Rolexien tekemistä ei kannata yrittää sisätiloissa, sillä avotuli ja savuisuus kuuluvat niihin.
"Asuin aikaisemmin Ugandassa, jossa näitä rolexeja tuli mutusteltua kuumuuden taittuessa illan viileydeksi", kertoo reseptin Soppa365:lle antanut Riikka Väliahde.
"Sisätiloissa rolexin tekoa on turha yrittää, sillä avotuli ja savuisuus kuuluvat niihin. Mökillä pääsee samaan tunnelmaan lämpimän kesäpäivän päätteeksi muurikan ääressä."
Rolexit
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Silppua kaali ohuen ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Hienonna sipuli niin pieneksi kuin mahdollista.
- Valmista chapati-leivät. Yhdistä kaikki leivän ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pötkö jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa se kuuteen palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli niistä jauhotetulla alustalla muutaman millin paksuisia lettuja, joiden halkaisija on 15-20 cm.
- Paista kaulittuja lettuja kuumassa muurikassa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes niiden pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja. Nosta valmiit leivät liinan alle odottamaan.
- Valmista ensimmäinen munakas. Riko kaksi munaa kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää sekaan ruokalusikallinen hienonnettua sipulia ja ripaus suolaa.
- Levitä kohtalaisen kuumaan muurikkaan öljyä ja lisää munaseos niin, että munakkaasta tulee chapatileivän kokoinen. Helpoisten se onnistuu aloittamalla kaataminen ulkoreunoista ja levittämällä munaseosta keskemmälle. Nosta yksi paistetuista chapati-leivistä vielä osittain raa'an munakkaan päälle ja anna kypsyä, kunnes munakkaan pohja on kauniisti ruskistunut (kurkkaa alle).
- Nosta valmis chapati-munakas lautaselle munakaspuoli ylöspäin ja levitä kaali tasaisesti viivaksi munakkaan päälle, parin sentin päähän toisesta reunasta. Lisää päälle tomaarrisiivut, mausta suolalla ja kääri rullaksi.
- Paista loput munakkaat.