Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ranskalainen patonki (3 kpl)
Ainekset
Juuri
2
dl
haaleaa vettä
3
dl
vehnäjauhoja
5
g
hiivaa
Leipätaikina
juuritaikina
2
dl
kädenlämpöistä vettä
1-1 1/2
tl
suolaa
4-5-
dl
durum- tai tavallisia vehnäjouhoja
1/2
dl
öljyä
Työvaiheet
1. päivä;
Sekoita hiiva, jauhot ja neste. Peitä kelmulla ja anna seistä lämpimässä 12-24 h.
2. päivä;
Lisää juuritaikinaan kädenlämpöinen neste ja jauhot sekä suola. Vaivaa kiinteä, pehmeä taikina, vähintään 5 min.
Anna kohota vähintään 1 tunti.
Vaivaa uudestaan ja jaa kolmeen osaan. leivo patongeiksi ja nostata patonpellillä.
Leikkaa kohonneet patongit haluamallasi tavalla ja sipaise pinta vedellä.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa kunnes pinta saa kuniin värin ja pohjsta kuuluu kumahdus kun kopautat.