Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Nimesimme tämän toimituksessa vegaanihunajaksi, sillä maku on kuin hunajassa. Ohjeen lähetti Anne Pulliainen Glorian ruoka ja viinin säilöntäkilpailuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukkasiirappi

Ainekset

1
l
voikukan nuoria kukintoja
4
dl
vettä
330
g
(= 1 pkt) hillo-marmeladisokeria
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

1.  Kerää voikukan kukinnot puhtaalta paikalta. Huuhtele ne ja valuta siivilässä.

2.  Laita kukat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Anna voikukkien jäähtyä liemessä 20 minuuttia. (Steriloi tässä vaiheessa purkki, johon säilöt siirapin).

3. Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Purista myös kukista neste painelemalla niitä kauhalla. Lisää hillosokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 5 minuuttia ilman kantta.

4. Säilö siirappi puhtaaseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Tarjoa jogurtin, jäätelön tai lettujen kanssa.

Purkin steriloiminen: kuumenna uuni 100-asteiseksi. Kuumenna purkkia lappeellaan 15 minuuttia. Steriloi myös kansi kiehuvassa vedessä tai uunissa purkin kanssa. Kaada siirappi kuumaan purkkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Raskaan pihviaterian raskain asia on harvoin itse pihvi, vaan tuhdit lisukkeet. Yhdistä nälkää pitävä pihvi ja raikas salaatti ja lopputulos on juuri sopivan täyttävä pihvisalaatti.

Perinteinen tapa syödä pihvi kermakastikeella ja perunoiden kera hengästyttää jo ajatuksena. Itse pihvi on kuitenkin kelpo ruoka, jossa on erityisesti talvella tarvittavaa, piristävää b-vitamiinia. Pihvisalaatti on ratkaisu pihvinystävälle, joka ei halua nukahtaa iltapäivällä pystyyn. Se on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Meksikolainen pihvisalaatti

Ainekset

500
g
naudan sisäfileetä
1
rkl
voita (+ 1 rkl oliiviöljyä)
2
rkl
tacomaustetta
Salaatti
1 1/2
l
baby gem- tai romainesalaattia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
pihvitomaatti
1
kurkku
1
kypsä maissi
1
avokado
1
dl
korianterinlehtiä
Chilikastike
1
miedohko chilipalko
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
limettimehua
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
sormisuolaa
Helppo guacamole
2
avokadoa
1
rkl
limettimehua
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
hienonnettua korianteria
1/4 tl
kuivattua chilirouhetta
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4
maissitortillaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Paista lihaan ensin kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä fileetä uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 40 minuuttia. Tällöin liha on kauniin rosee. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista, kunnes sisälämpö on 64 astetta.
  3. Mausta liha tacomausteella. Kääri se folioon ja anna levähtää noin 15 minuuttia.
  4. Tee chilikastike. Kuutioi chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä ne öljyn ja limettimehun kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
  5. Tee guacamole. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista limettimehua avokadoille. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Painele haarukalla avokadon rakenne irti. Hienonna korianteri. Sekoita korianteri ja mausteet guacamoleen.
  6. Laita salaatti laakeaan tarjoiluastiaan. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi pihvitomaatti. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Leikkaa maisinjyvät irti tähkästä. Kuori avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja viipaloi se. Asettele kaikki kasvikset salaattipedille. Valuta chilikastiketta päälle.
  7. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet ja korianterinlehdet salaatille. Lusikoi guacamolea päälle.
  8. Paahda tortillat kuivassa kuumassa parilapannussa. Leikkaa paloiksi ja tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 151 keittokirjaan.
OHJE Essi Viertola ja Sonja Valkeala KUVA Panu Pälviä

Talvinen kasvisruoka on lämmittävää, lohduttavaa ja koukuttavaa. Kuten rapeat ja makean tuliset bang bang -kukkakaalit.

Hyvä kasvisruoka talvella on jotain ihan muuta kuin kylmää raastetta. Tamperelaisessa ravintola Muusassa tiedetään, mikä lämmittää paukkupakkasilla: kunnon lohtuvege. Täydellinen esimerkki mahtavasta kasvisnaposteltavasta ovat ravintolan Bang Bang -kukkakaalit. Kukkakaalit paloitellaan ronskisti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bang Bang -kukkakaalit

Ainekset

2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
vettä
2
dl
perunajauhoa
dl
pankojauhoa
1
kukkakaali
5
dl
rypsiöljyä uppopaistamiseen
Bang bang -kastike
1
dl
soijamaitoa
3
dl
rypsiöljyä
1
dl
makeaa chilikastiketta
3/4
dl
sriracha-kastiketta
3
rkl
sitruunamehua
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
½
tl
suolaa
1
ruukku korianteria
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Lisää chilikastike, sriracha, sitruunamehu, etikka, seesaminsiemenet ja suola. Soseuta tasaiseksi. Hienonna joukkoon korianteri ja kevätsipuli.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja vesi kulhossa. Mittaa perunajauho ja pankojauho erillisiin kulhoihin.
  3. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Pyöräytä kukinnot perunajauhossa, sitten vehnäjauho-vesiseoksessa ja lopuksi pankojauhossa. Paista kattilassa 180-asteisessa öljyssä rapeaksi. Valuta ylimääräinen öljy pois. Sekoita kukkakaalit bang bang -kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusun aika! Ginin, vadelmien ja ruusuveden hurmaava yhdistelmä koukuttaa hetkessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ruusucocktail

Ainekset

2
rkl
limetinmehua
2
rkl
tomusokeria
1
tl ruusuvettä
2
dl
(pakaste)vadelmia
2
rkl
giniä
1-2
dl
kivennäisvettä
jäitä

Työvaiheet

  1. Purista limetistä mehu ja sekoita se kulhossa tomusokerin, ruusuveden ja jäisten vadelmien kanssa. Painele sulavia vadelmia lusikalla kulhon reunoja vasten, jotta mehu irtoaa marjoista. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä 1 tunti.
  2. Painele vadelmaseos tiheän siivilän läpi.
  3. Täytä kaksi pientä juomalasia jäillä. Jaa siivilöity vadelma-limettiseos ja gini laseihin, sekoita. Täytä lasit kivennäisvedellä.

Kommentit (0)