Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
18:13 | 29.10.2016

Rönttöset Iiriksen tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Rönttönen on lisännyt 1 reseptiä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rönttöset Iiriksen tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Kainuulainen perinnepiiras
1
kg
perunaa (soseutuvaa lajiketta), tilkka keitinlientä
0,5
dl
karkeita ruisjauhoja
4
dl
puolukkasurvosta
0,5
dl
sokeria
1
tl
suolaa
Kuori
3
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa
4 - 5
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
(1
rkl
rypsiöljyä, tarvittaessa kaulimiseen)
Lisäksi
Ruisjauhoa taikinan kaulitsemiseen
50
g
sulatettua voita

Vaiheet

1. Aloita täytteen valmistaminen ajoissa, esim. edellisenä iltana, sillä perunasoseen pitää imeltyä muutamien tuntien ajan. Keitä kuoritut perunat suolan kanssa. Soseuta hyvin ja lisää tarvittaessa hieman keitinlientä. Jäähdytä sose n. 40 asteiseksi ja lisää ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi, johon ei jää paakkuja.                                        

2.Laita sose imeltymään kannen alle lämpimään paikkaan 3 - 4 tunniksi. Tarvittaessa voit laittaa sen vesihauteeseen. Imeltyessä soseen rakenne löystyy. Jäähdytä sose jääkaapissa. Sose voi olla tarvittaessa jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita soseeseen puolukkasurvos, sokeri ja suola.

3. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset keskenään. Vaivaa taikinasta kaksi pitkää taikinapötköä, joiden halkaisija on muutama sentti. Leikkaa pötköt palasiksi noin neljän sentin välein. Pyörittele palaset palloiksi. Kauli pallot ohuiksi kymmensenttisiksi pyöreiksi pohjiksi. Taikina saa olla pehmeää, mutta ripottele tarvittaessa hieman jauhoja kaulitessasi. Lado pohjat limittäin odottamaan täyttämistä. Jauhota välit, jotteivät  ota kiinni toisiinsa. 

4. Levitä pohjat jauhotetulle alustalle. Laita pohjalle runsas ruokalusikallinen puolukkatäytettä. Tasoita keskeltä ja jätä reunat paljaaksi parin sentin leveydeltä. Taittele reunat ja rypytä ne peukalolla ja etusormella kiinni.

5. Paista rönttöset 250 - 300 asteessa n. 15 min., kunnes täyte kuplii ja reunat ovat saaneet väriä. Tarkkaile paistumista, sillä uunit ovat erilaisia. Sulata voi. Sivele voisulalla valmiiden rönttösten reunat.

Tilaa Glorian ruoka & viini

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini