Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 149 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Välimerellinen kasvispasta on hurmannut kaikki sitä maistaneet. Täydellinen kesäpasta valmistuu helpoksi hellelounaaksi tai viinilasillisen kera ihanaksi illallikseksi.

Kehittelin tämän kasvispastan muutamia vuosia sitten ja siitä on tullut hitti kaveripiirissäni. Sain myös liharuokaa himoitsevan kanssaruokailijani rakastumaan tähän huippuherkulliseen kasvisruokaa. Nykyisin saan usein kuulla toiveen "Voisitko tehdä sitä sun herkkukasvispastaa?"!

Pastan juju on sen helppo valmistus, jossa työvaiheet lomittuvat näppärästi: Kasvisten paahtuessa ja pastan keittyessä teet marinadin, kasvisten marinoituessa valutat pastan ja hienonnat fetan ja niin edelleen.

Pastan makuun vaikuttaa erityisesti kuumien kasvisten marinoiminen yrtti-valkosipulimarinadissa. Koitan saada kasvikset aina suoraan uunista marinadiin, jolloin ne kuumina imaisevat maut supertehokkaasti itseensä. Marinadissa on myös ihana hapokkuus, joka tulee sitruunan ja balsamiviinietikan yhdistelmästä. Marinadista tulee lopulta pastan raikas ja maukas kastike.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen kasvispasta

Ainekset

1
keskikokoinen kesäkurpitsa
1
pieni munakoiso
n. 200
g
nauhapastaa
200
g
fetajuustoa
Marinadi
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
rypsiöljyä
1
ruukku
minttua
2
kesäsipulia varsineen
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
2
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja laita pastaa varten vettä kuumenemaan kattilaan liedelle.
  2. Huuhdo munakoiso ja kesäkurpitsa. Leikkaa ne noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet yhteen kerrokseen uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Mittaa marinadin öljyt kulhoon. Ota pullasuti ja voitele munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet kevyesti öljyllä.
  4. Paahda kasvisviipaleita uunissa ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä. Voit nostaa nopeammin paahtuvat munakoisot uunista jo 15 minuutin paahtamisen jälkeen.
  5. Kun vesi kiehuu, mausta se suolalla ja lisää pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Tee kasvisten ja pastan kypsennyksen aikana marinadi: Hienonna mintun lehdet ja kevätsipuli hienoksi silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset lopun öljyn joukkoon.
  7. Leikkaa vielä lämpimät munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Upota lämpimät suikaleet marinadin joukkoon. Mitä kuumempina saat kasvikset marinadiin, sitä paremmin ne imaisevat marinadia itseensä. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  8. Valuta kypsä pasta ja sekoita kasvikset marinadeineen sen joukkoon. Murustele feta ruokaan tai vasta lautaselle annostellun ruoka-annoksen päälle. Koristele pasta mintulla ja kevätsipulisilpulla ja nauti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voiko bolognesesta tehdä vieläkin parempaa? Paahda kastikkeen pohjaksi kilo kirsikkatomaatteja pari valkosipulinkynttä, niin tiedät, että kyllä voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu bolognese

Ainekset

1
kg
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 + 3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
sipuli
1
porkkana
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
1/2
dl
punaviiniä
1
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania
2
dl
basilikanlehtiä
250
g
bufalomozzarellaa
LISÄKSI
350
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä tomaatit ja kuorimattomat valkosipulit uunipellille. Valuta 2 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 45 minuuttia.
  2. Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput tehosekoittimen kulhoon. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa porkkana pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa pannussa 3 rkl:ssa öljyä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää punaviini ja sokeri, kiehauta. Lisää soseutettu tomaatti ja anna seoksen lämmetä. Raasta parmesaani joukkoon ja lisää basilikanlehdet.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Revi mozzarella päälle ja lisää loput paahdetut tomaatit. Raasta halutessasi vielä parmesaania pinnalle.

Kommentit (0)