Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Riisipuuro nopeasti & helposti
Ainekset
Riisipuuro mikrossa
2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
maitoa
½
tl
suolaa
Työvaiheet
Helppo riisipuuro
- Laita vesi ja puuroriisi korkeareunaiseen keraamiseen tai lasiseen uunivuokaan. Kuumenna mikrossa täydellä teholla muutama minuutti tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää 1/3 maidosta. Sekoita kevyesti ja kuumenna täydellä teholla 7-10 minuuttia tai kunnes maito on imeytynyt riisiin.
- Lisää taas 1/3 maidosta, sekoita ja kuumenna täydellä teholla 7-10 minuuttia tai kunnes maito on imeytynyt riisiin.
- Lisää loppu maito, sekoita ja kuumenna täydellä teholla 7-10 minuuttia tai kunnes maito on imeytynyt riisiin. Kun puuro näyttää valmiilta, lisää suola ja sekoita. Puuro sakenee jonkin verran suolan lisäämisen jälkeen. Jos se on mielestäsi liian paksua, lisää tilkka maitoa ja sekoita.
- Tarjoa kanelin ja sokerin kera.
Ketju on lukittu.
ps: Laita tavalliseen jääpalamuottiin maitoa ja jäädytä. Jäädytetyillä maitokuutioilla voi jäähdyttää kuuman puuron.