
Nimesimme tämän toimituksessa vegaanihunajaksi, sillä maku on kuin hunajassa. Ohjeen lähetti Anne Pulliainen Glorian ruoka ja viinin säilöntäkilpailuun.
Voikukkasiirappi
Ainekset
Työvaiheet
1. Kerää voikukan kukinnot puhtaalta paikalta. Huuhtele ne ja valuta siivilässä.
2. Laita kukat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Anna voikukkien jäähtyä liemessä 20 minuuttia. (Steriloi tässä vaiheessa purkki, johon säilöt siirapin).
3. Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Purista myös kukista neste painelemalla niitä kauhalla. Lisää hillosokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 5 minuuttia ilman kantta.
4. Säilö siirappi puhtaaseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Tarjoa jogurtin, jäätelön tai lettujen kanssa.
Purkin steriloiminen: kuumenna uuni 100-asteiseksi. Kuumenna purkkia lappeellaan 15 minuuttia. Steriloi myös kansi kiehuvassa vedessä tai uunissa purkin kanssa. Kaada siirappi kuumaan purkkiin.