Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Ruisreikäleipä on kuin tehty grillattavaksi. Isoa, halkaistua leipäkiekkoa on helppo siirrellä grillissä, pohja paahtuu ihanan rapeaksi eikä päälle tarvita kuin pari täytettä. Tillipesto ja mozzarella tekevät leivästä herkullista haukattavaa. Tarjoa leivät iltapalana tai grillaa äkilliseen nälkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 2 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu ruisreikäleipä ja tilli-hernepesto

Ainekset

1
ruisreikäleipä (esim. Ullan ruis)
2
(à 150 g)
mozzarellaa
1
dl
herneitä
tilliä silputtuna
1
luomusitruunan kuori raastettuna
Tilli-hernepesto
1
ruukku
tilliä
1
dl
herneitä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
1/2
dl
parmesaania raastettuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
dl
oliivi- tai rypsiöljyä
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tilli-hernepesto. Huuhdo tilli ja leikkaa se monitoimikoneen kulhoon tai teholeikkuriin. Lisää herneet, siemenet, juusto ja mausteet. Hienonna. Lisää öljy ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
  2. Halkaise reikäleipä. Sivele puolikkaat tilli-hernepestolla. Säästä halutessasi vähän pestoa viimeistelyyn. Revi päälle mozzarellajuusto. Ripottele herneet juustopalojen lomaan.
  3. Paahda leipää grillissä 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto pehmeä. Voit myös paahtaa leivän 225-asteisessa uunissa.
  4. Ohenna jäljelle jäänyttä pestoa halutessasi hieman sitruunamehulla tai öljyllä. Valuta se juustojen päälle ja leikkaa leipä paloiksi. Ripottele päälle reilusti herneitä, tilliä ja sitruunankuoriraastetta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Täytä nieriä limetillä, parsalla ja varhaiskaalilla ja grillaa kesän mehevin kala. Muista laittaa labneh valumaan jo valmistusta edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min + labneh 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty grillinieriä, yrttiperunat ja labneh

Ainekset

1
perattu nieriä (n. 1½ kg)
2
limettiä
1
tl + ½ tl
suolaa
1
nippu
parsaa
1
varhaiskaali
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Yrttiperunat
1
kg
varhaisperunoita
1
dl
yrttejä hienonnettuna (basilikaa, tilliä ja lehtipersiljaa)
½
dl
öljyä
½
dl
sitruunanmehua
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Ruohosipulilabneh
5
dl
turkkilaista jogurttia
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin valmistus päivää ennen kalan valmistusta päivänä. Pane jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla, pane päälle kevyt paino ja nosta reunalliseen vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna valua 12 tuntia.

  2. Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin.

  3. Marinoi perunat. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise perunat ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki perunoiden aineet kulhossa.

  4. Pyyhi nieriä talouspaperilla ja laita öljyttyyn foliovuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Hiero 1 tl suolaa kalan pintaan ja vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalan pintaan. Pese ja viipaloi limetit, työnnä viipaleita viiltoihin ja kalan vatsaan.

  5. Viipaloi kaali. Poista parsojen puumainen tyvi ja pilko varret 2–3 osaan. Paista kaalia ja parsaa öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta suolalla. Täytä kala seoksella.

  6. Grillaa kalaa kohtalaisella lämmöllä kuvun alla tai paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa yrttiperunoiden ja labnehin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo piirakka tehdään valmistaikinasta. Piirakan sitruunaiseen täytteeseen tulee ricottaa ja parsaa, mehukkaat tomaatit ladotaan piiraan päälle vasta paistamisen jälkeen. Viimeisen silauksen piirakka saa yrttiöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 annosta
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas tomaatti-parsapiirakka

Ainekset

1
iso (600 g) lehtitaikinalevy (Myllyn Paras)
Täyte
2
prk (à 250 g)
ricottajuustoa
1
sitruunan kuori
1
rkl
timjamia hienonnettuna
½
tl
suolaa
2
nippua (à 400 g)
vihreää parsaa
Koristelu
n. 1½
kg
erilaisia tomaatteja
2
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
(sitruunankuorisuikaleita, syötäviä kukkia)
Yrttiöljy
½
ruukku
basilikaa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli sulanut taikina 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi levyksi ja laita se leivinpaperille pellille.
  2. Notkista ricotta kulhossa lusikalla. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja hienonna timjami. Lisää ne suolan kanssa ricottaan. Levitä seos taikinalevylle, mutta jätä reunoista 2 cm ilman täytettä.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Säästä 8 parsaa koristeluun ja leikkaa loput pitkittäin halki. Lado halkaistut parsat ricottan päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen koristelua.
  4. Viipaloi tomaatit ja poista kannat. Asettele viipaleet piirakalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Vedä lopuista parsoista kuorimaveitsellä suikaleita piirakan pinnalle. (Viimeistele sitruunankuorella tai kukilla.)
  5. Soseuta yrttiöljyn aineet sauvasekoittimella. Pirskota öljy piirakalle tai tarjoa erikseen.

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Tätä pitsataikinaa ei kaulita, pelkällä ruokalusikalla saa tehtyä taikinan ja levitettyä leivinpaperin päälle uunipellille. Taikinan salaisuus on kaurassa. Taikinasta tulee kuohkea ja ilmava, sekä rapeat reunat pitsaan, mitkä maistuvat hyvältä, eivätkä jää syömättä, kuten yleensä. Taikinan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 12
Valmistusaika
n. 10 min + 30 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea ja ihanan kuohkea pitsapohja/kinkku-ananas-pitsa

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita ( luomu )
4
dl
vettä ( 2 dl + 2 dl )
1,5
tl
sokeria
0,5
tl
tav. suolaa tai Pan suolaa 1 tl
1/2
pss
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita uunia vielä päälle.
Laita mikron kestävään kulhoon kaurahiutaleet ja 2 dl kylmää vettä, kuumenna sitten mikrossa 40 s.
Lisää vielä 2 dl kylmää vettä ja kuumenna 20 s mikrossa, niin ei tule liian kuumaksi hiivan toimia.
Lisää sokeri, suola, hiiva ja sekoita.
Lisää sitten vehnäjauhot vähitellen sekoittaen ruokalusikalla, jätä hiukan pehmeäksi taikina.
Lämmitä uunia hetken 50 asteessa ja laita taikinakulho uunin alaritilälle ja leivinpaperi päälle 30 minuutiksi.
Tee sillä aikaa täytteet valmiiksi.

Kun taikina on kohonnut älä painele sitä, vaan kumoa uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä lusikalla, on aika helposti levitettävä taikina. Jos haluat reunat, niin lusikalla saa ne muotoiltua.

Esipaista pohja siten, että laitat uunin päälle 200 asteeseen samalla, kun laitat sen uuniin, sillä se nousee vielä siinä vaiheessa. Anna olla n. 10 min uunissa, keskitasolla.

Sitten lisää täytteet, voit sivellä hiukan tomaattisoseella pohjaa, esim. Pirkka tomaattisose putkilossa, ei ole liian kosteaa. Jos käytät tomaattia ja ananasta, niitä ei kannata laittaa liikaa, koska ne myös kosteuttavat pitsapohjaa. Yleensä 3 pientä tomaattia siivuina riittää ja kolme ananasrengasta (säilyke) paloina, sopii hyvin palvirouheen kanssa yhteen. Juustoa voi laittaa tomaattisoseen päälle ja muut täytteet sitten vasta ja vielä ripotella täytteiden päälle. Tähän riittää 400 g palvirouhetta.

Paista sitten 225 asteessa n. 10 - 15 min, ei kauempaa, uunin keskitasolla.

Kommentit (0)