Saara Dufva on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 31 keittokirjaan.

Helpoimmat aamiaispannukakut ikinä. Resepti toimii mustikoilla tai ilman ja valmistus on nopeampaa kuin uskotkaan: sekoita aineet, paista ja nautiskele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalaiset mustikka-pannukakut

Ainekset

1
kpl
kananmuna
2,5
dl
vehnäjauhoja
2,5
dl
maitoa
1
rkl
sokeria
2
rkl
ruokaöljyä
3
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
suolaa
Paistamiseen
voita tai öljyä
mustikoita

Työvaiheet

Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään. Mittaa joukkoon maito ja öljy. Riko sekaan kananmuna ja vatkaa taikina nopeasti tasaiseksi.

Paista pannukakut voidellulla tai öljytyllä paistinpannulla molemmin puolin. Ripottele paistovaiheessa ennen pannukakun kääntämistä (jäisiä tai sulatettuja) mustikoita noin vajaan ruokalusikallisen verran pannukakkua kohden.

Tarjoa esim. kreikkalaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo ja herkullinen lehtikaali-gnocchipannu valmistuu vartissa. Makuun voit vaikuttaa sillä, kuinka tulisia raakamakkaroita valitset. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-lehtikaalignocchit

Ainekset

1
rkl
oliiviöljyä
6
raakamakkaraa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
fenkolinsiemeniä
500
g
gnoccheja
dl
kanalientä
100
g
lehtikaalia
Päälle
4
rkl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla. Purista makkarat pieninä paloina kuorestaan pannulle. Paista melkein kypsäksi, samalla puuhaarukalla vielä hieman pienemmäksi rikkoen. Lisää mausteet ja paista loppuun saakka. Siirrä makkarat kulhoon ja pidä lämpimänä.
  2. Paista gnoccheja makkaroiden rasvassa minuutti. Lisää kanaliemi ja keitä 2 minuuttia. Suikaloi lehtikaali joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Lisää makkarat joukkoon.
  3. Raasta parmesaani valmiiden annosten päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen riisipuuro on todellista kylmän kauden lohturuokaa. Jotta puurosta tulisi mahdollisimman hyvää, panosta laadukkaaseen kanaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kanan kiinalainen riisipuuro

Ainekset

1
l
kanalientä
3
dl
puuroriisiä
½
kg
myskikurpitsaa
2
kananmunaa
3
(noin 500 g)
broilerinrintafileetä
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria
3
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kiehauta kanaliemi ja riisi kattilassa, laita lämpö miedolle ja peitä kattila kannella.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kuutiot riisin joukkoon kypsymään. Anna puuron hautua kannen alla noin 25 minuuttia. Puuron tulisi muistuttaa löysää risottoa, joten tarkkaile nesteen määrää keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. 
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  4. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi ja paista öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
  5. Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Suikaloi kevätsipuli.
  6. Jaa puuro lautasille. Annostele päälle broilerit, kananmunat ja kevätsipuli.

Kommentit (3)

Vierailija

Missä kohtaa panostetaan laadukkaaseen kasvisliemeen, kun ohjeessa kuitenkin käytetään kanalientä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, tarkoituksena oli puhua kanaliemestä molemmissa kohdissa! Ingressi on nyt korjattu.

Vierailija

Onneksi Suomessa ei jo ylipainoisia ole tarpeeksi jotka lohturuokaa syövät. Olisikos jo vihdoinkin aika keksiä joku parempi sana kuin "lohturuoka"?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Itse tehdyt kolmioleivät ovat parasta, mitä eväsrepusta voi löytää. Täytä ne meheviksi tsatsikilla ja fetalla. Kun annat leipien vetäytyä, niin täytteetkään eivät tursua haukatessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kolmioleipää
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kolmioleivät

Ainekset

12
isoa
täysjyväpaahtoleipää
Kukkakaali-minttutsatsiki
pala
kurkkua
lohko
(200 g)
kukkakaalia
1
ruukku
minttua
1
valkosipulinkynsi
200
g
paksua kreikkalaista jugurttia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Fetatäyte
200
g
pehmeää fetajuustoa
½
dl
kreikkalaista jugurttia
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Hienonna kukkakaali muruiksi. Hienonna minttu ja valkosipuli. Valuta jugurtista ylimääräinen neste ja sekoita kasvikset sen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista fetatäyte. Murskaa pehmeä juusto haarukalla. Sekoita joukkoon jugurtti, hunaja ja pippuri.
  3. Levitä kahdeksan leipää leikkuulaudalle. Jaa tsatsikitäyte neljälle leivälle ja fetatäyte neljälle. Nostele päällystetyt leivät päällekkäin niin, että pohjalle tulee tsatsikitäytteinen leipä ja päälle fetatäytteinen. Aseta päälle täyttämättömät leivät.
  4. Nosta leipien päälle toinen leikkuulauta ja kevyt paino. Anna niiden vetäytyä vartti painon alla jääkaapissa ennen leikkaamista kolmioiksi. Näin kosteus imeytyy leipiin ja ne leikkautuvat helpommin.
  5. Kääräise kolmiot tiiviiksi paketeiksi esimerkiksi voipaperiin. Nappaa mukaan reissuun.

Kommentit (0)