Soppa365 on lisännyt 279 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Istockphoto

Helppo ja supernopea pizzapohja kohotetaan leivinjauheella. Arkeen sopivan pikapizzan täytteitä voi varioida makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso pizza
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikapizzapohja

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1 ½
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
2
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suolaa kulhossa. Lisää öljyä ja vettä vähitellen samalla sekoittaen, kunnes saat tasaisen kiinteän taikinan.
  2. Kauli taikina normaaliin tapaan leivinpaperoidulle uunipellille ja täytä suosikkitäytteilläsi.
  3. Paista pizzaa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Tomaatti-juustopiirakka
Tomaatti-juustopiirakka

Juuston ystävälle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-juustopiirakka

Ainekset

400
g
Peruna-ruis piirakkataikina
300
g
Port Salut juustoa (Luostari)
1-2
rkl
Dijon sinappia
3-4
kpl
Kypsää tomaattia
Kirsikkatomaatteja
0,5
tl
Kuivattua timjamia

Työvaiheet

Esipaista valmis sulanut piirakkataikina 200 asteisessa uunissa 10 min.

Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle sinappi. Peitä pohja juustoviipaleilla ja lisää juuston päälle viipaloidut tomaatit. Ripottele timjamia tomaattien päälle.

Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 0,5 tuntia.

Koristele piirakka pannulla 5 min paistetuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Välimerenpiirakka
Välimerenpiirakka

Maukas suolainen piirakka juhlaan ja arkeen, joka ei tarvitse ylimääräisiä mausteita tai suolaa. Maut tulevat puhtaasti täytteistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpiirakka

Ainekset

400
g
Valmis peruna-ruis piirakkataikina
100
g
Fetajuustoa
2
dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1
kpl
Punainen paprika
0,5
ruukku
Tuoretta basilikaa
2
kpl
Kananmunia
2
dl
Ruokakermaa

Työvaiheet

Levitä sulanut ruis-peruna piirakkapohja piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 min.

Lisää esipaistetun piirakkapohjan päälle murennettu fetajuusto, valutetut ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, paloiteltu paprika ja silputtu tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste. Kaada seos tasaisesti pirakan täytteiden päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 35 min.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Jauhelihapiirakka
Jauhelihapiirakka

Herkullinen piirakka arkeen ja juhlaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihapiirakka

Ainekset

400
g
Valmis ruis-peruna piirakkataikina
Jauhelihatäyte
400
g
Paistijauhelihaa
Jauhelihamaustetta
Mustapippuria myllystä
Suolaa
1
kynsi
Valkosipulia
1/2
kpl
Punainen paprika
150
g
Emmental juustoraastetta
'Kastike'
2
kpl
Kananmunaa
2
dl
Ruokakermaa
Valkopippuria
Paprikajauhetta

Työvaiheet

Levitä valmistaikina piirakkavuokaan ja paista se yksinään 225 asteessa 10 min.

Paista jauheliha valkosipulin kera ja mausta mustapippurilla, ripauksella suolaa ja jauhelihamausteella. Sekoita maustamisen jälkeen puolikas paloiteltu paprika jauhelihan joukkoon.

Ota taikina uunista 10 min jälkeen ja levitä jauhelihaseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lisää juustoraaste jauhelihan päälle.

Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippurilla (maustemitta) ja ripauksella paprikajauhetta. Kaada seos tasaisesti juustoraasteen päälle.

Paista piirakka uusnissa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes piirakan pinta on saanut hyvän värin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Auringon alla kypsyneet tomaatit saavat suolaisen potkun tapenadesta. Mehevä täyte toimii ihanasti lehtevän ja rapean pohjan kanssa.

Kaipaatko vaihtelua suolaisiin piirakoihin? Kokeile seuraavaksi tomaattipiirakkaa, johon ei tarvita juustoa eikä kermaa.

Pääosassa ovat tällä kertaa isot ja mehevät pihvi- tai häränsydäntomaatit. Tomaatit viipaloidaan, käsitellään suolalla ja valutetaan ennen latomista piirakan päälle....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tapenade-tomaattipiirakka

Ainekset

1
pkt (500 g)
voi- tai lehtitaikinaa
4
häränsydän- tai pihvitomaattia
½
tl
suolaa
100
g
kirsikkatomaatteja
1
prk (120 g)
tapenadea
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku basilikaa
1
tl
sormisuolaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa isot tomaatit 1 cm:n viipaleiksi, laita siivilään ja mausta suolalla. Anna levätä puoli tuntia. Puolita kirsikkatomaatit.

  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja laita tyhjä pelti uuniin 10 minuutiksi.

  4. Kauli taikina leivinpaperilla noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Tee veitsellä viillot noin 2 cm:n päähän taikinan reunasta. Näin reuna kohoaa kauniisti.

  5. Levitä taikinalle ensin tapenade ja sitten tamaatit. Valuta öljy päälle ja rouhi pippuri pinnalle. Voitele reunat munalla.

  6. Vedä piirakka papereineen kuumalle pellille ja paista uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Ripottele piirakalle basilikaa ja suolaa.

Vinkki Tapenadea eli oliivitahnaa tehdään sekä mustista että vihreistä oliiveista. Kumpi tahansa käy piirakkaan.

Kommentit (4)

Vierailija

Miten taikinan viiltäminen saa sen kohoamaan kauniisti?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Taikinan reunat kohoavat ylös viiltokohdasta paistettaessa, taika piilee siinä! :)

Vierailija

Miten taikinan ostaminen kaupasta on leipomista

LOL

Kyllä sen sen taikinan joku on jo leiponut valmiiksi kotileipurin arkea helpottamaan. Aina voi toki tehdä itse, netistä löytyy ohjeita. Ihania nämä mielensäpahoittajat. 🤣

Kiitos herkullisesta ohjeesta!