Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Viherpizza on nimensä mukaan kokonaan vihreä: pizza päällystetään tomaattikastikkeen sijasta pestolla, täytteinä on on vihreitä kasviksia ja loppusilauksena vihreä salaatti.

Katso pizzapohjan resepti täältä!

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
40 min + pizzataikinan valmistus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Viherpizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa
Rucolakastike
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori
½
rasiaa
rucolaa
½
dl
kuorittuja manteleita
½
tl
suolaa
½
dl
öljyä
Täytteet
1
pieni parsakaali
½
kesäkurpitsa
1
vihreä jalapeno
2
lehtikaalin lehteä
1
rkl
öljyä
Viimeistelyyn
2
dl
salaattisekoitusta tai rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
prk
pehmeää vuohenjuustoa
1
prk
hummusta

Työvaiheet

1. Valmista ensin pizzapohja. Lämmitä uuni 250-asteiseksi.

2. Tee rucolakastike joko morttelissa tai blenderissä. Aloita kuorimalla valkosipulit. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori puolikkaasta sitruunasta. Kokoa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta mortteliin ja hiero tahnaksi. Jos kaikki rucola ei mahdu kerrallaan, lisää sitä vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Jos käytät blenderiä, sekoita kaikki kerralla.

3. Valmistele täytteet. Pilko parsakaali nupuiksi ja puolita ne. Halkaise kesäkurpitsa puoliksi ja siivuta. Leikkaa jalapeno ohuiksi siivuiksi. Irrota lehtikaalit lehtiruodista ja laita kulhoon. Lisää öljy ja pyöräytä lehtikaaleja öljyssä.

4. Kauli pizzapohja ohueksi ja levitä rucolakastike. Lisää parsakaalit, kesäkurpitsat ja jalapenot. Paista pizzaa 8 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia.

5. Levitä kypsän pizzan päälle salaattia ja basilikan lehtiä. Nostele lusikalla juustonokareita ja hummuskasoja päälle. Valmista toinen pizza samalla tavalla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suloiset pikkugalettet täytetään raastetulla palsternakalla ja sinihomejuustolla.

Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkagalettet

Ainekset

3 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
dl
grahamjauhoja
1
tl
suolaa
250
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
palsternakkaa raasteena
1
rkl
öljyä
2
omenaa
125
g
sinihomejuustoa
1
dl
ranskankermaa
Lisäksi
1
kananmuna
1
dl
kuivattuja karpaloita
2
viikunaa
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta palsternakka. Paista raastetta pannussa öljyssä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Raasta omenat kulhoon. Murustele juusto joukkoon. Lisää palsternakka ja ranskankerma ja sekoita.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin ½ cm paksuksi levyksi. Leikkaa siitä taikinapyörällä viisikulmioita (Ø noin 15 cm) ja siirrä ne leivinpaperille pellille. Lusikoi täytettä keskelle ja taita kulmat keskustaa kohden. Voitele reunat kananmunalla ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele galettet karpaloilla ja/tai viikunoilla sekä timjamilla. Tarjoa lämpiminä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maailman paras leipä syntyy viidestä aineesta.

Annoksia
2 leipää, 28 viipaletta
Valmistusaika
45 min + 12-24 tuntia kohotusaikaa
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ranskalainen levain

Ainekset

1
dl
ruisjuurta (ks. ohje alhaalla)
dl
vettä
1
l
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Mittaa ruisjuuri kulhoon. Lämmitä vesi 30-asteiseksi. Lisää juuren joukkoon vesi, vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Peitä kulho tiiviiksi kelmulla. Jätä huoneenlämpöön kohoamaan pariksi tunniksi. Nosta sitten jääkaappiin 12–24 tunniksi.
  2. Lämmitä uuni 280-asteiseksi. Mittaa 2 dl vehnäjauhoja pöydälle. Kaada leipätaikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikinapala kahteen osaan ja muotoile jauhojen avulla leiviksi. Halutessasi muotoile leipien päät suipoiksi. Leikkaa ristiviillot päälle.
  3. Nosta pelti kuumaan uuniin 10 minuutiksi.
  4. Siirrä sen jälkeen leivät pellille. Alenna lämpö 250 asteeseen ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniinruskeita ja rapeita.

Kolmen päivän ruisjuuri

Ainekset

1.päivä
2
dl
vettä
dl
ruisjauhoja
½
tl
hunajaa
2. päivä
1
dl
vettä
1
dl
ruisjauhoja
3. päivä
1
dl
vettä
1
dl
ruisjauhoja
Juuren uudistaminen
1
dl
ruisjuurta
1
dl
haaleaa vettä
1
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

  1. 1 päivä: Lämmitä vesi noin 30-asteiseksi. Mittaa vesi, ruisjauhot ja hunaja puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Ravistele purkkia. Anna juuren tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  2. 2 päivä: Lämmitä vesi 30-asteiseksi. Lisää vesi ja ruisjauhot juuren joukkoon. Sulje purkki ja ravistele voimakkaasti sekaisin. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
  3. 3 päivä: Mittaa juuren joukkoon kylmä vesi ja ruisjauhot. Sulje purkki ja ravistele voimakkaasti sekaisin. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Ota valmista juurta leipätaikinaan ohjeen mukainen määrä. Säilytä loppu juuri jääkaapissa. Uudista juurta kerran viikossa.
  4. Juuren uudistaminen: Ota puhtaaseen lasipurkkiin 1 dl ruisjuurta. Heitä loput juuresta pois (näin juuren määrä pysyy sopivana). Lisää joukkoon 30-asteista vettä ja ruisjauhoja. Sulje purkki ja ravista voimakkaasti. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 8–12 tuntia. Valmista taikina juuresta ohjeen mukaan. Jos et käytä juurta heti, nosta uudistettu juuri jääkaappiin.

Kommentit (1)

Ainut

Voiko tällä juurella tehdä välillä vaaleampaa leipää ,käyttämällä esim.enemmän vehnäjauhoja?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannari, onko ihanampaa! Amerikkalainen versio tästä herkusta on "popover" eli muffinivuoassa paistettu pikkupannari. Popoverit täytetään oman maun mukaisilla täytteillä ja nautitaan uunilämpiminä.

Pannaritaikinasta tehty muffini eli "popover" on syy hankkia muffinipelti, sillä popover on helppoa ja hauskaa brunssiruokaa, sohvasyötävää tai saunapurtavaa. Tässä reseptissä täytteenä on paahtopaistia, avokadoa ja kipakalla piparjuurella maustettua majoneesia. Mutta jos olet kalan ystävä, savu...

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalaiset popoverit eli täytetyt pannarimuffinit

Ainekset

dl
maitoa
3
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
¾
tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
smetanaa tai majoneesia
1 tl
piparjuurta raastettuna (tai valmiina tahnana)
2
avokadoa
200 g
paahtopaistia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lämmitä maito kattilassa höyryäväksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää jauhot ja suola, sekoita hyvin. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia.
  2. Voitele ja korppujauhota muffinipellin kolot. Kaada taikina koloihin niin, että se täyttää 2/3 vuoista.
  3. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes popoverit pullistuvat ja niiden pinta on kullanruskea. Käännä lämpö pois uunista ja anna popoverien olla kuumassa uunissa vielä noin 5 minuuttia. Avaa uuninluukku varovasti, jotta popoverit eivät lässähdä. Anna jäähtyä hieman.
  4. Valmistele täytteet. Raasta piparjuuri. Sekoita se smetanan tai majoneesin kanssa. Viipaloi avokadot ja paahtopaisti.
  5. Irrota popoverit varovasti, halkaise ja täytä ne majoneesilla / smetanalla, avokadolla ja paahtopaistilla. Halutessasi hienonna pinnalle vielä hieman lehtipersiljaa.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Nauti herkulliset perunarieskat lämpiminä
Nauti herkulliset perunarieskat lämpiminä

Makoisat perunarieskat syntyvät nopeasti gluteenittomista ja maidottomista raaka-aineista. Niiden paistamiseen kuluu vain vartti, joten näitä lämpimäisiä pääsee nauttimaan ”hetipian” leivontainspiraation iskiessä.

Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi

Rakastan kaikkia reseptejä, joissa pystyy hyödyntämään ruoantähteitä ja jääkaapin perukoille unohdettuja aineksia. Perunarieskat syntyvät pääosin perinteisestä perunamuusista, joten voit upottaa hyvällä omalla tunnolla tähän herkkuun...

Annoksia
9
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makoisat perunarieskat ilman gluteenia ja maitotuotteita

Ainekset

3
dl
perunamuusia, G, M
2,5
dl
kaurajauhoa, G
1
kpl
kananmuna
1
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
hienoa suolaa (tai pieni ripaus)
30
g
kasvismargariinia, M
1-2
rkl
gluteenittomia kaurajauhoja pikkurieskojen muotoiluun

Työvaiheet

1. Laita ensin uuni lämpiämään 250 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Sekoita puuhaarukalla keskenään perunamuusi (huoneenlämpöinen tai jääkaapinkylmä), kananmuna, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Jos perunamuusi oli jo maustettu suolalla, käytä silloin vain pieni ripaus suolaa.

Lisää lopuksi huoneen lämpötilassa löysäksi pehmennyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.

3. Jaa taikina isolla lusikalla 9 nokareeseen leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Taputtele taikinanokareista kaurajauhoa apuna käyttäen noin 1 cm paksuisia pyöreitä leipäsiä. Pistele rieskat lopuksi haarukalla.

4. Paista uunin keskitasolla 250 C asteessa tasalämmöllä 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut hieman väriä.

Nauti ihanan lämpimät perunarieskat tuoreeltaan kasvismargariinin ja mieluisten lisukkeiden kera. Perunarieskat ovat parhaimmillaan juuri leivottuina. Jos sinulla kuitenkin jää leipäsiä yli seuraavalle päivälle, voit ”herättää” ne lämmittämällä niitä leivänpaahtimessa.

PS. Lisäsin leivinjauheen reseptiin, koska sillä saa hieman kuohkeutta perunarieskoihin. Jos haluat, voit jättää sen pois taikinasta.

Kommentit (0)