Me Naiset on lisännyt 916 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Peruspizzapohja syntyy hyvällä vaivauksella ja kohotuksella. Paistaessa uuni kuumennetaan täysille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 isoa tai 4 pientä pizzaa tai
Valmistusaika
15 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapohja

Ainekset

2
dl
vettä
½
tuorehiiva
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
durum-jauhoja
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 584 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Helppoa ja herkullista! Tätä leivinjauheella kohotettavaa taikinaa saa ja pitääkin vaivata, jotta leipätaikinaan syntyy sitko. Suolaiset rinkelit maistuvat sopan ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät pikarinkelit

Ainekset

4
dl + 2 rkl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
dl
maitoa
2
rkl
öljyä
1
muna
Päälle
sormisuolaa ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja ja muut kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa maito ja öljy. Sekoita neste jauhojen  joukkoon muutamassa erässä nuolijalla kulhon reunoja myöten sekoittaen.
  2. Ripottele leivonta-alustalle muutama ruokalusikallinen jauhoja. Vaivaa taikinaa siinä kevyesti hetki ja muotoile palloksi. Laita taikinan päälle iso kulho ylösalaisin 15 minuutiksi.
  3. Leikkaa taikina kahtia. Jaa molemmat palat kolmeen osaan. Muotoile taikinapalat pitkiksi pötköiksi ja kiepauta pretzel-rinkelin muotoon.
  4. Nosta pretzelit leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle makusi mukaan sormisuolaa ja seesaminsiemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 179 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Voileipäkakku päivittyi juuri tälle vuosikymmenelle! Tarjoile avokadolla pehmitetty kahden mädin kakku kuohuviinin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 min + noin 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahden mädin kakku

Ainekset

Pohja
150
g
hapankorppuja
75
g
voita
1/2
tl
kuminaa
Täyte
100
g
kirjolohenmätiä
100
g
siianmätiä
5
liivatelehteä
2
dl
vettä
1
pieni punasipuli
1
avokado
1
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
kuohukermaa
1
prk (150 g)
smetanaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
1
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha hapankorput. Sulata voi. Yhdistä hapankorppu ja voisula murumaiseksi seokseksi. Mausta kuminalla. Peitä irtopohjaisen vuoan (Ø noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele korppuseos tiiviisti pohjalle.
  2. Valuta mädit tiheässä siivilässä.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 15 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokadot. Hienonna tilli.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita sipuli, avokado ja tilli vaahtoon. Lisää smetana, suola ja pippuri.
  5. Purista sitruunan mehu ja kiehauta se pienessä kattilassa. Purista liivatteet yksitellen kuiviksi, lisää kuumaan mehuun ja sekoita kunnes liivate on liuennut. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää mädit ja sekoita hellävaroen. Kaada seos piiraspohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna piirakan hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kommentit (11)

Riitta Kivi
Seuraa 
Liittynyt3.3.2016

Näyttää hienolta, mutta en yhtään pidä liivatteista. Voiko mitenkään tehdä ilman?

Vierailija

Käytä vegaanista agar agaria. Ksantaanikin hyydyttää, mutta sitä pitäis käyttää tooosi paljon. Agar sgar on tehty levästä ja se mielestäni sopus tosi hyvin. Mädinkin voit vaihtaa csviartiin, joka on vegaanista mätiä. T

Vierailija

Siis: Sopis ja Caviartiin..

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moi Riitta,

jos et halua käyttää hyydyttämisaineita, kokoa kakku laseihin yhden hengen annoksiksi. Painele lasien pohjalle hapankorppuseosta ja lusikoi päälle mätivaahtoa.

Jos nimeomaan liivate tökkii niin agar agar ja vegegel toimivat.

Kesällä juhlat

Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Isoja juhlia varten pitää tehdä paljon etukäteen pakkaseen, niin kestäiskö tämä n. kuukauden pakastamisen samalla tavalla kuin makeat hyydykekakut?

Tumppi

Ehdotuksia millä mädin voisi korvata?

Vierailija

Tässähän ei ole mitään muuta uutta kuin avokado, jota minä en kyllä tuohon laittaisi.

Käyttäjä12026
Seuraa 
Liittynyt7.8.2018

Olen tehnyt vastaavaa ja mädin voi hyvin korvata hienonnetulla kylmäsavu- ja/tai graavilohella  - viipaleet vain pienemmiksi kuutioiksi.

PLS

tortilla española

Ei tarvi liivatteen kanssa leikkiä tai leipiä tahi keksejä murennella kun tekee

Tortillakakun kinkkutäytteellä tai espanjalaisen perunamunakaskakun savulohitäytteellä.

Molempien ohje löytyy Googlaamalla.

Vierailija

Katsokaapa Suvun suosikkivoileipäkakku -resepti löytyy ihan tällä haulla !

Olen tehnyt sen vuosia kalaversiona eli lämmin/kylmäsavulohta kinkun tilalle, basilican tilalle tilliä !

On muuten herkkua !

Mielestäni mitään leivonnaisia joissa on paljon maitotuotteita ei kannata pakastaa!!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kesän juhlia suunnittelevalle: jos haluat pakastaa kakun, mäti pitäisi löytyy tuoreena, sillä sitä ei voi pakastaa uudestaan. Kakussa on paljon maitotuotteita, joiden rakennetta pakastaminen ei imartele. En ehkä suosittelisi tämän kakun pakastusta!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tavallista paremmat perunarieskat tehdään kuorineen paahdetuista perunoista ja ruskistetusta voista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
40 min + perunoiden kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunarieskat

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
200
g
voita
2
tl
suolaa
3
kananmunaa
5
dl
ohrajauhoja
1
dl
perunajauhoja
2
rkl
omenaviinietikkaa
Lisäksi
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Laita ne leivinpaperille uunivuokaan. Paahda perunoita uunissa tunti.
  2. Murskaa perunat kuorineen tasaiseksi seokseksi. Jätä jäähtymään.
  3. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu.
  4. Laita tyhjä pelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan 275-asteiseksi.
  5. Yhdistä perunasurvos ja voi, mausta suolalla. Sekoita kananmunat joukkoon. Lisää jauhot ja etikka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina noin 20 tasakokoiseksi palloksi ja taputtele ne rieskoiksi leivinpaperille.
  6. Pistele rieskat haarukalla. Vedä rieskat leivinpaperin kanssa uunissa kuumentuneelle pellille ja paista noin 8 minuuttia.
  7. Sulata voi ja voitele valmiit rieskat voilla. Sipaise rieskoille lisää voita juuri ennen herkuttelua.

Kommentit (3)

Vierailija

Hyvältä vaikuttaa, mun vain täytyy kokeilla ohjetta gluteenittomilla jauhoilla.

vmv

Paistetaanko rieskat tosiaan 275C ?

Vierailija

sais olla jopa korkeampikin lämpö ite paistan kesäisin rieskat grillillä suoraan pannu brikettienpäälle pitää muistaa vaan että on valurautapannu ilman pinnoitusta yks tefloni kärvähti tuleen sellaista se ruuan laitto on

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Marinoiduilla kasviksilla ja pestotuorejuustolla täytetyt pizzat ovat yhtä aikaa tuhteja ja raikkaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
50 min + marinointi ja kohotus 3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Salaattipizzat

Ainekset

Taikina
25
g
tuorehiivaa
3
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä
5
dl
vehnäjauhoja
Marinoidut munakoisot
2
munakoisoa
2
punasipulia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
1/2
tl
chilihiutaleita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
mintunlehtiä
Muut täytteet
1
dl
kuorellisia manteleita
1
l
salaattisekoitusta
Pestotuorejuuso
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (135 g)
tomaatti-paprikapestoa

Työvaiheet

  1. Aloita munakoisoista. Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi tai lohkoiksi. Kuumenna 2–3 rkl öljyä pannussa ja paista munakoisoja ja sipuleita muutama minuutti. Sekoita lopusta öljystä, sitruunamehusta ja mausteista marinadi. Laita paistetut kasvikset marinadiin ja lisää mintunlehdet. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
  2. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.
  3. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin minuutti. Anna jäähtyä. Rouhi mantelit veitsellä muutamaan osaan.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa pizzataikina kolmeksi palloksi ja muotoile niistä käsin tai kaulimella ohuita pizzapohjia. Laita pohjat leivinpaperille pellille, pistele haarukalla ja paista uunissa noin 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä hetki liinan alla.
  5. Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään. Levitä seos jäähtyneille pizzapohjille.
  6. Sekoita kasvikset marinadeineen ja salaatinlehdet isossa kulhossa. Nostele munakoisosalaatti pizzoille ja ripottele paahdetut mantelit päälle.

Kommentit (0)