Me Naiset on lisännyt 1286 reseptiä.
Linkitetty 125 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Peruspizzapohja syntyy hyvällä vaivauksella ja kohotuksella. Paistaessa uuni kuumennetaan täysille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 isoa tai 4 pientä pizzaa tai
Valmistusaika
15 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapohja

Ainekset

2
dl
vettä
½
tuorehiiva
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
durum-jauhoja
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Umakit ovat tataarien perinneleivonnaisia, joiden taikina muistuttaa briossitaikinaa. Siihen menee peräti 300 grammaa voita, ja taikina on niin löysää, että sämpylät pitää leipoa lusikoilla. Paras osuus tulee paiston jälkeen, kun lämpimät sämpylät kastetaan voisulaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 40 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotus 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Umak-voisämpylät

Ainekset

7
dl
täysmaitoa
500
g
pehmeää voita
50
g
tuorehiivaa
3
kananmunaa
¾
dl
sokeria
4
tl
suolaa
n. 17
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sulata 150 g voita, lisää maito ja lämmi­tä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja vispaa munat, sokeri ja suola seokseen. Lisää 150 g voita paloina ja alusta 10 dl jauhoja jouk­koon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina on pul­lataikinaa löysempää. Kohota noin tunti.
  2. Levitä pöydälle keittiöliina ja ripottele sille reilusti jauhoja. Jauhota myös pöytä hyvin. Vaivaa taikinasta isot kuplat pois. Ota taiki­nasta jauhotetulla lusikalla kananmunan ko­koisia paloja jauhotetulle pöydälle. Muotoi­le sämpylöiksi ja siirrä jauhotetulle liinalle. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia.

  4. Sulata loppu voi. Kasta lämpimät umakit voissa ja valuta. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki: Kypsät umakit voi pakastaa. Kuumenna ne sulatuksen jälkeen 180-asteisessa uunissa ja kasta voisulaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Lastaa ratatouillesta tutut maut piirakan päälle. Näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta.

Viinisuositus: Ratatouillepiirakan pariksi sopii The Butcher Cuvée White 2019, 13,99 e. Miellyttävä itävaltalainen valkoviini on kolmen rypäleen eli Grüner Veltlinerin, Welschrieslingin ja Sauvignon Blancin yhdistelmä. Viinissä on ihanan monipuolinen makumaailma, ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
pieni munakoiso
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sokeria
1
tomaatti
3–4
kirsikkatomaattia
1
prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1
sitruuna
20
g
parmesaania
3–4
oreganon- tai basilikanoksaa

Työvaiheet

  1. Valmista täytteen kasvikset. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika pieniksi paloiksi tai viipaleiksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Valuta 3 rkl öljyä päälle. Mausta kasvikset suolalla, oreganolla, pippurilla ja sokerilla. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.

  2. Tee pohja. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota paperi painoineen pois pohjan päältä.

  4. Viipaloi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit.

  5. Levitä vuohenjuusto piirakkapohjalle. Asettele päälle paahdetut kasvikset ja tomaatit. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

  6. Raasta sitruunankuori ja parmesaani, hienonna yrtti. Viimeistele piirakka sitruunankuorella, juustolla ja yrtillä.

Vinkki Mausta purkillinen ranskankermaa valkosipulinkynnellä, tuoreella hienonnetulla oreganolla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa piirakan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuulihattujen täyttö vie aikaa – paitsi jos täytettäviä on vain kaksi. Nämä ihanan keväiset tuulihattukakut täytetään hernetahnalla, fetalla ja retiiseillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl (16 palaa)
Valmistusaika
2 t + jäähdytys 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreät tuulihattukakut

Ainekset

Taikina
dl
vettä
125
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
4
kananmunaa (M-koko)
Täyte
2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
1
tlk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
juustokuminaa
¾
tl
suolaa
LISÄKSI
150
g
fetajuustoa
10
retiisiä
½
ruukkua
tilliä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Pienennä lämpöä ja lisää jauhot. Sekoita puulastalla kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostuu pallomaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikina kahdeksi levyksi (noin 10 cm x 30 cm). Kypsennä uunin keskitasolla ensin 30 minuuttia, laske uunin lämpötila sitten 150 asteeseen ja jatka kypsennystä 30 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä noin tunti.

  3. Sulata herneet ja laita ne tehosekoittimeen. Valuta kikherneistä liemi pois. Lisää kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

  4. Leikkaa molemmat tuulihatut sahalaitaisella veitsellä pohjaksi ja kanneksi. Jaa täyte pohjille. Murustele feta päälle. Leikkaa retiisit lohkoiksi tai viipaleiksi ja ripottele ne tillin kanssa kakuille. Nosta kannet paikoilleen ja paina kevyesti, jotta hattu tarttuu täytteeseen.

  5. Leikkaa kakku annospaloiksi ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 155 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämän helpommaksi ei voileipäkakun kokoaminen tule! Kurkku- ja lohitäytteillä mehevöitetty kakku kootaan laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuokaan tehty lohivoileipäkakku

Ainekset

12
pientä viipaletta vaaleaa vehnäpaahtoleipää
Kostutus
2
dl
kasvislientä
½
sitruunan kuori
Kurkkutäyte
3
dl
kurkkua raasteena
½
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
2
dl
ranskankermaa
Lohitäyte
300
g
lämminsavulohta
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
sitruunamehua
¼
tl
mustapippuria myllystä
Kuorrutus
dl
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
Kurkkukastike
3
cm
kurkkua
3
rkl
tuoretta minttua
2
rkl
öljyä
Lisäksi
100
g
kirjolohenmätiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.

  2. Mausta kylmä kasvisliemi hienoksi raastetulla sitruunankuorella.

  3. Tee täytteet. Raasta kurkku raastinraudan hienoimmalla terällä ja sekoita suola raasteeseen. Anna maustua ja valua siivilässä noin 15 minuuttia. Hienonna sillä aikaa minttu. Puristele kurkusta ylimääräinen neste pois ja sekoita minttu ja ranskankerma kurkkuraasteeseen.

  4. Hienonna lämminsavulohi haarukalla. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja pippuri lohen kanssa.

  5. Lusikoi kurkkutäyte tasaiseksi kerrokseksi vuokaan (noin 30 cm x 20 cm). Levitä 6 leipäviipaletta päälle ja valele ne puolella kostutusliemestä. Lusikoi lohitäyte leiville ja levitä toiset 6 viipaletta sen päälle. Kostuta lopulla liemellä.

  6. Sekoita kuorrutteen aineet kulhossa ja levitä seos leipäviipaleille.

  7. Soseuta kaikki kurkkukastikkeen aineet tasaiseksi. Lusikoi kastike ja mäti kakulle juuri ennen tarjoilua .

Kommentit (1)

Vierailija

Eiköhän kuvan perusteella laiteta päälle ensin kurkkukastike ja sitten vasta tuo kuorrutus ja mäti ennen tarjoilua? Taidan kokeilla tätä.