Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Kauppahallista ja marketeista saa nykyään oikeata maalaiskanaa ja se on hyvä se.

Nykynuoriso ei ehkä tiedä, että luomunakaan raaka kananliha ei saa joutua kosketuksiin muiden ruoka-aineiden kanssa ja että kanan käsittelyvälineet pitää pestä kuumalla ja huolellisesti. Sitten mukavampiin asioihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

RANSKALAINEN LUOMUKANA SAA PATAA

Ainekset

KANAA PADASSA
1
kpl
kokonainen, ehkä ranskalainen maalaiskana pakasteena
50
gr
voita
2
kpl
luomusitruunaa
3-4
kpl
valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Työvaiheet

Sulata pakastettu maalais- tai luomukana omassa pakkauksessaan jääkaapissa lautasen päällä. Se sulaa 1-2 vuorokaudessa. Ota sulanut kana huoneenlämpöön noin tunti ennen käsittelyä.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen . Ota kana pakkauksesta ja kuivattele pinta talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Raasta valkosipulinkynnet ja sitruunan keltainen kuori raasteeksi. Halkaise toinen luomusitruuna neljään osaan. Hiero kanan pintaan yltympäriinsä voita ja valkosipuliraastetta.

Työnnä kanan vastaonteloon hiukan voita, luomusitruunan lohkot, muutama rosmariininoksa ja timjamia. Rouhi kanan päälle reilusti merisuolaa ja kohtuullisesti mustapippuria.

Laske kana pataan ja lorauta padan pohjalle hiukan vettä, vähän oliiviöljyä ja yhden sitruunan mehu. Laita pata kanoineen uuniin 200 asteeseen. Kääntele kanaa paistamisen aikana ja valele liemellä, jota padan pojalla on. Kun kana on paistunut noin tunnin, voit laittaa kannen päälle, alentaa lämpöä hiukan ja antaa sen jatkaa kypsymistä vielä toisenkin tunnin ajan. Kana on kypsää, kun liha irtoaa helposti luista. Se voi olla uunissa kannen alla vaikka kolmekin tuntia, jos haluaa lihan irtoavan lähes itsekseen.

Tarjoa ranskalainen kana couscousin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla