Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suomalainen kesäkeitto hakee uudet maut ranskalaisesta keittiöstä! Sen kaverina tarjoillaan pistou, joka on ranskalaisversio pestosta.

Vinkki! Voit vaihtaa keiton varhaiskaalin kukkakaaliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
4
uuden sadon porkkanaa
1
pieni kesäkurpitsa
n. 1/4
varhaiskaali
1/4
purjo
3
tomaattia
n. 1 1/2
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
PISTOU-TAHNA
100
g
parmesaanijuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja porkkanat. Leikkaa ne suupaloiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Suikaloi kaali ja hienonna purjo. Keitä kasviksia suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Tee pistou kasvisten kiehuessa. Raasta parmesaani. Laita parmesaani, yrtit, öljy, suola ja pippuri sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne tahnaan lusikalla.
  3. Lohko tomaatit ja poista samalla kanta. Lisää tomaatit kattilaan ja anna keiton kiehahtaa.
  4. Annostele keitto lautasille ja lusikoi pistouta pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla