Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Peruspizzapohja syntyy hyvällä vaivauksella ja kohotuksella. Paistaessa uuni kuumennetaan täysille.

Annoksia
2 isoa tai 4 pientä pizzaa tai
Valmistusaika
15 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapohja

Ainekset

2
dl
vettä
½
tuorehiiva
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
durum-jauhoja
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pizzan uudet vaatteet! Pohjataikinan herkullisen maun ja sitkaisen rakenteen salaisuus on pitkä kohotus ja hienoksi jauhetut 00-jauhot. Täytteet ovat tällä kertaa raikkaan vihreitä ja vegaanisia.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen levain on tämän hetken trendileipä. Tässä versiossa maukas leipä syntyy pikajuurella kuudessa tunnissa.

Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
1 t 5 min + juuri 4 t + kohotus 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikajuurileipä

Ainekset

Juuri
5
dl
kylmää vettä
15
g
hiivaa (noin 1/3 hiivapalasta)
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
Taikina
2
tl
suolaa
n. 9
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Juuri

  1. Mittaa vesi isoon kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään noin 4 tunniksi.
  2. Sekoita suola juureen. Alusta vehnäjauhot taikinaan yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin pöydällä niin kauan, että taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä. Tähän menee noin 10 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää leivinpaperin päälle uunipellille. Anna leipien kohota liinan alla kaksinkertaisiksi, noin 45 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Tee halutessasi leipien päälle viillot terävällä veitsellä. Paista leipiä kuumassa uunissa 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia. Leipä on kypsä, kun siitä pohjaa taputettaessa kuuluu kumea ääni.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen
Sipulipiirakka on parhaimmillaan haaleana. Silloin sipulit ovat sametinpehmeitä ja suussasulavia.
Sipulipiirakka on parhaimmillaan haaleana. Silloin sipulit ovat sametinpehmeitä ja suussasulavia.

5 raaka-aineen sipulipiirakka on halpa, helppo ja maukas. Tarjoile se suolainen juuston kera.

Annoksia
8
Valmistusaika
valmistusaika 30 min + paisto min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu sipulipiirakka

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy
5
sipulia
3
rkl
voita
1
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

1 Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin. Kuori sipulit ja leikkaa kovat kannat pois. Puolita sipulit. Leikkaa puolikkaat 4 tai 5 siivuksi, voitele uuninkestävä pannu voilla. Asettele pannu täyteen sipulisiivuja ja nosta se hellalle miedolle lämmölle. Anna sipulien karamellisoitua 30 minuuttia. Lisää sokeri ja valkoviinietikka, anna nesteen haihtua. Nosta pannu pois hellalta ja kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Levitä taikina pöydälle ja kauli sitä muutaman kerran. Leikkaa pannun kokoinen ympyrä. Nosta taikinalevy paistinpannuun sipulien päälle. Nosta piirakka uuniin ja paista 20 minuuttia, eli kunnes taikina on ruskistunut.

3 Kumoa piirakka kuumana, jotta sipulit eivät jämähdä kiinni pannuun. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Kommentit (0)