Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pitkään tekeytyneestä kaura-tattaritaikinasta syntyy rohkean makuinen pizzapohja, joka vaatii täytteiltäkin luonnetta. Haudutetun sipulin, fetan ja mustikan yhdistelmä ei ole tavallisimmasta päästä, mutta sitäkin suuremmalla syyllä kokeilun arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min + kohotus 8–10 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikka-fetapizzat

Ainekset

Pohja
25
g
tuorehiivaa
2 1/2
dl
vettä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
(gluteenitonta) kaurajauhoa
2 1/2
dl
tattarijauhoa
Täyte
200
g
pakastemustikoita
2
isoa punasipulia
1/2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot sekoitellen. Taikinaa ei vaivata, ja se saa jäädä löysäksi.
  2. Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja aseta sen päälle keittiöpyyhe. Laita kulho jääkaappiin 8–10 tunniksi.
  3. Sulata mustikat ja valuta niistä ylimääräinen neste pois.
  4. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Paista sipulia öljyssä paistinpannussa kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on saanut väriä. Alenna lämpö, lisää hunaja, suola ja pippuri ja hauduta miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään.
  5. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 12 pieneksi keoksi (6 kummallekin pellille). Taputtele keot öljytyin käsin mahdollisimman ohuiksi pohjiksi. Jaa mustikat ja haudutettu sipuli pohjille, murustele feta päälle. Paista pizzoja uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohjat ovat rapeita ja feta on saanut väriä.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitähän nuo täytteen loput aineet ovat, kun näkyy vain mittayksiköitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ilahduta ystävää pinkillä kuppikakulla! Makea ja mehevä herkku maistuu ihanasti kookokselta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
35 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kookoskuppikakut

Ainekset

150
g
pehmeää voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
3
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
1
pieni tetra (250 ml)
kookosmaitoa
rkl
vaaleaa siirappia
Kuorrutus
50
g
pehmeää voita
100
g
tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
pinkkiä eintarvikeväriä
Lisäksi
pinkkejä marenkeja ja strösseleitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele kuivat ainekset, muna-sokeri-voivaahto, kookosmaito ja siirappi vuorotellen keskenään taikinaksi. Älä sekoita liikaa!
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina 24 muffinivuokaan ja paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Tee kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Värjää elintarvikevärillä. Kaada pursotuspussiin ja siirrä hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella, marengeilla ja strösseleillä.
     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cevichen filippiiniläisversion nimi on kinilaw, ja sen happona käytetään kookosetikkaa. Suomesta moista erikoisuutta ei saa, mutta sen voi korvata hyvin valkoviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja kuhafileitä
½
tl
suolaa ja pippuria
2
dl
valkoviinietikkaa
¼
punasipulia
rkl
raastettua inkivääriä
3
limetin mehu
¾
dl
kookoskermaa
Päälle
3
rkl
korianteria
1
(thai) chili
¼
punasipulia

Työvaiheet

  1. Sulata kalat.
  2. Leikkaa kala paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada etikka päälle ja laita jääkaappiin 10 minuutiksi. Valuta etikka pois.
  3. Kuori ja suikaloi punasipuli, kuori ja raasta inkivääri. Lisää molemmat kalan joukkoon. Purista päälle limetin mehu, lisää kookoskerma. Anna tekeytyä jääkaapissa 30–60 minuuttia. Mitä pidempään kala tekeytyy, sitä kiinteämpää sen lihasta tulee.
  4. Hienonna päälle korianteria ja chiliä. Suikaloi päälle punasipulia.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Tämä kakku on syntisen suklaista ja koukuttavan herkullista. Punajuuri tuo kakkuun upeaa makua ja rakennetta. Punajuuri ja suklaa kuuluu ehdottomasti omiin suosikkimakupareihini!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 h + paistaminen 70 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punajuurisuklaakakku

Ainekset

3
isoa
punajuurta
1/2
tl
suolaa
200
g
tummaa leivontasuklaata
1/2
dl
kuohukermaa
4
kpl
kananmunia
150
g
voita
2
dl
fariinisokeria
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
150
g
ranskankermaa
Kuorrute
1,5
dl
kuohukermaa
125
g
suklaata (esim. Fazerin sininen)
Koristelu
50
g
tyrnejä
muutama
oksa
timjamia

Työvaiheet

Kuori ja pilko punajuuret.
Keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä 20 min. tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimen avulla tasaiseksi.

Paloittele suklaa kattilaan ja sulata kerman kanssa tasaiseksi seokseksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Laita keltuaiset, pehmeä voi ja sokerit kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita voivaahdon joukkoon punajuurisose, suklaasula, ranskankerma ja kuivat aineet.
Kääntele viimeisenä taikinaan valkuaisvaahto.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. (Halkaisijaltaan n. 22 cm)
Voitele vuoan reunat esimerkiksi rypsiöljyllä.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 70 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä.

Kuorrute:
Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se höyryävän kuumaksi.
Murskaa suklaa ja sekoita se kuuman kerman joukkoon.
Sekoita seosta niin kauan, että suklaa sulaa sen joukkoon.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
Vatkaa kylmä suklaa-kermaseos sähkövatkaimen avulla kuohkeaksi.

Koristelu:
Siirrä kakku tarjoiluastialle.
Levitä kuorrute kakun jäähtyneen kakun päälle nuolijan avulla.
Koristele haluamallasi tavalla tyrneillä ja timjamilla.
Nauti vaikkapa kahvin kera.

Kommentit (0)