Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Istockphoto

Helppo ja supernopea pizzapohja kohotetaan leivinjauheella. Arkeen sopivan pikapizzan täytteitä voi varioida makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso pizza
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikapizzapohja

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1 ½
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
2
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suolaa kulhossa. Lisää öljyä ja vettä vähitellen samalla sekoittaen, kunnes saat tasaisen kiinteän taikinan.
  2. Kauli taikina normaaliin tapaan leivinpaperoidulle uunipellille ja täytä suosikkitäytteilläsi.
  3. Paista pizzaa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzan helppous ja piirakan herkullisuus! Mehevän pizzapiiraan täytteenä on riistamakkaraa, syyskasviksia ja mozzarellaa. Niiden ansiosta makua riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapiiras riistamakkarasta

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsa (noin 500 g)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
valmista pasta- tai pizzakastiketta
400
g
(riista)raakamakkaraa
2–3
dl
suppilovahveroita
2
dl
parmesaania raastettuna
200
g
terttukirsikkatomaatteja
125
g
mozzarellaa
tuoreita yrttejä
(chiliöljyä)

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele kurpitsa ja laita leivinpaperille pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  3. Paloittele makkarat. Puhdista sienet ja raasta juusto.
  4. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina hieman suuremmaksi levyksi ja laita vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista leivinpaperi painoineen. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pohjalle. Asettele makkarat, sienet, kurpitsat ja tomaatit päälle. Ripottele parmesaani pinnalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes pohja ja makkarat ovat kypsiä. Revi mozzarella päälle. Viimeistele yrteillä ja halutessasi öljyllä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tässä se on, täydellinen suolainen makupala glögin rinnalle! Flammkuchen eli liekkipiiras on parhaimmillaan vastapaistettuna, hetken jäähtyneenä.

Vinkki! Voit valmistaa taikinan edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa tiiviissä pussissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 minuuttia + 40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-flammkuchen

Ainekset

6–8
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
munaa
2
dl
vettä
4
rkl
oliiviöljyä
Täyte
200
g
ranskankermaa
150
g
sinihome- tai vuohenjuustoa
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
pinjansiemeniä
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Taputtele taikina palloksi. Anna taikinapallon levätä jääkaapissa 20 minuuttia.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Jaa taikina kuuteen palaan. Painele tai kauli paloista ohuita pohjia jauhotetulla pöydällä.
  3. Nosta pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
  4. Levitä notkistettua ranskankermaa pinnalle. Murustele päälle juustoa. Paista piiraita 8–10 minuuttia.
  5. Paahda pähkinät ja pinjansiemenet kevyesti pannulla. Ripottele pähkinät paistettujen piiraiden päälle. Viimeistele tuoreella timjamilla, lorauksella oliiviöljyä ja rouhitulla mustapippurilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Jos jaksat tehdä pikkujouluihin vain yhden leivonnaisen, olkoon se tämä. Suolainen jättijoulutorttu yhdistää kylmäsavulohen ja smetanan. Sormisuolalla ja seesaminsiemenillä päällystetyt sakarat maistuvat suolakeksien tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohijoulutorttu

Ainekset

Rahkavoitaikina
200
g
voita
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
prk (250 g)
maitorahkaa
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
100
g
piparjuurituorejuustoa
1
valkuainen
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
Pinnalle
1
keltuainen
2
rkl
seesaminsiemeniä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi.
  2. Lisää rahka ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  3. Voit tehdä taikinan myös nyppimällä voin ja kuivat aineet käsin ja sekoittamalla joukkoon rahkan. Nosta tällöin taikina jääkaappiin tunniksi ennen leipomista. Jos olet tehnyt taikinan monitoimikoneella, voit aloittaa leipomisen saman tien.
  4. Kauli taikina reilusti jauhotetun leivinpaperin päällä paperiarkin kokoiseksi levyksi. Leikkaa reunoista kapeat kaistaleet taikinapyörällä niin, että saat levystä neliönmuotoisen.
  5. Muotoile taikinakaistaleista neliön keskelle halkaisijaltaan 20 sentin kokoinen ympyrä täytettä varten. Vedä taikinapyörällä kulmiin viillot, kuin olisit tekemässä joulutorttua.
  6. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, valkuainen, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri keskenään. Viipaloi kylmäsavulohi.
  7. Lusikoi täyte joulutortun keskiosaan. Ripottele päälle lohisuikaleet. Nosta kulmat täytteen päälle lomittain joulutortun tapaan. Nipistele ne yhteen.
  8. Voitele sakarat ja joulutortun keskiosa kevyesti keltuaisella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja mustapippuria. Ripottele sakaroihin sormisuolaa.
  9. Paista 200-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 25 minuuttia. Jos sakarat uhkaavat tummua, peitä ne leivinpaperipaloilla, jotta täyte saa kypsyä rauhassa loppuun. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Kommentit (2)

Tuhma

Onkohan yleiskone termi kirjoittajalla hiukan hukassa.
Suurin osa ns."oikeista" Yleiskoneista ei ole tehosekoittajan ja raastimen, mehulingon ja paperisilppurin yhdistelmiä!
Niissä ei ole alaterää, jolla ko. Ohjeen voi sellaisenaan toteuttaa!
Toki molempi parempi, jos oikeasti ottaa kokkaamisen vakavasti ja haluaa ohjeistaa nopeaa ja helppoa ruoan laittoa muillekkin.
Kokeilen reseptiä, kuullostaa hauskalta.! 568

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi! Ohjeessa lukee monitoimikone eikä yleiskone. Yleiskoneessa ei tosiaan ole leikkuuterää, kuten mainitsitkin, ja vaikka se onkin hyvä masiina hiivataikinoiden ja vaahdotettavien taikinoiden tekoon, se ei sovi tähän tarkoitukseen.

Voitaikina onnistuu mainiosti monitoimikoneella, ja nimenomaan leikkuuterällä, joka hienontaa ainekset tasaiseksi muruksi ilman, että taikinaan syntyy sitkoa.

Toivottavasti innostut kokeilemaan. Ohjeessa on myös vinkki, että taikinan voi tehdä myös nyppimällä jauhot ja rasvan sormin ja lisäämällä sitten muut ainekset.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 194 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kirjailija Kati Tervon luotto-ohje suolaiseen piirakkaan on peräisin naapurilta vuosien takaa. Valmistaikinapohjaan leivottu piirakka on herkullisen rapea, mehevä ja ihanan juustoinen. Resepti on niin yksinkertainen, että sen oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys ja sulatus 1 t 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Naapurin tomaatti-juustopiirakka

Ainekset

1
pakastepiirakkataikina suolaiseen leivontaan (380 g)
300
g
Port Salut -juustoa, esim. Luostari
2–3
rkl
dijonsinappia
3–4
kypsää tomaattia
(muutama kirsikkatomaatti)
½
tl
kuivattua timjamia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön tunti ennen leipomista. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (Ø 24–28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin alatasolla.
  3. Leikkaa juusto ½ cm:n paksuisiksi paloiksi. Viipaloi tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, halkaise ne.
  4. Sivele sinappi piirakkapohjalle. Peitä pohja juustoviipaleilla ja asettele niiden päälle tomaatit. Ripottele timjami tomaattien päälle.
  5. Kypsennä piirakkaa noin puoli tuntia uunin keskitasolla.
  6. Anna piirakan jäähtyä 15 min. Nauti piirakka lämpimänä teen, punaviinin tai maidon kera.

Vinkki Voit koristella piirakan terttutomaateilla. Paista niitä pannussa 5 minuuttia eli kunnes tomaatit pehmenevät ja saavat väriä. Nosta tomaattiterttu piirakan päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Maiskis maiskis

Tuotahan pitää kokeilla! Tosin taidan käyttää valmista mustaleima Emmental raastetta. Ja ehdottomasti minun piirakkaani ei puisevia timjamin oksia eikä terttutomaatin rankoja. Terttutomaatteja kyllä, jos niitä raskii piirakkaan laittaa, ovat NIIN hyviä ja makeita. Ja timjamia voi ilman rankoja laittaa. Tai basilikaa.

Vierailija

Mahtaako kommentoija sekoittaa timjamin ja rosmariinin? Ohjeessa ripotellaan timjami. Ei puhuta oksista, jotka timjamissa onkin hyvin hennot, eivät puisevat. Ja yleensäkin: jokainen voi maustaa mielensä mukaan.