
Valkoinen tattipizza
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.
-
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.
-
Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.
-
Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.
-
Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.
VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Makkara-perunarieskat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
- Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
- Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

Pannupizzan pika-apu on valmis pizzapohja, jonka voi napata mukaan pakastealtaasta.
Valkoinen pizza
Ainekset
Työvaiheet
- Ota taikinapallot sulamaan jääkaappiin kelmuilla peiteltynä 8 tunniksi. Huoneenlämmössä taikina sulaa 3 tunnissa.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kauli tai taputtele taikinat jauhojen avulla annospizzoiksi (Ø 26 senttiä).
- Leikkaa sienistä kuivat kannat ja lohko sienet. Halkaise tomaatit. Paista sieniä öljyssä pannulla muutama minuutti.
- Levitä pohjien päälle jugurttia. Ripottele päälle sienet ja tomaatit. Revi mozzarella ja lisää palat pizzoille.
- Paista pizzoja kaksi kerrallaan leivinpaperin päällä uunipellillä, noin 15 minuuttia.
- Ripottele kypsien pizzojen pinnalle kapriksia, rouhi mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Salvian ystävä voi lisäta päälle tuoretta salviaa.
Vinkki! Pizzat voi paistaa myös valurautapannussa. Laita pannu hetkeksi uuniin kuumenemaan. Nosta pizza pannulle ja kypsennä uunissa. Kuumassa pannussa pohjasta tulee rapeampi.

Pesto ja jugurtti antavat lisämakua kreikkalaiseen pitsaan.
Kreikkalainen fetapitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista taikina perusohjeen mukaan.
- Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Laita pelti kuumenemaan uuniin.
- Painele taikina leivinpaperille yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi pohjaksi. Käytä apuna jauhoja.
- Sekoita peston joukkoon tomaatti-pyree. Sekoita jugurtti notkeaksi. Murenna feta. Viipaloi tomaatit.
- Levitä pitsapohjan päälle pestoseos ja jugurtti. Lisää päälle feta, tomaatit ja oliivit.
- Ota kuuma pelti uunista. Vedä pitsa leivinpaperin avulla pellille.
- Paista pitsaa noin 15 minuuttia, kunnes se on mehevä ja reunat ovat saaneet väriä. Silppua pinnalle tuoretta oreganoa.
Reseptit
- Uusimmat reseptit
- 30 minuuttia
- Aamiainen & brunssi
- Finnhits
- Gluteeniton deli
- Grillaus
- Jauhelihakierre
- Juomat ja smoothiet
- Jälkiruuat
- Kemut
- Kevyet & salaatit
- Kot kot
- Lasten suosikit
- Leivät & piirakat
- Nuuka kokki
- Pastatehdas
- Pihvi & BBQ
- Päivän katiska
- Sokerileipuri
- Sporttiruoka
- Säilöntä
- Vegebaari
- Viikonloppubistro
- Vegaanisia herkkuja