianteria
Maustevoi
4
valkosipulinkynttä
50
g
voita
½
dl
öljyä
½
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sulata voi kattilassa, lisää valkosipulit ja öljy ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Siirrä pois liedeltä. Hienonna persilja ja lisää se seokseen.
  2. Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja, leivinjauhe, sokeri ja suola. Sekoita öljy jogurttiin. Lisää jogurttiseos jauhoihin ja sekoita. Lisää ensin 1 rkl maitoa ja tarvittaessa toinen lusikallinen, jos taikina tuntuu liian kovalta. Vaivaa taikinaa leivonta-alustalla 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla alustalla noin 2 cm:n paksuisiksi soikeiksi leiviksi. Ripottele siemeniä ja korianterinlehtiä pinnalle ja kauli kevyesti niiden yli ohentaen leivät vajaan sentin paksuisiksi. Pyyhi jauhot varovasti leipien pinnalta.
  4. Kuumenna muurinpohja- tai paistinpannu. Paista naanleipiä kuivassa pannussa tai grillissä 3–5 minuuttia molemmilta puolilta. Sivele maustevoita lämpimille leiville ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

Ainekset

1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makea vadelma, kirpeä raparperi, ruskistettu voi ja yllärimaustajana kamomillatee. Tässä on piirakka, jota on pakko saada lisää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kamomillalla maustettu vadelma-raparperipiirakka

Ainekset

175
g
voita
½
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
¼
dl
ruokosokeria
1
tl
kardemummaa
Päälle
200
g
vadelmia
100
g
raparperia
4
rkl
hillosokeria
4
kamomillateepussia (noin 4 tl teepurua)
Lisäksi
tuoreita vadelmia vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoittele, jotta se ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita ruskistettu voi nopeasti käännellen joukkoon. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.
  3. Paloittele raparperit. Levitä vadelmien kanssa taikinan päälle. Aja tehosekoittimessa sokeri ja teepussin sisältö. Kaada vadelmien ja raparperin päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)