Puolukkanäkkärit tehdään melkein kuin piparit, mutta happaman maun takana on ruisjuuri.
Puolukkanäkkärit
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna hiiva isoon kulhoon. Lisää hunaja, suola ja kauramaito ja sekoita. Lisää vesi ja ruisjauhot ja hämmennä velli tasaiseksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna käydä yön yli huoneenlämmössä.
- Yhdistä graham- ja maissijauhot, kumina sekä puolukat. Lisää kuiva-aineet kuplivaan taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja alusta vehnäjauhoja joukkoon sen verran, että taikina on helposti leivottavaa. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kauli taikina (näkkileipäkaulimella) jauhotetun työpöydän päällä kuin piparitaikina, noin 2–3 mm paksuiseksi. Ota piparimuoteilla pieniä näkkileipiä ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pistele pintaan haarukalla reikiä, jos et omista näkkileipäkaulinta.
- Paista uunin ylätasossa 5–7 minuuttia, kunnes näkkärien reunat saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Tarjoa näkkärit ruukkujuuston ja portviinin kanssa.
VINKKI! Näkkärit säilyvät hyvin, joten voit leipoa ne vaikka 2 viikkoa ennen tarjoamista. Säilytä tiiviissä purkissa.