13:03 | 4.12.2014
Porkkanapyree
Talven näyttävin kalaruoka on kunnianosoitus Michelin-ravintola Postresille, joka suuri sulki ovensa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min (+ lisukkeet 1 t)
Vaikea
Porkkanapyree
Ainesosat
4
keskikokoista porkkanaa
1/3 - 1/2
tl
suolaa
vettä
25
g
huoneenlämpöistä voita
Vaiheet
- Pese, kuori ja leikkaa porkkanat kiekoiksi. Pane porkkanakiekot kattilaan. Lisää suola ja vettä sen verran, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät.
- Keitä porkkanat hiljalleen ilman kantta hiukan pehmeämmiksi kuin al dente, noin 5–7 minuuttia.
- Valuta porkkanat hyvin ja kumoa monitoimikoneen kulhoon. Lisää voi. Soseuta pulse-toiminnolla eli sykäyksittäin nopeasti soseeksi, niin että soseeseen jää vähän porkkanasattumia.