Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.

Intialainen naan-leipä valmistuu kätevästi kuumalla pannulla. Lämmin leipä maistuu ihanalta jogurtista ja kurkusta valmistetun raita-kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
30 min + 2h nostattamiseen +30 m
Vaikeustaso
Helppo

Raita-kastike

Ainekset

1
pieni porkkana
n. 10
cm.n pala
kurkkua (1,5 dl raastettuna)
2
dl
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia
1
tl
suolaa
1
tl
chilijauhetta
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkana. Raasta kurkku.

Mittaa Arla Lempi Turkkilainen jogurtti kulhoon (käytä jäljelle jäävä jogurtti naan-leipään) ja nosta raasteet jogurtin joukkoon. Mausta suolalla, chilillä ja kardemummalla. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Naan-leipä

Ainekset

1
dl
Arla Lempi Turkkilaista jogurttia
1 1/2
tl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
1,5
dl
lämmintä vettä
2
rkl
Arla voita sulatettuna
3
dl
jauhoja
1 1/2
tl
suolaa
oliiviöljyä

Työvaiheet

Ota 1 dl Arla Lempi Turkkilaista jogurttia puoli tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön.

Mittaa hiiva, sokeri ja lämmin vesi pieneen astiaan ja sekoita haarukalla. Sulata voi mikrossa.

Sekoita omassa kulhossa jauhot ja suola.

Kun hiivaseoksen pinnalle on muodostunut kerros kiinteää vaahtoa (n. 5 min.), kaada joukkoon jogurtti. Sekoita haarukalla varovasti tasaiseksi.

Tee jauhojen keskelle iso kolo ja kaada hiivaseos sekä sulanut voi koloon. Sekoita hiivaseos ja jauhot yhteen varovasti haarukalla. Tärkeää on, että jauhot sekoittuvat nesteen joukkoon pikkuhiljaa.

Kun kaikki neste on sekoittunut jauhoihin, vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti, kunnes löysä taikina on tasaisen tuntuista ja irtoaa käsistä hiukan paremmin. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.

Ota esiin toinen iso kulho. Voitele se oliiviöljyllä ja nosta vaivattu taikina kulhoon. Pyörittele taikinaa niin, että se on pinnaltaan öljyinen. Laita taikina kohoamaan vedottomaan ja huoneenlämpöiseen paikkaan, esimerkiksi kylmään uuniin, kahdeksi tunniksi.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan. Jauhota leivinalusta ja painele kevyesti jauhotetuilla käsillä taikinapallot pyöreiksi, noin 1 cm paksuisiksi leipäsiksi. Nosta leipä kuumalle öljyttömälle pannulle varovasti yhdestä reunastaan, toisella kädellä auttaen. Näin saat leipään naanille ominaisen muodon.

Paista naan kypsäksi molemmin puolin. Leipä saa paahtua tummaksi ja sen pitää olla läpikypsä.  Pannu on riittävän kuuma, kun leivän pinnalle muodostuu kuplia. Tarjoa naan-leivät tuoreeltaan raita-kastikkeen kanssa.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Canape

Ainekset

350 g =
3.5 dl
vettä
10 g =
1 rkl
sokeri
10 g =
1 rkl
suola
500 g =
8.25 dl
vehnäjauhoja
500 g
voita
150 g =
1.2 dl
perunajauhoja
hienoasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kylmään veteen suola, sokeri ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  2. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi ja 50 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  3. Taittele matto kuvan mukaisesti. Leikkaa paloiksi.

  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Charlotte russe

Työvaiheet

Kääretorttu
 
2 dl  Sokeria
4 kpl  Munaa
2 dl  Perunajauhoja
1 tl  Leivinjauhetta
 
½ dl  Vadelmahilloa
 
Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin
 
 Vadelma-rahkatäyte
 
6 kpl Liivatelehtiä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Mansikkaa
1 dl mansikkamehua
400 g Maitorahkaa
  
Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl mansikkamehua kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).Soseuta mansikat.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mansikkamehussa. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten mansikkasose. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
 
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja vadelmilla.