Tämä on ruotsalainen perinneruoka, nopea tehdä, hyvää eritoten kylmän syyspäivän tai miksei pakkaspäivänkin ateriaksi. Myös baari-illan jälkeiseksi ateriaksi ;)
Tässä reseptissä ei käytetä muuta rasvaa paistamiseen kuin sian omaa, siksi pitää ostaa sellaisia kylkisiivuja joissa on riittävästi silavaa. Itse tykkään käyttää valurautapannua paistamiseen, teflonilla tämä pyrki vähän kärventymään (tai sitten en vaan osaa). Pekonisuikaleet on liian huonoja kun ovat niin ohuita ja niissä se silavakin on nykyään lähes tyystin kadonnut, ja ne on vielä suolattukin valmiiksi, niin siksi ne ei sovi perinteiseen ateriaan. Jos et kuitenkaan löydä kunnon silavaista kylkisiivua, tarvitset lisärasvaa raggmunkin paistamiseen.
Resepti on muokattu yhdelle ruokailijalle. Perunoiden koko vaihtelee, joten ota sen verran kuin arvelet syöväsi. Sama juttu kylkisiivujen kanssa. Täällä saarella saa isohkoja ja leveitä joten reseptin kirjasin sen mukaan.
Raggmunkar / Rapeat pannukakut ja siankylkeä
Ainekset
Työvaiheet
Kylkisiivut
Ota kylkisiivut pakkauksestaan ja laita pannulle paistumaan. Sillä aikaa kun ne paistuvat ja rapsakoituvat, tee näin:
1. Vispaa sekaisin jauhot, suola, valkopippuri, muna ja osa maidosta. Kun aineet ovat sekaisin, laita loput maidosta.
2. Kuori perunat, raasta ne. Sekoita mahdollisimman pian taikinaan.
3. Muotoile märin, tai öljytyin, käsin litteitä leipäsiä.
Kun kylkisiivut ovat paistuneet, nosta ne lautaselle vetäytymään ja peitä vaikka kattilankannella että pysyy lämpö sillä välin kun paistat raggmunkit pannuun jääneessä rasvassa.
Paista raggmunkit kullanruskeiksi molemmin puolin ja laita lautaselle.
Puolukkasurvos on aivan ehdoton lisuke! Tässä ateriassa on kaikki maut niin kohdillaan ja yhteensopivina, että olo on täydellinen. Ruokajuomaksi voi ottaa maitoa tai olutta, alkoholilla tai ilman, mutta makeat juomat ei tähän oikein sovi kun on tuo puolukkasurvos mukana jo.