Kaupallinen yhteistyö
Dansukker on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Purkita syksyn omenasato tällä helpolla reseptillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Helppo omenasose

Ainekset

2
kg
soseutettuja omenoita (noin 2,5 kg käsittelemättömiä omenoita)
2
dl
vettä
(1 sitruunan mehu)
1
kg
Dansukker Hillosokeria

Työvaiheet

  1. Pese omenat huolellisesti, kuori ja poista siemenkodat.
  2. Höyrytä omenalohkot pehmeiksi vesitilkassa ja survo soseeksi.
  3. Punnitse sose.
  4. Lisää vesi, sitruunasta puristettu mehu ja hillosokeri.
  5. Keitä sosetta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo kuumaa sosetta ja pienennä tarvittaessa lämpöä.
  6. Kaada sose puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin, puhdista lasitölkin reunat ja sulje tölkit.

Resepti: Ruokatoimittaja Inga Aaltonen. Resepti löytyy myös Hillosokeri 20 vuotta –esitteestä, johon on kerätty suomalaisten ruokatoimittajien parhaimpia Hillosokeri-ohjeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syyshillo herkullisimmillaan! Ihanan paahteinen uuniomenahillo saa makunsa viskistä ja ripauksesta korianterinsiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
3 h
Vaikeustaso
Helppo

Viskillä maustettu uuniomenahillo

Ainekset

2
kg
omenoita
2
dl
tuorepuristettua omenamehua
2
dl
viskiä
½
dl
siirappia
1
kanelitanko
½
tl
korianterinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese omenat huolellisesti. Poista huonot ja kolhiintuneet kohdat ja lohko omenat neljään osaan, poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria. Pane omenat, mehu, viski ja siirappi uunivuokaan. Lisää kanelitanko. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa, lisää ne vuokaan ja sekoita hyvin.

  2. Peitä vuoka foliolla ja laita kylmään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä hilloa 2½–3 tuntia. Sekoita puolen tunnin välein. Anna omenoiden pehmetä lähes sosemaiseksi.

  3. Poista kanelitanko ja soseuta omenat. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.

  4. Lusikoi kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki Kesäomenat soseutuvat ja kypsyvät nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.

Kommentit (0)

Lotta Aarikka on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Tässä kurkkusalaatissa on roimasti sipulia, valkosipulia sekä tilliä ja persiljaa. Sinappisen maun tuo mausteliemi.

Kurkkusalaatin ohje on mukaelma klassikkokeittokirjan "Kotiruoka" kurkku-sipulisalaatin ohjeesta. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen hieman sinappijauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Litran purkki
Valmistusaika
1 h + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkusalaatti

Ainekset

1-2
Avomaankurkkua
1-2
Sipulia
3
Valkosipulinkynttä
Tilliä
Persiljaa
Mausteliemi
3
dl
Sokeria
1
rkl
Suolaa
1/2
dl
Sinappijauhetta
0,5
tl
Valkopippuria
6
Maustepippuria
1
dl
Vettä
2,5
dl
Väkiviinaetikkaa

Työvaiheet

1. Kuumenna purkkia 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2. Pese kurkut kuumassa vedessä harjalla tai pesuhanskalla.

3. Raasta kurkut ja sipulit kulhoon. Kurkkua tulisi olla noin 2/3 raasteesta.

4. Hienonna tai purista valkosipuli, hienonna persilja ja tilli, ja lisää ne kulhoon. Sekoita hyvin.

5. Laita liemiainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua 10 minuuttia.

6. Lusikoi kurkku- ja sipuliraaste purkkiin. Kaada päälle liemi ja huolehdi, että raaste peittyy.

7. Sulje tölkki välittömästi, anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Kurkkusalaatti on syötävää noin kuukauden päästä purkituksesta.

Kommentit (0)

Lotta Aarikka on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Venäläisiin suolakurkkuihin tulee sekä piparjuurta että valkosipulia. Maku on yksiselitteisesti paras.

Ohje on peräisin vanhempieni tuttavapariskunnalta 90-luvun alusta. Meillä kotona kurkkuja on tehty tämän ohjeen mukaan siis vuosikymmeniä, ja repaleista ohjetta vaalittu kuin kallisarvoista aarretta.

Jos valkosipulin määrä hurjistuttaa, sitä voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Kaksi 2 litran purkkia
Valmistusaika
1 h + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Venäläiset suolakurkut

Ainekset

8-10
Tasa- ja keskikokoista avomaankurkkua
10
Mustaherukanlehteä
6
Punapippuria
Nippu
Varsitilliä
Piparjuurta
8
Valkosipulinkynttä
Liemi
1,5
dl
Karkeaa merisuolaa
3
l
Vettä

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi ja suola. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Kuumenna purkkeja 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Pese kurkut harjalla tai pesuhanskalla kuumassa vedessä.

4. Asettele kurkut purkkiin pystyasentoon. Lisää pohjalle, väliin ja päälle mustaherukanlehdet, tilliä, valkosipulia, piparjuurta ja punapippuria.

5. Kaada suolavesi tölkkeihin. Huolehdi, että kurkut peittyvät kokonaan (käytä tarvittaessa painoa).

6. Säilytä purkkeja huoneenlämmössä valolta suojattuna viikko.

7. Siirrä kurkut kylmään. Ne ovat syötäviä noin kuukauden kuluttua purkituksesta.

Kommentit (11)

Vierailija

Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.

Vierailija

Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.

Vierailija

Nuo mustaherukan lehdet ovat mainitsemasi hapate

Vierailija

Luepa eka kommentoija ohje uudelleen! Tässä ei ole kyse marinaadista.

Vierailija

onko punapippuri sama kuin chili (ei kai roseepippuri kuitenkaan)?

Maicculi

Tein tällä ohjeella kurkkuja . Purkitin ,laitoin kannet kiinni, nytkö annan niiden olla lämpimässä viikon ?

Vierailija

Olen huolissani botuliinista. Tällä ohjeella tehdyt säilykeet eivät umpioituneet eli mahdollisuus hermomyrkyn kehittymiselle on? Vai onko liuos riittävän suolainen estämään bakteerin kasvun, kun nämä ovat huoneenlämmössä näin kauan. Taidan heittää omani menemään...harmi, kun ei tullut mieleen ennen valmistusta.

Vierailija

Botuliinia muodostuu vain umpioitaessa, tässä ohjeessa ei sellaista vaaraa ole.

Käyttäjä25553
Seuraa 
Liittynyt26.8.2020

Minä laitoin roseepippuria ja luulen että samaa pippuria on tarkoitettu punapippurilla. Kun kysyin kaupoista punapippuria,kaikki tarjosivat roseepippuria ja sanoivat etteivät ole muuta punaista pippuria kuullutkaan...

Käyttäjä25553
Seuraa 
Liittynyt26.8.2020

Maicculi jätä ihmeessä purkit löysästi auki muuten rupeavat "poksahtelemaan" huoneenlämmössä. Tai jos teet umpiotölkkeihin missä kumitiiviste niin ilman sitä tiivistettä...

Mummukka3

Ohje on venäläisen hapankurkun ja suolakurkun välimuoto. Huoneenlämmössä ja kansi raollaan käynnistyy maitohappokäyminen, mikä säilöö kurkut. Tällä menetelmällä on aiemmin säilötty paljon muutakin, kuin kurkkuja. Nytkin moni tekee esim. hapankaalia.

Me Naiset on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kun omenoita on paljon, kätevin tapa säilöä ne on keittää soseeksi. Makeuttamaton sose säilyy parhaiten pakkasessa. Käytä sosetta ruokiin, leipä- ja kakkutaikinoihin tai syö sellaisenaan jogurtin tai viilin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l sosetta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo omenasose

Ainekset

1
kg
omenoita
2-4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa omenat kannan ympäriltä paloiksi.
  2. Mittaa vesi kattilan pohjalle ja nosta omenapalat kattilaan. Laita kansi päälle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna omenoiden pehmentyä kannen alla ja sekoita välillä. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella.

Vinkki! Mausta rohkeasti: omenasoseen joukkoon sopii kaneli, kardemumma ja vanilja, limetinkuori, maustepippuri tai sitruunaruoho. Koska soseessa ei ole sokeria, se säilyy parhaiten pakkasessa.

Kommentit (0)