Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Juhlava lohifile graavataan joulunpunaiseksi ja valellaan yrttiöljyllä. Kaunista ja hyvää!

Katso videolta, kuinka helposti ruokalaji syntyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurigraavattu lohi ja yrttiöljy

Ainekset

600
g
nahatonta lohifileetä
2
pientä punajuurta
1,5
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1,5
tl
valkopippureita murskattuna
tillinoksia
Yrttiöljy
0,5
dl
hienonnettuja yrttejä (esim. tilliä, kirveliä ja lehtipersiljaa)
0,5
tl
fenkolinsiemeniä
0,5
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
1
dl
kirjolohen mätiä
yrtinlehtiä (lehtipersilja, kirveli)
sitruunan kuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Jos ostat kalan tiskiltä, voit pyytää myyjää poistamaan nahan.
  2. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
  3. Ota lohifilee leivinpaperille. Ripota pintaan suola, sokeri ja murskatut valkopippurit. Levitä punajuuriraastekauttaaltaan kalan pintaan. Aseta päälle tillinoksat.
  4. Kääri kala leivinpaperiin ja siirrä paketti muovipussiin. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele pakettia graavautumisen aikana muutaman kerran.
  5. Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään.
  6. Avaa lohi paketista ja kaavi pinnalta punajuuriraaste ja mausteet. Nosta kala tarjoilulautaselle. Valuta pintaan yrttiöljyä. Koristele mädillä, yrtinlehdillä ja sitruunankuoriraasteella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla