Jule176-167 on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Lahmacun-leipä on turkkilainen versio pizzasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + takinan nostatus 1 vrk + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lahmacun-leipä

Ainekset

Pohja
400
g
vehnäjauho
dl
vesi
1
rkl
öljy
1
tl
suola
1
pussi
kuivahiiva
Täyte
1
kpl
sipuli
1
kpl
paprika
300
g
lampaan jauheliha
1
nippu
persilja
1
tl
chilijauhe
½
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Laita vehnäjauhot nostatusastiaan. Lämmitä vesi 40 asteeseen. Liuota hiiva tilkkaan 40 asteiseen vettä, esim. teekuppiin ja sekoita se jauhoihin. Lisää vesi pikkuhiljaa jatkuvasti taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa myös veden lisäämisen jälkeen, kunnes se ei enää tartu sormiin. Sen jälkeen vaivaa taikinaa mielellän puoli tuntia, tai anna leipäkoneen hoitaa vaivaaminen. Anna taikinan sitten levätä noin vuorokauden.

Paista jauheliha.

Leivitä taikina pellille kahdeksi kirkkoveneen muotoiseksi leiväksi. Hienonna sipuli ja paprika monitoimimkoneessa, ja purista niistä irronut neste esim. kankaan läpi. Lisää chili. Levitä seos leiville, samoin kuin paistettu jauheliha. Paista leivät 275 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea. Paistamiseen jälkeen päälle laitetaan tuoretta lehtipersiljaa ja sitruunamehua. valmis leipä kääritään rullalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2286 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapea, sitruunalla maustettu pohja ja mehevä ricottatäyte. Kesäkurpitsan säestäjät ovat tässä piirakassa parhaasta päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-ricottapiiras

Ainekset

POHJA
½
sitruunan kuori
150
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
suolaa
2
rkl
vettä
TÄYTE
1
prk (250 g)
ricottaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
kananmunaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
pientä kesäkurpitsaa
RIPOTE
2
viipaletta
kuivahtanutta maalaisleipää
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
sitruunan kuori
2
rkl
öljyä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese ja raasta kokonaisen sitruunan kuori, säästä puolet ripotteeseen. Mittaa pohjan aineet vettä lukuun ottamatta kulhoon ja nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuokaan (Ø 24 cm).

  2. Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeudelle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kulhossa ricotta, jogurtti, munat, sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Kaada ricottaseos piirakkapohjalle ja lado kurpitsat päälle. Kypsennä uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Tee sillä välin ripote.

  4. Murenna leivät veitsellä. Hienonna persilja. Sekoita ripotteen aineet keskenään.

  5. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Levitä ripote piirakalle ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2286 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä piirakassa ovat pääosassa ihanan raikkaat tomaatit. Ei väliä mitä tomaattilajikkeita käytät, kunhan tomaatit ovat kypsiä ja niitä on paljon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
grahamjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
oliiviöljyä
Täyte
2
l
erilaisia tomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sokeria
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½
dl + ½ dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa, kun valmistat täytteen.

  2. Paloittele tomaatit ja poista kannat. Hienonna valkosipuli. Laita tomaatit ja valkosipulit öljyn kanssa kattilaan ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää loput täytteen aineet ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 cm x 30 cm) 1⁄2 dl:lla öljyä. Painele taikina jauhojen avulla vuokaan. Levitä puolet kuumasta tomaattitäytteestä taikinapohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 15 minuuttia.

  4. Levitä loppu täyte haaleana piirakalle ja pirskota ½ dl oliiviöljyä päälle. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Lahmacunit ovat turkkilaisten pizza ja aitoa katuruokaa. Soikeat annospizzat täytetään mausteisella jauhelihalla ja raikkailla vihanneksilla. Näihin tulee himo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pientä leipästä
Valmistusaika
40 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Lahmacun eli turkkilaiset pizzat

Ainekset

Taikina
noin 4
dl
durumvehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
dl
vettä
1
kananmuna
4
rkl
oliiviöljyä
Täyte
½
punasipuli
1
tl
kanelia
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
chilirouhetta
¾
tl
maustepippuria
½
tl
suolaa
4
rkl
tomaattisosetta
400
g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
Lisäksi
1
pieni kurkku
½
punasipulia
½
ruukkua
lehtipersiljaa
¾
dl
pinjansiemeniä
(2–3
tl
sumakkia)

Työvaiheet

  1. Laita kulhoon jauhot, hiiva, suola ja sokeri. Lisää kylmä vesi, muna ja öljy voimakkaasti sekoittaen. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kiinteäksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin verran.

  2. Valmista täyte. Paloittele sipuli monitoimikoneen kulhoon. Lisää mausteet sekä tomaattisose. Aja tasaiseksi. Lisää jauheliha ja aja seos tahnaksi.

  3. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli ne ohuiksi soikeiksi pohjiksi. Nosta pohjat kahden leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla 15 minuuttia.

  4. Levitä jauhelihaseos pohjille reunoja myöten. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet väriä.

  5. Kuutioi kurkku ja viipaloi sipuli. Hienonna lehtipersilja. Ripottele kasvikset, persilja, pinjansiemenet ja sumakki lahmacunien päälle.

Kommentit (2)

Ärtynyt

Ihan liikaa jauhoja noin vähään neste määrään ja hiivakin tolkuttomasti. Ei kohonnut vaan jäi kuivaksi korpuksi. Olisiko vähemmän jauhoja ja neste lämpöisenä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, jauhoja on kyllä melko paljon suhteessa nesteeseen. Vähensin nyt hieman niiden määrää, jotta muutkin huomaavat tarkkailla asiaa taikinaa tehdessään. Uskoisin, että taikinan tulee kuitenkin olla näissä annospizzoissa melko tiivis.

Nämä sämpylät ovat todella helppoja tehdä ja rapean maukkaita, sillä ne sisältävät myös terveellistä kuitua.
Tätä sämpylätaikinaa nostatetaan vain kerran ja loput hoitaa uuni. Taikina leivotaan suoraan taikinakulhosta sämpylöiksi pellille. Käytä mieluummin kuivahiivaa, sillä se kestää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + nost. 30 min ja paistaminen n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät ja helpot rukiiset sämpylät

Ainekset

2,5
dl
rasvatonta maitoa
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
ruisjauhoja
1
rkl
öljyä
3
dl
sämpyläjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita vielä uunia päälle.

Lämmitä maito taikinakulhossa mikrossa 40 sekunttia. Lisää sitten hiiva, sokeri, suola ja sekoita hyvin, niin että hiiva liukenee nesteeseen.

Lisää ruisjauhot ja 1 rkl öljyä, sekoita hyvin.

Lisää sämpyläjauhot ja vehnäjauhot, sekoita ja vaivaa sitten käsin, niin kauan että taikina irtoaa astiasta.

Laita uuni päälle 50 asteeseen hetkeksi, niin että se tuntuu lämpimältä ja laita taikina kohoamaan uuniin 30 minuutiksi, 2 ritilälle uunin alaosaan, laita kulhon päälle leivinpaperi ja ota uuni pois päältä.

Leivo sitten 8 pyöreää sämpylää, onnistuu muuten helposti suoraan taikinakulhosta ja laita pellille leivinpaperin päälle sopivin välein.

Laita sämpyläpelti uuniin keskitasolle ja uuni päälle 200 asteeseen, paista n. 20 min, tarkista pohjasta ovatko hyvin paistuneet ja kauniin väriset sekä kevyet.

Kommentit (0)