11:45 | 30.1.2015
Ruis-hamppuproteiinileipä
Tavoitteena ravintosisällöltään tasapainoisempi ruisleipä. Tämä leipä sisältää runsaasti Omega-3-rasvahappoja ja proteiinia sekä on hyvä kuidun lähde.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
2,5 h
Helppo
Ruis-hamppuproteiinileipä
Ainesosat
30
g
tuorehiivaa
30
g
hunajaa
625
ml
vettä
1
rkl
merisuolaa
2
dl
ruisjauhoja
3
dl
GOOD hamppuproteiinijauhetta
1
dl
kauraleseitä
2
dl
GOOD kuorittuja hampunsiemeniä
n. 7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
120
g
kuivattuja hedelmiä, esim. aurinkokuivattuja taateleita ja viikunoita
Vaiheet
sekoita hiiva, hunaja ja puolet kädenlämpöisestä vedestä
lisää ruisjauhot, hamppuproteiinijauhe ja kauraleseet
lisää loput vedestä ja alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen lisäämällä
lisää kuoritut hampunsiemenet ja halutessasi kuivahedelmät
anna kohota kaksinkertaiseksi noin 40 min
jatka alustamista, jaa taikina kahtia ja leivo leiviksi vuokaan tai pellille
anna kohota liinan alla uudestaan
paista 200C, n. 30 min