Suomalainen kesäkeitto hakee uudet maut ranskalaisesta keittiöstä! Sen kaverina tarjoillaan pistou, joka on ranskalaisversio pestosta.
Vinkki! Voit vaihtaa keiton varhaiskaalin kukkakaaliin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Ranskalainen kesäkeitto
Ainekset
500
g
varhaisperunoita
4
uuden sadon porkkanaa
1
pieni kesäkurpitsa
n. 1/4
varhaiskaali
1/4
purjo
3
tomaattia
n. 1 1/2
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
PISTOU-TAHNA
100
g
parmesaanijuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
Työvaiheet
- Pese perunat ja porkkanat. Leikkaa ne suupaloiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Suikaloi kaali ja hienonna purjo. Keitä kasviksia suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kannen alla noin 15 minuuttia.
- Tee pistou kasvisten kiehuessa. Raasta parmesaani. Laita parmesaani, yrtit, öljy, suola ja pippuri sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne tahnaan lusikalla.
- Lohko tomaatit ja poista samalla kanta. Lisää tomaatit kattilaan ja anna keiton kiehahtaa.
- Annostele keitto lautasille ja lusikoi pistouta pinnalle.