Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
9:46 | 6.2.2015

Porkkanamehuun leivottu pataleipä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Outi Väisänen

Jos omistat uunipadan, osaat varmasti tehdä huippuhyvää pataleipää. Taikinaa vaivataan vain 30 sekuntia, hitaampi osuus on kohotus: taikina lepää yön yli. Ohje on pataleipäguru Jim Laheyn. Jos lähikaupassasi ei ole juustokuminansiemeniä, voit käyttää myös kuminansiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 leipä
10 min + 45 min + 18 t
Keskivaikea

Porkkanamehuun leivottu pataleipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1/4
tl
kuivahiivaa
1 1/2
tl
suolaa
2
dl
rusinoita
1 1/2
dl
karkeaksi rouhittuja (saksan)pähkinöitä
3 1/2
dl
huoneenlämpöistä porkkanamehua
1
tl
juustokuminansiemeniä

Vaiheet

  1. Tee taikina edellisenä iltana kohoamaan. Sekoita jauhot, hiiva, suola, rusinat ja rouhitut pähkinät kulhossa. Lisää porkkanamehu ja sekoita noin puoli minuuttia. Riittää, että ainekset menevät sekaisin, sitkoa ei tarvitse vaivata. Taikina saa olla pehmeää, joten lisää tilkka vettä, jos se tuntuu turhan kiinteältä.
  2. Peitä kulho kannella tai lautasella ja anna kohota huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
  3. Ripottele reilusti jauhoja työpöydälle. Levitä viereen puhdas leivinliina ja ripottele sillekin reilusti jauhoja sekä juustokuminansiemenet. Kaavi taikina yhtenä palana työpöydälle ja jauhota pinta. Nostele taikinan reunat palan päälle niin, että saat limpun mallisen leivän. Taikinaa ei tarvitse vaivata, vaan mitä vähemmän työstät sitä, sitä ilmavamman leivän saat. Nosta leipä saumapuoli alaspäin liinan päälle ja nostele liinan reunat suppuun, niin että saat tiiviin nyssykän. Liinan sisällä leipä kohoaa muotoonsa, etkä tarvitse kohotuskoreja.
  4. Anna leivän kohota noin 1,5 tuntia, kunnes se on kaksinkertainen. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, kun kohoamisaikaa on jälkejellä noin 30 minuuttia. Laita (valurautainen) uunipata kansineen samalla uuniin kuumenemaan.
  5. Ota pata uunista ja kippaa leipä varovasti pataan taikinan taiteltu puoli ylöspäin. Näin leipä pääsee repeilemään pinnalta kauniisti. Nosta kansi päälle.
  6. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. Kippaa valmis leipä padasta jäähymään, niin sen pinta pääsee rapeutumaan kauttaaltaan.

Vinkki! Säilytä leipä vain leivinliinalla peitettynä, leikkuupinta pöytää vasten. Pinta on niin rapea, että leipä ei kuivu parissa kolmessakaan päivässä. Muovipussissa leipä voi vettyä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
pataleipä
vaivaamaton leipä
porkkanaleipä
no-knead-bread
pähkinäleipä
Aamiainen & brunssi
Leivät & piirakat
Joulu

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Hasselbackan punajuuret

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini