
Pitkään tekeytyneestä kaura-tattaritaikinasta syntyy rohkean makuinen pizzapohja, joka vaatii täytteiltäkin luonnetta. Haudutetun sipulin, fetan ja mustikan yhdistelmä ei ole tavallisimmasta päästä, mutta sitäkin suuremmalla syyllä kokeilun arvoinen.
Mustikka-fetapizzat
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot sekoitellen. Taikinaa ei vaivata, ja se saa jäädä löysäksi.
- Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja aseta sen päälle keittiöpyyhe. Laita kulho jääkaappiin 8–10 tunniksi.
- Sulata mustikat ja valuta niistä ylimääräinen neste pois.
- Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Paista sipulia öljyssä paistinpannussa kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on saanut väriä. Alenna lämpö, lisää hunaja, suola ja pippuri ja hauduta miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään.
- Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 12 pieneksi keoksi (6 kummallekin pellille). Taputtele keot öljytyin käsin mahdollisimman ohuiksi pohjiksi. Jaa mustikat ja haudutettu sipuli pohjille, murustele feta päälle. Paista pizzoja uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohjat ovat rapeita ja feta on saanut väriä.
Mitähän nuo täytteen loput aineet ovat, kun näkyy vain mittayksiköitä?