Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pizza, joka lainaa makumaailmansa sushilta, on makuhermoja kutkuttava elämys.

Katso pizzapohjan resepti täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + pizzataikinan valmistus
Vaikeustaso
Helppo

California roll -pizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa
1
dl
tomaattikastiketta (esimerkiksi Rao's Homemade)
½
dl
juustoraastetta
100
g
katkarapuja
2
rkl
seesaminsiemeniä
Viimeistelyyn
5
cm
pätkä kurkkua
½
dl
majoneesia
1
avokado

Työvaiheet

1. Valmista ensin pizzataikina. Aloita viimeistelystä ja raasta kurkku raastimen pienellä terällä ja nosta kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi.

2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Kauli puolet pizzataikinasta ohueksi. Levitä tomaattikastike, juusto ja ravut. Ripottele seesaminsiemenet pizzan reunalle. Paista 10 minuuttia.

3. Leikkaa avokado siivuiksi ja levitä valmiin pizzan päälle. Viimeistele kurkkumajoneesilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lihapiirakat / keitinpiirakat

Ainekset

taikina
5
dl
Maitoa
40
g
hiivaa
0,4
dl
sokeria
100
g
voita
1
tl
suolaa
n 10
dl
vehnäjauhoja (ts sopivasti)
täyte
600
g
jauhelihaa
2
dl
Riisiä, josta osa täysjyväriisiä
2
isoa
Sipulia
pippuria, suolaa

Työvaiheet

Valmista taikina kuten pullataikina.

Paista jauheliha, keitä riisi kypsäksi, yhdistä aineet ja lisää reilusti suolaa ja pippuria.

Lisää seokseen pieneksi silputut sipulit. Joidenkin mielestä ne on hyvä freesata vähän pannulla, mutta koska itse pidän sipulista sellaisenaan en tee sille mitään muuta. Kypsyy uppopaiston aikana riittävästi.

Jaa valmis taikina n 25 osaan. Kauli taikinasta sokeita ohuita pohjia. Voitele sauman kohta kananmunalla, jotta puoliskot tartttuu hyvin.
Laita reilusti täytettä ja sulje kuori taittamalla se puoliksi. Rypytä reuna molemmilta puolilta sulkeutumisen varmistukseksi.

Kohota valmiit piirakat liinan alla. Kun alat lämmittää rasvaa poista liina, jotta piirakan pinta ihan vähän kuivahtaa, näin saat rapsakan pinnan.

Paista piirakat 190 ast rasvassa, mutta älä laita montaa piirakkaa yhtäaikaa vaan pidä aina pieni tauko ennen seuraavan piirakan lisäämistä rasvaan, jotta rasvan lämpötila ei laske likaa. Näin piirakat paistuu rasvassa eikä ime sitä liikaa.
(Tämä on tietysti makuun vaikuttava asia ei niinkään terveellisyyteen, sillä siitä on luovuttava siksi aikaa kun näistä nauttii)

Vaikka lihapiirakat on ihan perus einestä, niin kotitekoisina niitä saa harvoin jos koskaan.
tällä voi siis sävähdyttää perheen tai ystävät.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toscanan tomaattipiirakka 10.8.2013

Ainekset

Pohja
250
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
prk
rahkaa
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
150
g
juustoraastetta
n. 6
kpl
tomaatteja
3
rkl
sinappia
3
rkl
mannasuurimoita
4
kpl
kananmunaa
4
dl
kermaa
tuoretta basilikaa suolaa, musta pippuria, valkosipulin kynsi

Työvaiheet

Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä taikina piirasvuokaan.
Levitä sinappi pohjalle. Ripottele mannasuurimot päälle. Asettele tomaattisiivut ja levitä juustoraaste päälle.

Sekoita muna-kerma seos, johon olet silpunnut reilusti basilikaa (vaikka koko ruukullinen). Kaada se piirakalle ja paista 200 ast / n 30 min.

Sain tätä ystäväni Sonjan luona vieraillessa elokuussa. Sopii juuri tähän aikaan kun tomaatit kypsyy. Jotenkin vähän erilainen piirakka, jota voi hyvin tarjota sekä kahvin kaverina, että ihan lounaana.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarte tatin on näyttävä, mutta helppo leivonnainen. Se onnistuu loputtoman monista eri hedelmistä ja kasviksista, ja tällä kertaa parrasvaloissa on peruna.

Tärkkelyksestä johtuen pannua pitää valmistuksen aikana muutamia kertoja heilutella, jotta perunat eivät jää kiinni pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunapiirakka tarte Tatinin tapaan

Ainekset

400
g
voitaikinalevyjä
500
g
kiinteitä tai yleisperunoita (esim. Colomba)
50
g
voita
4
cm:n pala
piparjuurta
3
oksaa rosmariinia
tl
suolaa
PANNULLE
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt pakkausohjeen mukaan. Laita ne jauhotetulle leikkuulaudalle niin, että ne hieman menevät toistensa yli. Nipistä liitoskohdat kostutetuin sormin napakasti kiinni ja kauli yhtenäiseksi taikinalevyksi. Siirrä se jääkaappiin odottamaan.

  2. Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Taputtele kuiviksi.

  3. Sulata voi. Kuori ja raasta piparjuuri joukkoon. Hienonna rosmariini.

  4. Sulata voi valurautapannulla (Ø 24–26 cm). Lado pannulle tiivis kerros perunaviipaleita. Valuta päälle piparjuurivoita, ja ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Toista, kunnes perunat on käytetty.

  5. Peitä pannu kannella tai foliolla. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia välillä pannua heilutellen, jotta perunat eivät tartu kiinni.

  6. Ota taikina jääkaapista ja leikkaa se vähän pannun halkaisijaa isommaksi levyksi. Laita taikina perunoiden päälle ja käännä liepeet kohti pannun pohjaa. Pistele haarukalla.

  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia. Heiluttele pannua muutaman kerran paistamisen aikana. Suojaa kädet pannukintailla.

  8. Peitä pannu isolla lautasella, käännä ja kumoa piirakka lautaselle. Jäähdytä hetki.

Kommentit (1)

Mi

Hyvää tuli. En viitsinyt lähteä ostamaan piparjuurta joten käytin valkosipulia. Ensi kerralla ohjeen mukaan.

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 194 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Englantilaisten skonssien sekä muffinien risteymä muodostaa helpot ja maukkaa suolaiset leivonnaiset, jotka maistuvat teen kera niin aamulla kuin iltapäivälläkin.

Helpot ja erittäin herkulliset suolaiset muffinit saavat joukkoonsa peribrittiläisen makuyhdistelmän, kun taikinaan sekoitetaan pekonia ja cheddarjuustoa.

Näiden suolaisten leivonnaisten taikina ei ole aivan tavallinen, vaan on saanut vaikutteita englantilaisista skonsseista.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Juusto-pekoniskoffinit

Ainekset

1
pkt (140 g)
pekonia
3
rkl
hienonnettua persiljaa
4
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
maitoa
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
150
g
raastettua cheddaria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pekoni kuivalla kuumalla pannulla rapeaksi. Hienonna veitsellä. Hienonna myös persilja.

  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi voi sormin joukkoon muruseokseksi.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa, maito, öljy ja kananmuna. Sekoita voi-jauhoseokseen. Kääntele joukkoon pekonimurut, juustoraaste ja hienonnettu persilja.

  4. Jaa taikina muffinipellin koloihin. Paista noin 22 minuuttia, kunnes skoffinit ovat kullanruskeita. Tarjoa voin kanssa vastapaistettuina ja lämpiminä.

Kommentit (2)

peruskokki

Onpa aika tymäkkä rasvapaukku,sen vastapainoksi voi seuraavaksi tarjota kevennettyä kasviskeittoateriaa.

Vierailija

Olipas herkullisia. Ei kyllä kauhean paljon isompi rasvapaukku ole kuin voileivätkään.