Raparperi antaa kurkkurelissille mukavaa hapokasta rapsakkuutta.
Kurkku-raparperirelissi
Ainekset
Työvaiheet
- Pese kurkut. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi tai raasta raastimen isolla terällä. Hienonna raparperit, sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna tilli.
- Kiehauta liemen ainekset isossa kattilassa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen. Anna kiehua 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää kasvikset liemeen. Sekoita hyvin.
- Purkita relissi kuumana puhtaisiin lasitölkkeihin: kahteen litran purkkiin tai neljään 5 dl:n purkkiin. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. Anna maustua vähintään viikon.
Vinkki! Voit vaihtaa tillin persiljaan, kirveliin tai ruohosipuliin. Myös muut kasvikset sopivat relissiin. Kokeile joukkoon paprikaa, porkkanaa ja varsiselleriä ohuina suikaleina tai raasteena.